chciałbym zobaczyć ten atak..:VoyteQ:.. pisze:może pora zaatakować w 18 cali
[mk3][OEM+]z miłości do detali
Moderator: G0 Karcio
- RafaelloW007
- Forum Master
- POOREK
- VWGolf.pl Killer
nie u nas, panie Rafale
była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
jest: Audi 8G cabrio V6
www.vagradom.pl
"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]
jest: Audi 8G cabrio V6
www.vagradom.pl
"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]
narazie muszę położyć od nowa kable zasilające, dołożyć drugi wzmacniacz, zestroić całość w bi-ampingu, zestroić wszystko żeby grało tak jak ma grać i na jakieś zawody się udać
a koła pewnie nie zmienię jeszcze w tym sezonie, może przemaluję środek felgi na jakiś inny kolor, inne wydatki związane z autem mam przed zmianą kół (kima/climatronic ma priorytet - zaraz po audio, no i kwestia zmiany silnika itd - dopóki tego nie zrobię nawet nie myślę o rozglądaniu się za kołami - bo przecież zmieni mi się wtedy rozstaw śrub)
a koła pewnie nie zmienię jeszcze w tym sezonie, może przemaluję środek felgi na jakiś inny kolor, inne wydatki związane z autem mam przed zmianą kół (kima/climatronic ma priorytet - zaraz po audio, no i kwestia zmiany silnika itd - dopóki tego nie zrobię nawet nie myślę o rozglądaniu się za kołami - bo przecież zmieni mi się wtedy rozstaw śrub)
- RafaelloW007
- Forum Master
dzięki no muszę przyznać, że jest coś w tym, autem jeżdżę normalnie na codzień i nie odczuwam żadnych skutków ubocznych (ale to może być już kwestia paroletniego przyzwyczajenia do jazdy niższym autem)RafaelloW007 pisze:ładnie siedzi i dzięki 17" da się jakoś jeździć nie szorujesz po ziemi
DziękiBardzo ładny! Szczególnie kolor ciekawy, no i ten setup lamp typu clear pasuje super. Jak na razie wszystko na plus
Hehe mi też się ta ściana spodobałaRogo pisze:Zacnie się na żółtym prezenci
a tak z innej beczki... "co to będzie, co to będzie..."
kit dlatego, że taniej wyszło kupić całość niż 20mm2 z metra jeszcze tylko rozdzielacz i biamping welcome to
Ostatnio zmieniony pt lip 02, 2010 16:11 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
ja bym na twoim miejscu kupił grubszy zasilający mając w planie 2 wzmacniacze, sam wymieniałem sprzęt i już mialem 25 mm, i od razu pierwsza moja myśl to wymiana na grubszy teraz 35 mm włożyłem więc jest zapas,
teraz będziesz miał taki sprzęt ale z doświadczenia wiem, że za rok czy dwa znów będziesz chciał coś modzić, i co i znów przewód zasilający będziesz musiał wymienić, bo sprzęt pewnie większy mocowo będzie,.
szkoda że nie pojawiłeś się na majovwce, może wybierasz się na Manie?, chętnie posłucham sprzętu, bo chyba się wyrobisz, no i oczywiście się poznać,
pozdro
teraz będziesz miał taki sprzęt ale z doświadczenia wiem, że za rok czy dwa znów będziesz chciał coś modzić, i co i znów przewód zasilający będziesz musiał wymienić, bo sprzęt pewnie większy mocowo będzie,.
