Oryginalny pasek rozrządu i rolki.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Oryginalny pasek rozrządu i rolki.
Poszukuję rozrządu do wymiany w swoim mk4 ( 2002) i tu mam pytanie czy mógłby ktoś podać jaki jest oryginalny pasek i rolki z sewisu?
Dzwoniłem dzisiaj do sewisu VW /Audi Palmowski w Olsztynie i powiedzieli mi z działu częśći, że 2 roki + pasek to 460zł. do tego pompa 180zł. Gwarantują ,że to nawyższa półka i kolejne 120K km. gwarantowane.
Jednak jaki producent paska czy rolek już nie chcieli powiedzieć, co jest logiczne
Może ktoś kupował/ wymieniał w serwisie rozrząd? Jakie to tak rewelacyjne firmy oni montują...że nie chcą powiedzieć.
A zastanawiam się czy poprostu tylko nie kupić samego paska od nich a rolki np. z Allegro czy Intercarsu. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Dzwoniłem dzisiaj do sewisu VW /Audi Palmowski w Olsztynie i powiedzieli mi z działu częśći, że 2 roki + pasek to 460zł. do tego pompa 180zł. Gwarantują ,że to nawyższa półka i kolejne 120K km. gwarantowane.
Jednak jaki producent paska czy rolek już nie chcieli powiedzieć, co jest logiczne
Może ktoś kupował/ wymieniał w serwisie rozrząd? Jakie to tak rewelacyjne firmy oni montują...że nie chcą powiedzieć.
A zastanawiam się czy poprostu tylko nie kupić samego paska od nich a rolki np. z Allegro czy Intercarsu. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 15:24 przez dark972, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Oryginalny pasek rozrządu i rolki.
dark972 pisze:Poszukuję rozrządu do wymiany w swoim mk4 ( 2002) i tu mam pytanie czy mógłby ktoś podać jaki jest oryginalny pasek i rolki z sewisu?
Może ktoś kupował/ wymieniał w serwisie rozrząd? Jakie to tak rewelacyjne firmy oni montują...że nie chcą powiedzieć.A zastanawiam się czy poprostu tylko nie kupić samego paska od nich a rolki np. z Allegro czy Intercarsu. Byłbym wdzięczny za pomoc.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=314117
[img]http://kaspertino2.republika.pl/Borowka.jpg[/img]
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22164][img]http://www.motostat.pl/user_images/22164/icon1.png[/img][/url]
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/22164][img]http://www.motostat.pl/user_images/22164/icon1.png[/img][/url]
- FURMAN TDI
- Użytkownik
jeżeli jest tak jak mówisz to niemaco w szukanie igły w stogu siana na allegro napewno maja orginały pasek to napewno Contitech z tym że gwarancje dadzą ci jeśli oni zamontują a tu koszt słyszałem 850zl (robocizna u nich)dark972 pisze:powiedzieli mi z działu częśći, że 2 roki + pasek to 460zł. do tego pompa 180zł.
...zawsze coś
-
- Mały gagatek
- _Daniel_
- Użytkownik
- Kontakt:
wszystko zależy od serwisu i klienta, jeżeli powiesz że chcesz po taniości to taki części ci zamówią a jeżeli że chcesz coś dobrego to takich będą szukać ewentualnie zaproponują oryginał ale to już jest spora kasa, nie ma tak że kupują tylko określonych producentów po prostu dobierają graty pod możliwości $$ klienta i żeby cos jeszcze na tym zarobićdark972 pisze:jakich firm ładują części w serwisach.
aha ok. teraz rozumiem._Daniel_ pisze:wszystko zależy od serwisu i klienta, jeżeli powiesz że chcesz po taniości to taki części ci zamówią a jeżeli że chcesz coś dobrego to takich będą szukać ewentualnie zaproponują oryginał ale to już jest spora kasa, nie ma tak że kupują tylko określonych producentów po prostu dobierają graty pod możliwości $$ klienta i żeby cos jeszcze na tym zarobićdark972 pisze:jakich firm ładują części w serwisach.
Jest kasa dadzą lepsze / podobno.
Mała kasa / zamienniki z logo VW i tez swoje wezmą.
Z tego co zdążyłem wyczytać i znaleść, to omijając serwis można zaoszczędzić minimum 200zł./ bez robocizny oczywiście.
