zostałem pokarany przez kumpla
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
zostałem pokarany przez kumpla
sytuacja miała miejsce na drodze publicznej więc nie można było się rozpędzić;
ja w moim mk3 1.6 75km+3 pasażerów i airbox własnej roboty przeciwnik to passat b5 1.9 tdi afn kierownik sam na oponach zimowych
start na 3 klaksony:
start u mnie z ok 2000rpm 1-ka i 2-ka dla mnie o ponad długość auta przed nim, na budziku kolo 90km/h po zapięciu 3- ki przez jakieś 4 sekund z przodu potem niestety musiałem uznać wyższość kolegi,podziękowaliśmy sobie i rozjechaliśmy się każdy w swoją stronę zebrałem baty ale nie było źle !!Najważniejsza dobra zabawa!!
ja w moim mk3 1.6 75km+3 pasażerów i airbox własnej roboty przeciwnik to passat b5 1.9 tdi afn kierownik sam na oponach zimowych
start na 3 klaksony:
start u mnie z ok 2000rpm 1-ka i 2-ka dla mnie o ponad długość auta przed nim, na budziku kolo 90km/h po zapięciu 3- ki przez jakieś 4 sekund z przodu potem niestety musiałem uznać wyższość kolegi,podziękowaliśmy sobie i rozjechaliśmy się każdy w swoją stronę zebrałem baty ale nie było źle !!Najważniejsza dobra zabawa!!
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 18:18 przez RobstonKoro, łącznie zmieniany 6 razy.
Czerwono-czarna strzała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
Nie wiem czy jest powód do śmiechu mówię Wam jak było a z czego ruszał i jak zmieniał biegi to już mnie nie obchodzi i proszę się nie śmiać użytkowniku xander 88 bo każdy ma na co go stać i robi sobie co chce. do zamknięcia bo widzę coraz mniej tutaj normalnych ludzi.
Czerwono-czarna strzała
robert19kor, nigdy w zyciu nie smialem sie z tego kto czym jeździ sam jeżdżę TDI bo mnie nie stac na Pb
Tylko kill smieszny ostatnio jezdzilem z kumplem jego ojca mk3 1.6 ale mialo to niby 101 (nie dociekalem co za silnik) i doszlismy do wniosku ze ten samochod nie przyspiesza, ze powinni napisac w papierach nie przyspieszenie - ileś tam sekund do pierwszych 100 tylko powinni to nazwac "oczekiwanie" bo w calym zakresie obrotow auto jedzie praktycznie tak samo . A to bylo niby 101 koni i nas 2 czyli 200 pare kilo ...
Jechales 75 końmi w 4 osoby na tego typu "przyspieszenie" terminu znalezdz nie umiem,a wiem jak jezdzi pasek z AFN'em , chyba ze ma juz zajechane turbo albo wsadzil gt50 i ma takiego laga ze przy 4.5 tys zaczyna sie krecic ....
Gratki killa widac rozne rzeczy się zdążają .
pozdro
Tylko kill smieszny ostatnio jezdzilem z kumplem jego ojca mk3 1.6 ale mialo to niby 101 (nie dociekalem co za silnik) i doszlismy do wniosku ze ten samochod nie przyspiesza, ze powinni napisac w papierach nie przyspieszenie - ileś tam sekund do pierwszych 100 tylko powinni to nazwac "oczekiwanie" bo w calym zakresie obrotow auto jedzie praktycznie tak samo . A to bylo niby 101 koni i nas 2 czyli 200 pare kilo ...
Jechales 75 końmi w 4 osoby na tego typu "przyspieszenie" terminu znalezdz nie umiem,a wiem jak jezdzi pasek z AFN'em , chyba ze ma juz zajechane turbo albo wsadzil gt50 i ma takiego laga ze przy 4.5 tys zaczyna sie krecic ....
Gratki killa widac rozne rzeczy się zdążają .
pozdro
Ostatnio zmieniony czw lip 01, 2010 13:00 przez xander_88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
kolega troche przesadzil z tym ze AFT ma mula. Mysle ze takiemu passatowi AFN moglby naprawde lekko utrzec nosa. Musiales chyba jezdzic zajechanym AFTkiem badz AKLem. Co do samego killa tak jak poprzednicy wspominaja sytuacja dosc komiczna. Wiem na co stac 1.6 75ps i to zwlaszcza po zaladowaniu. Moje AEE ze mna w srodku tylko kreci jakies 12,5 do setki ale jak wsiada 4 osoby to juz jest tragizm...
Nie wiem jakie mial oznaczenie , bardziej zamulony niz zajechany robi jakies 3-7 tys. rocznie i ma ori przebieg 140 tys ...imperfectCell pisze:Musiales chyba jezdzic zajechanym AFTkiem badz AKLem.
mozesz to rozwinac ? po zaladowaniu czego ? chyba turbo i na co niby to stac ?imperfectCell pisze:Wiem na co stac 1.6 75ps i to zwlaszcza po zaladowaniu
No mozliwe nie mowie ze nie , tylko wiesz to jak on jedzie to jest pojecie względne dla jednego vr6 N/A to pocisk a pacjent z 1.8T po modach na 300 ps i tak bedzie to bral z uśmiechem na twarzykostek pisze:Jako seria jeździ całkiem nie głupio.
koniec OT
jeszcze raz gratki robert19kor,
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm
- Bedzio Mk3
- Mały gagatek
- Kontakt:
imperfectCell pisze:t;]Wiem na co stac 1.6 75ps i to zwlaszcza po zaladowaniu
Czyt. Stac go na "nic" po zaladowaniu osobami tudziez bagazem...xander_88 pisze:mozesz to rozwinac ? po zaladowaniu czego ? chyba turbo i na co niby to stac ?
Ostatnio zmieniony czw lip 01, 2010 17:04 przez Bedzio Mk3, łącznie zmieniany 2 razy.
[img]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9078d538102397aa.html[/img]
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Użytkownik
xander_88, Bedzio Mk3, a czy to nie wynika z mojej wypowidzi ze stac go na nic? tak dokladnie chodzilo mi to zaladwowanie go bagazem a nie turbo... moze troche wolniej i ze zrozumieniem. dziekuje za uwage
[ Dodano: 01 Lip 2010 23:55 ]
p.s to ze robi 3-7 rocznie i ma przebieg 140 nie oznacza ze jest zdrowy
[ Dodano: 01 Lip 2010 23:55 ]
p.s to ze robi 3-7 rocznie i ma przebieg 140 nie oznacza ze jest zdrowy