POMOCY MOJ GOLF WARIUJE

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
RyppKa
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

POMOCY MOJ GOLF WARIUJE

Post autor: RyppKa » sob kwie 29, 2006 12:46

Pare miesiecy tem u moj 1,8 gti golf zaczal sie dusic na wysokich obrotach ok 4000<. Sprawdzalem wszystko i nic, na koncu wymienilem mu filtr powietrza i bylo ok. Ale problem rwaca a filtr jest czysty. Od jakiegos czasu jest z nim jeszcze cos, mam go rok i zawsze palil mi na dotyk, a teraz zeby go odpalic musze dodawac gazu. Co z nim jest, czy ktos moze mi pomoc....??????????
POMOCY!!!!!!!!!!1

Awatar użytkownika
adam-gda
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adam-gda » sob kwie 29, 2006 12:52

proponowalbym podjechac do jakiegos mechanika zeby podlaczyl komputer do autka i sprawdzil moze ktorys z czujnikow nawala.

Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek

racer18

Post autor: racer18 » sob kwie 29, 2006 13:25

Może trzeba sprawdzić przepustnice, możliwe że jest zbrudzona i wariuje ale z tym sprawdzeniem czujników też dobry pomysł...

Kand
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kand » sob kwie 29, 2006 13:34

Ja bym sprawdził filtr paliwa a potem zapłon Masz moduł czy rozdzielacz z kopułką?

wara99

Post autor: wara99 » sob kwie 29, 2006 13:44

jezeli to jest to samo co u mnie to padl ci czujnik halla , w moim silniku sa 2 takie czujniki w aparacie zaplonowym i na wale korbowym i wlasnie na wale mialem rozwalony i jak nie dodalem gazu to wlasnie nie chcial bydlak zapalic .

[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 13:47 ]
takie mialem pierwsze obiawy tego czujnika a potem to juz wogole nie chcial palic po 15 min go chechlalem , podjedz na kompa i powinno wyjsc . I pamietaj ze komp dopiero pokaze bląd jak w momencie podlaczenia nie odpalisz .

Awatar użytkownika
RyppKa
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: RyppKa » ndz kwie 30, 2006 02:15

Zaplon, swiece sa ok, Filtr paliwa i pompa tez.
PO tym dlugim weekendzie pojade do miechanika na komputer i powinno pokazac bledy.
Wielkie dzieki za pomoc.
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”