Słabe chłodzenie wnętrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Słabe chłodzenie wnętrza
Witam,
w związku z falą upałów jazda samochodem bez klimatyzacji jest trochę uciążliwa, a u mnie w dodatku zwykły nawiew prawie nie chłodzi Stąd moje pytanie czy ktoś orientuje się może w czym problem? Czy ten typ tak ma czy może coś da się zrobić? Bardzo ciężko się jeździ w takiej saunie więc proszę o pomoc. ( Jeszcze raz zaznaczam że to nie klima tylko zwykły najprostszy nawiew)
Z góry dzięki.
w związku z falą upałów jazda samochodem bez klimatyzacji jest trochę uciążliwa, a u mnie w dodatku zwykły nawiew prawie nie chłodzi Stąd moje pytanie czy ktoś orientuje się może w czym problem? Czy ten typ tak ma czy może coś da się zrobić? Bardzo ciężko się jeździ w takiej saunie więc proszę o pomoc. ( Jeszcze raz zaznaczam że to nie klima tylko zwykły najprostszy nawiew)
Z góry dzięki.
Jeśli masz słaby nadmuch to wymień filtr kabinowy. Jeśli jest mocny, a klima dalej chodzi do to jedź poprostu na przegląd jej bo przyczyn może być np. brak gazu, padnięta sprężarka itd.
[ Dodano: 23 Lip 2010 11:58 ]
Wojtekf1991, masz manualną czy climatronic ?
[ Dodano: 23 Lip 2010 11:58 ]
Wojtekf1991, masz manualną czy climatronic ?
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie
No mi się zamuliło , ale w tych upałach raczej cudów z nawiewu się nie spodziewaj. Jedyne co możesz to sprawdzić filtrJazz_Blue pisze:Nie wiem czy nie umiem czytać ze zrozumieniem czy wy zamulacie, ale kolega pisze, że nie ma klimatyzacji
Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 12:13 przez kris, łącznie zmieniany 2 razy.
kris Wojtekf1991 nie ma klimatyzacji ani manualnej ani klimatronica
W taki upał zwykły nadmuch nie ma prawa chłodzić, bo przecież ciągnie powietrze czy to z zewnątrz czy z wewnątrz samochodu (obieg zamknięty), które jest ciepłe, a co za tym idzie powietrze z nawiewu też będzie szło ciepłe..
Ale jak już o tym mowa to profilaktycznie wymień filtr kabinowy jeśli dawno nie wymieniałeś..
Wojtekf1991 pisze:( Jeszcze raz zaznaczam że to nie klima tylko zwykły najprostszy nawiew)
Znaczy się działa prawidłowoWojtekf1991 pisze:zwykły nawiew prawie nie chłodzi
W taki upał zwykły nadmuch nie ma prawa chłodzić, bo przecież ciągnie powietrze czy to z zewnątrz czy z wewnątrz samochodu (obieg zamknięty), które jest ciepłe, a co za tym idzie powietrze z nawiewu też będzie szło ciepłe..
Ale jak już o tym mowa to profilaktycznie wymień filtr kabinowy jeśli dawno nie wymieniałeś..
Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 12:12 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Kamel, no teraz zauważyłem
Wojtekf1991, to jedynie co Ci teraz zostało to zimny łokieć
Wojtekf1991, to jedynie co Ci teraz zostało to zimny łokieć
Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 12:16 przez kris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w wysokiej temperaturze zewnętrznej. Jak na dworze 40stopni to niestety nawiew może jedynie za suszarkę do włosów robić...bardziej grzeje niż chłodzi. Można mieć nawiew delikatnie włączony żeby jakaś cyrkulacja powietrza była ale lepszym sposobem jest otwarcie okna:)Wojtekf1991 pisze:czy ktoś orientuje się może w czym problem?