pompa wody znowu przeboje z golfem:\

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Morton;]

pompa wody znowu przeboje z golfem:\

Post autor: Morton;] » pn cze 28, 2010 17:50

witam problemów z rozrządem ciąg dalszy :grrr: ostatnio jak się siłowałem z ssaniem auto mi zaczęło chodzić jak dizel i z ciekawości zaglądnąłem na pasek rozrządu a tu zonk ząbków prawe nie ma, a wymieniany z papa 4 tys temu. Fakt faktem u jakiegoś gdzebka którego zaraz jadę skur**** nie swoim samochodem bo strach odpalać;p po głębszych oględzinach i po oblukaniu starej pompy, doszedłem do wniosku ze rowki na nowej papie są prawie dwa razy szersze niż na starej i tu najpewniej sobie pasek przeskakiwał i się ząbki wycierały i teraz moje pytanie czy do tej pampy jest jakiś specjalny pasek czy muszę nowa kupić, bo chyba będę sprzedawał auto a nie chce komuś kaszany wcisnąć ze za 4 tys km mu się głowica rozleci (o ile już nie przeskoczył o któryś ząbek), jak założę tylko nowy pasek. Co sadzicie koledzy :helm:

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn cze 28, 2010 18:02

Morton;] pisze:Co sadzicie koledzy
po pierwsze to naucz sie odmieniac słowo POMPA , POMPY , POMPIE ITD! bo az oczy bolą jak sie czyta papa

moze Ci ktos sprzedał nie taką pompę, i nie taki pasek :)

do Ciebie stosowany jest pasek powiedzmy contitech o numerze CT 633 i wszelkie zamienniki do tego paska

i np pompa RUVILLE
65455
Pompa wody

ale do silników 1,3 sa dwa rodzaje pasków , dwa rodzaje pomp :)

zeby było ciekawiej :) jeden ma 128 zebów pasek , drugi ma 109 bodajze, , podobnie z pompami.. jedna ma 26 druga 30 zębów..
więc jak Ci dobierali pasek do roczika , to do tego samego rocznika mają dobrac CI pompe :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Morton;]

Post autor: Morton;] » pn cze 28, 2010 23:34

dzięki kolego :bigok: czyli papę muszę wymienić na taka jaka miałem wczesciej :helm:

twromek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: twromek » pn cze 28, 2010 23:39

Morton;] pisze:papę
Co chcesz wymieniać?

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn cze 28, 2010 23:54

witki czasem opadywują...
ze smiechu mozna pąc :D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Morton;]

Post autor: Morton;] » wt cze 29, 2010 17:33

dobra od dzisiaj posty pisze w wordzie potem wklejam :green_fuck: nigdzie się tak ładnie nie staram pisać jak na forum a tu jeszcze beke z ciebie maja :helm: trochę smieszno musi być co nie :jezor:
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 17:34 przez Morton;], łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zioleks
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zioleks » wt cze 29, 2010 18:01

No więc długość paska i wielkość koła pasowego pompy zależy nie tylko od roku ale nawet od miesiąca produkcji auta!!! Coś około października 90 roku zmienili rodzaj montowanych części (wg katalogów). Najlepiej policzyć zęby paska i pompy. Ja u siebie mam 26 rowków na kole pasowym pompy i 108 zębów na pasku. Więc pewnie analogicznie przy większym kole dłuższy pasek ale dokładnie nie wiem...
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 18:16 przez zioleks, łącznie zmieniany 1 raz.

Morton;]

Post autor: Morton;] » śr cze 30, 2010 16:43

ja mam 91 to chyba rozwiązuje problem ale warto policzyć :grin: dzieki :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”