Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
jutro zakładam dwie felgi i zobacze jak będą się zachowywać, tzn czy będą matowieć, jak tak to trzebabędzie je pomalować piecowo. Jedną felgę pomalowałem piecowo i niestety zmatowiała trochę i jest różnica jak się obok postawi świeżowypolerowaną. Jak się "kręci" (bo zakładałem ją na przednie koło) to niema zbyt dużej różnicy. Jak założyłem felgę niepokrytą farbą to, moim skromnym zdaniem efekt miażdży. Nie jest to chrom, ale naprawdę efekt jest. Jak pojeżdżę trochę i porównam jak sprawują się felgi (pomalowana i niepomalowana) to dam znać.
Pozdro
PS. A mam takie pytanko, czy ktoś wie jak można usunąć piecową farbę ? Jakieś chemikalia czy cóś. Tak na przyszłość pytam.
Pozdro
PS. A mam takie pytanko, czy ktoś wie jak można usunąć piecową farbę ? Jakieś chemikalia czy cóś. Tak na przyszłość pytam.
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Dzięki TUTENHAMON. Użyłem jakiegoś środka podobnego do skansolu. Lakier schodzi rewelacyjnie. W końcu mogę się cieszyć swoimi felgami.
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 15:45 ]
Jeżdże piąty dzień z felgami wypolerowanymi, niepokryte są żadną farbą. Jak jest sucho to efekt jest, ale jak popada trochę to felgi "matowieją" od brudu oczywiście. Po umyciu wodą efekt wraca. Zastanawiam się czy nie pomalować ich klarem (tak mi powiedział szef sklepu z oponami). Jak się pryśnie felgi klarem, to podejrzewam, że wytrzymają przynajmniej jeden sezon. A na następną wiosnę będę mógł użyć skansolu, ściągnąć stary klar i pomalować świeżym lakierem. Co Wy na to ? Z tego co się orientuję to klar nie zmatowi felg.
[ Dodano: Nie Kwi 30, 2006 15:45 ]
Jeżdże piąty dzień z felgami wypolerowanymi, niepokryte są żadną farbą. Jak jest sucho to efekt jest, ale jak popada trochę to felgi "matowieją" od brudu oczywiście. Po umyciu wodą efekt wraca. Zastanawiam się czy nie pomalować ich klarem (tak mi powiedział szef sklepu z oponami). Jak się pryśnie felgi klarem, to podejrzewam, że wytrzymają przynajmniej jeden sezon. A na następną wiosnę będę mógł użyć skansolu, ściągnąć stary klar i pomalować świeżym lakierem. Co Wy na to ? Z tego co się orientuję to klar nie zmatowi felg.
- voodoo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam ....
Mam pytanie, każdy z was, kto polerował fele, to używał papierów ściernych - wodnych.
Robiliście to ręcznie ? prawda ?
Byłem dzisiaj w sklepie z farbami i powoedziano mi że nie istnieją papiery wodne pomiędzy 200-2000 na rzepie na wiertare. Czyli pozostaje zakupić arkusze papieru wodnego i szlifować ręcznie ??
Mam pytanie, każdy z was, kto polerował fele, to używał papierów ściernych - wodnych.
Byłem dzisiaj w sklepie z farbami i powoedziano mi że nie istnieją papiery wodne pomiędzy 200-2000 na rzepie na wiertare. Czyli pozostaje zakupić arkusze papieru wodnego i szlifować ręcznie ??
PozdraVWiam
.:: VooDoo ::.
Piotrek
.:: VooDoo ::.
Piotrek
- pilu
- Mały gagatek
- Kontakt:
zalezy jakie i gdzie masz te ubytki bo jak np. na rancie od obic o kraweznik to spokojnie mozesz je potraktowac papierem...ja mialem felge powaznie krzywa i ztarty spory kawalek aluminium z rantu od uderzenia wlasnie w kraweznik ale felge wyproscili, aluminium nadlali, spolerowalem to i felgi sa jak nowe...tutaj pare fotek robionych telefonem niestety(dwie ostatnie robione po ciemku :/)
http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... ipo0xj.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?image=felgi5eh.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?image=rant2dh.jpg
http://img137.imageshack.us/my.php?imag ... ipo0xj.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?image=felgi5eh.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?image=rant2dh.jpg
Ostatnio zmieniony ndz cze 04, 2006 13:39 przez pilu, łącznie zmieniany 1 raz.
musisz zawiesc do jakiegos zakąłdu gdzie napawaja Ci troche alucabriofun pisze:A ja ponawiam wczesniejsze pytanie(duzo) co zrobić jak felga ma ubytki ?? wypełnić zeszlifować czy w ogole sie nie nadaje do polerki
[ Dodano: 19-05-06, 23:53 ]
wiertarką nie doszedł bys nawet w rózne zakamarki...voodoo pisze:Witam ....
Ja też mam małe pytanko , bo dziś moim rantem przytarłem w krawężnik i troszke się z boku ztarł , więc postanowiłem coś z tym zrobić i na myśl przyszła mi polerka , tylko u mnie na rancie czuć palcem takie rowki , i zastanawiam się czy uda mi się tego wogóle pozbyć , żeby to potem miesiąc nie trwało , a do tego czy jak jest minimalny ubytek , czy moge go spokojnie papierem grubszym zetrzeć czy mimo wszystko trzeba nadlewać ?
Acha , ma ktoś może felgi z takimi pseudo śrubkami wewnątrz , bo przez n ie nie dojde palacami do samego końca rantu i tez myśle jak sobie z tym poradzić ?
Acha , ma ktoś może felgi z takimi pseudo śrubkami wewnątrz , bo przez n ie nie dojde palacami do samego końca rantu i tez myśle jak sobie z tym poradzić ?
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
zrob zdjecia i pokaz te felgimarceliii pisze:Ja też mam małe pytanko , bo dziś moim rantem przytarłem w krawężnik i troszke się z boku ztarł , więc postanowiłem coś z tym zrobić i na myśl przyszła mi polerka , tylko u mnie na rancie czuć palcem takie rowki , i zastanawiam się czy uda mi się tego wogóle pozbyć , żeby to potem miesiąc nie trwało , a do tego czy jak jest minimalny ubytek , czy moge go spokojnie papierem grubszym zetrzeć czy mimo wszystko trzeba nadlewać ?