fakt , ja chciałem z OFC i cena za metr aż 28 zł, no ale ja kupiłem z myślą iż starczy na dłużej,..:VoyteQ:.. pisze:taniej wyszło kupić całość niż 20mm2 z metra
szkoda że nie pojawiłeś się na majovwce, może wybierasz się na Manie?, chętnie posłucham sprzętu, bo chyba się wyrobisz, no i oczywiście się poznać,
pozdro
niestety walczyłem z uczelnią i nie było możliwości, żebym się stawił ale się to opłaciło bo sesję mam już za sobą i 3 miesiące pseudo wakacji przede mną (pseudo bo pracuję). Co do vwmanii to zależy jak będzie z urlopem, napewno chcę pojechać
a co do kabla, to uważam że z dużym zapasem te 20mm wystarczy, nie jest to odległość ani prąd, żeby grubsze kable były potrzebne (15mm daje się do spawarek 200A a przy tych moich dwóch wzmacniaczach będzie prąd max 50A ( zakładając, że będą dawały z siebie 100% mocy, a napewno tak nie będą ustawione)
zresztą z moich obliczeń wynika, że nawet ciągnąc te 50 A (co jest przyjęte z dużym współczynnikiem bezpieczeństwa) spadek napięcia będzie pomijalny - opór 3 metrowego (około tyle potrzeba) miedzianego przewodu o średnicy 20mm2 to 2,25 x10-3 ohm, co przy prądzie 50 A daje spadek napięcia o 0,1125 V czyli pomijalny przy wzmaku, gdzie tolerancja napięcia już gdzieś od 11V się zaczyna
a co do kabla, to uważam że z dużym zapasem te 20mm wystarczy, nie jest to odległość ani prąd, żeby grubsze kable były potrzebne (15mm daje się do spawarek 200A a przy tych moich dwóch wzmacniaczach będzie prąd max 50A ( zakładając, że będą dawały z siebie 100% mocy, a napewno tak nie będą ustawione)
zresztą z moich obliczeń wynika, że nawet ciągnąc te 50 A (co jest przyjęte z dużym współczynnikiem bezpieczeństwa) spadek napięcia będzie pomijalny - opór 3 metrowego (około tyle potrzeba) miedzianego przewodu o średnicy 20mm2 to 2,25 x10-3 ohm, co przy prądzie 50 A daje spadek napięcia o 0,1125 V czyli pomijalny przy wzmaku, gdzie tolerancja napięcia już gdzieś od 11V się zaczyna
- Montrey1990
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.9TDi
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Pieknego masz golfa mam podobnenego do twojego tyle ze 5d i tez tak skubie przy nim jak ty mialem zamiar malowac listwy i zderzaki cale w kolor ale swierdzilem ze ładniej wyglada tak jak twoj mam takie same alece jak ty dezenta ale 15 i silniczek 1.6 troche zaslaby na ta bude myslalem kiedys na zmiana silnika ale nie wiem czy warto bo kiepsko sie buda trzyma jest troche po przejsciach;/
MONTREY xD
doktorze.... DOOOOKTOOOORZEEEEEE !!!!!!!!!!! pacjent żyje
no i po paru godzinach walki audio dostało nowe serducho... a w zasadzie drugie serce wymieniłem okablowanie na dwa razy większe, dołożyłem 2 bezpieczniki, inaczej poprowadziłem rca, później strojenie itd... tak więc aktualnie db four napędza w mostku przód a db two w mostku subwoofer - i gra to bardzo dobrze
a co do montażu - tak jak pierwszy wzmacniacz, tylko że z prawej strony a na środku pod kanapą rozdzielnia elektryczna tak że cały czas utrzymuję styl "cicho ciemny"
no i po paru godzinach walki audio dostało nowe serducho... a w zasadzie drugie serce wymieniłem okablowanie na dwa razy większe, dołożyłem 2 bezpieczniki, inaczej poprowadziłem rca, później strojenie itd... tak więc aktualnie db four napędza w mostku przód a db two w mostku subwoofer - i gra to bardzo dobrze
a co do montażu - tak jak pierwszy wzmacniacz, tylko że z prawej strony a na środku pod kanapą rozdzielnia elektryczna tak że cały czas utrzymuję styl "cicho ciemny"
Ostatnio zmieniony wt lip 06, 2010 07:34 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.