Więc tak silnik 1.6 abu.Autko ma wymienione kable kopułkę,palec,cewke(chodź kupiona w skodzie).Do sedna autko śmiga pali pięknie obroty trzyma idealnie a jak się zagrzeje to potrafi zgasnąć i potem trzeba chwilke poczekać i odpala normalnie,czasami zacznie przerywać ale podnosząc obroty uda się że popierdzi i chodzi dalej .pytanie mogła strzelić cewka po miesiącu bo wygląda jakby iskry brakowało,ma coś wspólnego że wlot powietrza zasłonięty jest całkiem obudową chłodnicy i auto sie grzeje i ciągle chodzą wentylatory.1 mechanik mi mówił że to wina przepustnicy a drugi że wina filtra paliwa.już sam nie wiem a auto doprowadza mnie do szału bo zawsze zgaśnie tam gdzie się modle żeby nie zgasło hehe.proszę o pilną pomoc
ps.93r i bez gazu
Gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Przerabiałem podobny temat u siebie. Wymieniałem kable, świece, kopułkę itd, bez efektu. Winny okazał się czujnik halla, który raz działał a raz nie. Czasem autko jeździło bez problemu dziesiątki kilometrów, czasem wogóle nie chciało odpalic. Zwróc uwagę, czy kiedy przerywa to nie szaleje Ci obrotomierz, bo u mnie to właśnie się działo
pozdro
pozdro
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ
obrotomierz z tego co pamiętam nie działa ale prędkość pokazuje jak jadę a na przykład zgasnie podczas jazdy.da się to ustrojstwo reanimować,kupuje to sie osobno czy razem z aparatem.no i jak jest zimny pali elegancko jak jest cieply potrafi po zgaszeniu nie odpalic i musze chwile czekać
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 16:58 przez moriel76, łącznie zmieniany 1 raz.
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Jeśli dobrze pamiętam, to czujnik dobrej firmy kosztuje ok 200zł, więc niemało. Gdzieś na forum jest instrukcja jak go sprawdzić. Znajduje się on w aparacie zapłonowym, ale można go wymontować.
U mnie wyglądało to tak, że czasem nie chciał zapalić jak był zimny, a czasem gasł w czasie jazdy.
Dobrze byłoby, gdybyś mógł od kogoś pożyczyć cały aparat zapłonowy, wtedy mógłbyś sprawdzić czy to wina tego czujnika, no bo jeśli kupisz nowy, a okaże się że to nie jego wina, to trochę lipa...
Tu masz jak sprawdzić halla http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=152753
U mnie wyglądało to tak, że czasem nie chciał zapalić jak był zimny, a czasem gasł w czasie jazdy.
Dobrze byłoby, gdybyś mógł od kogoś pożyczyć cały aparat zapłonowy, wtedy mógłbyś sprawdzić czy to wina tego czujnika, no bo jeśli kupisz nowy, a okaże się że to nie jego wina, to trochę lipa...
Tu masz jak sprawdzić halla http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=152753
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