Jak to rozkrecic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Jak to rozkrecic?
Musze poprawic styk glosnika w tylnych drzwiach. Problem jest w zlaczu w slupku do ktorego przychodzi gumowa oslona kabli. Ktos mi podpowiedzial ze trzeba wykrecic, ale nie powiedzial dokladnie co. Czy to czarne z nr 1 wykreca sie? W kierunku jak normalna sruba? Czy tez inaczej mozna sie dostac do stykow (w bialej oprawie nr2).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
kręcisz w lewo - nic się nie urwie - nie bój żaby. Kilka odkręcałem i żadnego nie ukręciłem
[ Dodano: Pią Kwi 28, 2006 10:32 pm ]
żeby było jasne od 1 do 2
[ Dodano: Pią Kwi 28, 2006 10:34 pm ]
[ Dodano: Pią Kwi 28, 2006 10:32 pm ]
żeby było jasne od 1 do 2
[ Dodano: Pią Kwi 28, 2006 10:34 pm ]
czy aby na pewno bo u mnie plastik wkręcony na plastik - koloru białego. Ten biały zostaje w słupku razemz wtyczkami. Da się go wyciągnąć po odkręcoeniu tego czarnegodjtom pisze:plastik wkręcony w metal.
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Tak wlasnie myslalem, a to problem bo nie wiem jak dostac sie do srodka slupka. Jezeli za duzo rozkrecania, to chyba lepiej odkrecic od zewnatrz?
[ Dodano: 29 Kwi 2006 14:07 ]
Ok, rozkrecilem. Okazuje sie ze to czarne odkreca sie (mozna reka - dosc ciezko), gwint jest z duzym skokiem - praktycznie po 1 obrocie calosc odchodzi. Ta czesc biala to wtyk - wszystkie kable i rurka centralnego jest na wtyku, tak ze po odkreceniu wszystko odchodzi od slupka. Jeden ze stykow byl nieco skorodowany - to powodowalo problemy. Po wyczyszczeniu wszystko jest ok. Dzieki.
[ Dodano: 29 Kwi 2006 14:07 ]
Ok, rozkrecilem. Okazuje sie ze to czarne odkreca sie (mozna reka - dosc ciezko), gwint jest z duzym skokiem - praktycznie po 1 obrocie calosc odchodzi. Ta czesc biala to wtyk - wszystkie kable i rurka centralnego jest na wtyku, tak ze po odkreceniu wszystko odchodzi od slupka. Jeden ze stykow byl nieco skorodowany - to powodowalo problemy. Po wyczyszczeniu wszystko jest ok. Dzieki.