[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 19:40 ]
na linku poniżej są podane nr. / kody producenta, poszczegolnych części.FURMAN TDI pisze:jeżeli jest tak jak mówisz to niemaco w szukanie igły w stogu siana na allegro napewno maja orginały pasek to napewno Contitech z tym że gwarancje dadzą ci jeśli oni zamontują a tu koszt słyszałem 850zl (robocizna u nich)dark972 pisze:powiedzieli mi z działu częśći, że 2 roki + pasek to 460zł. do tego pompa 180zł.
Pasek Contitech/a
Rolki Ina
Pompa Rouville
Są one identyczne z tymi co oferuje Intercars- jako oryginały do mojego VW.
http://www.allegro.pl/item1071506625_ro ... i_atd.html
?
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 19:42 przez dark972, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja trochę nie rozumiem Twojego podejścia. Wszystkie te firmy ( ruville, conti, i ina) to czołowi producenci podzespołów i daję sobie głowę uciąć, że jakością nie odstają od oryginału za mniejsze pieniądze. Więc bym się nawet nie zastanawiał tylko brał.
A co do tych salonów to nie ufałbym żadnym mechanikom z aso. jak przychodzi taki do nas do sklepu po części odpicowany pięknie w logo czy to fiat czy vw to niejednokrotnie bierze najtańsze a klient płaci 300% więcej. Każdy chce zarobić.
A co do tych salonów to nie ufałbym żadnym mechanikom z aso. jak przychodzi taki do nas do sklepu po części odpicowany pięknie w logo czy to fiat czy vw to niejednokrotnie bierze najtańsze a klient płaci 300% więcej. Każdy chce zarobić.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
święte słowa banda naciągaczy :green_fuck:człek pisze:A co do tych salonów to nie ufałbym żadnym mechanikom z aso.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Z tym się zgodzę, ale jest troszeczkę inaczej.człek pisze:Wszystkie te firmy ( ruville, conti, i ina) to czołowi producenci podzespołów i daję sobie głowę uciąć, że jakością nie odstają od oryginału za mniejsze pieniądze.
Kupując produkt oryginalny z logo VW wiadomo że Vw tego nie robi tylko INA CONTI i inne firmy kupujesz towar I jakości w 100% pewny. Firma INA czy inna nie moze sobie pozwolić żeby część która idzie jako oryginał była złej jakości tym bardziej VW na to nie pozwoli.
Kupując produkt firmy INA w sklepie jako zamiennik masz już towar z normalnej produkcji. Czyli powiedzmy że drugi gatunek który jaknajbardziej spełnia wszystkie wymagania, ale np w przypadku rozrzadu taka rolka może już nie wytrzymać tych 100 kkm tylko 80, a na oryginale musi co najmniej 100kkm to jest oczywiście jako przykład.
Reasumując nie ma nic za darmo. Chcesz mieć pewny produkt dopłacaj za jakość.
Chcesz mieć gwarancje kupuj części w serwisie i montuj u nich będzie 100% pewność i gwarancja w razie W.
Teraz salony oferują części zamienne w całkiem niezłych cenach są one tylko trochę droższe od zamienników, ale za to mamy gwarancję producenta.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
ja nie tak dawno kupowalem. na rolkach nie bylo producenta tylko logo VW. na pasku było logo VW i producent DAYCOdark972 pisze:Może ktoś kupował/ wymieniał w serwisie rozrząd?
w ASO pompa za 180zł to oryginal, ale po regeneracji i musisz oddac swoją bo normalnie to kosztuyje ok500dark972 pisze:do tego pompa 180zł
- _Daniel_
- Użytkownik
- Kontakt:
i tu troszkę nie masz racji bo wszystko idzie z jednej produkcji zauważ że np na pompach wody ruvilla często jest zamazany nr oe (takie zeszlifowany pasek) bo to jest dokładnie to samo ci ci w salonie wcisną tylko nr jest nie spiłowanymarcin999 pisze:rma INA czy inna nie moze sobie pozwolić żeby część która idzie jako oryginał była złej jakości tym bardziej VW na to nie pozwoli
fakt mówili w serwisie że stara do zwrotu... zapomniałem.wron pisze:ja nie tak dawno kupowalem. na rolkach nie bylo producenta tylko logo VW. na pasku było logo VW i producent DAYCOdark972 pisze:Może ktoś kupował/ wymieniał w serwisie rozrząd?w ASO pompa za 180zł to oryginal, ale po regeneracji i musisz oddac swoją bo normalnie to kosztuyje ok500dark972 pisze:do tego pompa 180zł