Gdzie jest ten mikrostyk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Gdzie jest ten mikrostyk
Witam.
Kupiłem mikrostyki rozebrałem przednie drzwi od strony kierowcy wyciągnołem zamek i przepołowiłem na pół ale nie ma tam żadnego mikrostyku albo jestem ślepy.
Daję kilka fotek może ktoś z Was mi pomoże je zlokalizować.
Dodam że więcej nic nie idzie rozebrać.
Dodam że jest to mk4 z 2000r. 1.4 16v varjant
Teraz się zastanawiam czy aby napewno mikrostyki w mk4 są w drzwiach od strony kierowcy?
Było tyle tego na forum czytałem tyle postów ale takiego problemu jak u mnie nie znalazłem
Kupiłem mikrostyki rozebrałem przednie drzwi od strony kierowcy wyciągnołem zamek i przepołowiłem na pół ale nie ma tam żadnego mikrostyku albo jestem ślepy.
Daję kilka fotek może ktoś z Was mi pomoże je zlokalizować.
Dodam że więcej nic nie idzie rozebrać.
Dodam że jest to mk4 z 2000r. 1.4 16v varjant
Teraz się zastanawiam czy aby napewno mikrostyki w mk4 są w drzwiach od strony kierowcy?
Było tyle tego na forum czytałem tyle postów ale takiego problemu jak u mnie nie znalazłem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdzie jest ten mikrostyk
Aby dostać się do mikrostyku musisz otworzyć zamek. tutaj masz dość dokładną poradę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090
Golf nie gubi oleju... On znaczy terytorium ;)
[img]http://images35.fotosik.pl/166/e9873f387123cdaa.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=323908]Moje MK3 1.8 GT[/url]
[img]http://images35.fotosik.pl/166/e9873f387123cdaa.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=323908]Moje MK3 1.8 GT[/url]
-
- Mały gagatek
Gdzie jest ten mikrostyk
Właśnie z tej strony korzystałem przy rozbiórce drzwi i zamka widocznie nie widziałeś zdjęć które dołączyłem na których zamek już jest rozebrany ale nie ma tam mikrostyku i wogóle ten mój zamek jest inny niż na fotkach ze strony którą podałeś a ja kożystałem
-
- Mały gagatek
Gdzie jest ten mikrostyk
Jeśli w tym zamku nie ma mikrostyku to może ktoś z was wie na jakiej zasadzie włącza się światło wewnątrz.
Był bym wdzięczny za pomoc bo w sobotę przestały działać ostatnie drzwi które włączają światło.
Narazie wszystko poskręcane i dalej jestem bez światła
Był bym wdzięczny za pomoc bo w sobotę przestały działać ostatnie drzwi które włączają światło.
Narazie wszystko poskręcane i dalej jestem bez światła
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
-
- Forum Master
Re: Gdzie jest ten mikrostyk
Wydaje mi się że w tym miejscu które zaznaczyłem, a mikro jest na bank... z reszta widzę, że odchodzi z zamka kostka na 2 pin więc po kabelku do mikro...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Gdzie jest ten mikrostyk
krzysiek2008, zerknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=257348" onclick="window.open(this.href);return false; - dałem tam fotki rozebranych zamków, a ten Twój zamek na zamiennik wygląda
-
- Mały gagatek
Gdzie jest ten mikrostyk
Tam jest przynitowane gniazdo od wtyczki a ten element jest nie rozbieralny.
Nie wiem czemu ten zamek jest inny niż te montowane w większości golfów IV.
Mam teraz problem bo po zamontowaniu zamka z powrotem nie umie odpalić samochodu ale to chyba nie ma z tym nic wspólnego co o tym myślicie.
Wyjechałem z garażu z rozmontowanymi drzwiami a po zamontowaniu już nie odpalił.
Od kilku dni gdy odpalałem go to nie zawsze ale tak jak by nie palił na wszystkie gary tzn. trzęsło silnikiem i nie umiał wejść na obroty przez ok.dwie sekundy potem wszystko wracało do normy aż do dziś.
Na vagu pokazało 16502-czujnik temperatury płynu chłodzącego ECT-wysokie napięcie.
Co może być przyczyną tej awarii ? bo według mnie zamek nie ma nic wspólnego z zapłonem.
Nie wiem czemu ten zamek jest inny niż te montowane w większości golfów IV.
Mam teraz problem bo po zamontowaniu zamka z powrotem nie umie odpalić samochodu ale to chyba nie ma z tym nic wspólnego co o tym myślicie.
Wyjechałem z garażu z rozmontowanymi drzwiami a po zamontowaniu już nie odpalił.
Od kilku dni gdy odpalałem go to nie zawsze ale tak jak by nie palił na wszystkie gary tzn. trzęsło silnikiem i nie umiał wejść na obroty przez ok.dwie sekundy potem wszystko wracało do normy aż do dziś.
Na vagu pokazało 16502-czujnik temperatury płynu chłodzącego ECT-wysokie napięcie.
Co może być przyczyną tej awarii ? bo według mnie zamek nie ma nic wspólnego z zapłonem.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Gdzie jest ten mikrostyk
zamiennikkrzysiek2008 pisze:Nie wiem czemu ten zamek jest inny niż te montowane w większości golfów IV
sprawdź jaką temeprature pokaże na VAGu w 01- silnik i 17- instruments...walnięty czujnik może utrudniać odpalaniekrzysiek2008 pisze:Na vagu pokazało 16502
z zapłonem nie, jedyne co to otwarcie drzwi kierowcy powoduje że pompa paliwa załącza się na ok 2sekundy - o ile zamek jest sprawny oczywiściekrzysiek2008 pisze:według mnie zamek nie ma nic wspólnego z zapłonem
-
- Mały gagatek
Gdzie jest ten mikrostyk
Zamiennik raczej nie bo na blaszanym elemencie jest wytłoczony napis VW GERMANY.
A co powoduje włączenie się pompy paliwa jak tam są tylko dwa kabelki które jak złączę to zaświeca się światło wewnątrz a skoro światło nie świeci przy otwartych drzwiach to nie daje żadnego sygnału nigdzie.
Próbowałem odpalić na zwartych kabelkach ale bez efektu ,nie wiem czy alarm nie ma nic wspólnego z tym ale zamek zamyka i otwiera drzwi z pilota i z kluczyka.
Temperaturę sprawdzę jutro ale nie chcę za bardzo bawić się wagiem bo nie znam angielskiego a nie chciał bym tam nic poprzestawiać ,ograniczam się do sprawdzania błędów.
A co powoduje włączenie się pompy paliwa jak tam są tylko dwa kabelki które jak złączę to zaświeca się światło wewnątrz a skoro światło nie świeci przy otwartych drzwiach to nie daje żadnego sygnału nigdzie.
Próbowałem odpalić na zwartych kabelkach ale bez efektu ,nie wiem czy alarm nie ma nic wspólnego z tym ale zamek zamyka i otwiera drzwi z pilota i z kluczyka.
Temperaturę sprawdzę jutro ale nie chcę za bardzo bawić się wagiem bo nie znam angielskiego a nie chciał bym tam nic poprzestawiać ,ograniczam się do sprawdzania błędów.
Gdzie jest ten mikrostyk
krzysiek2008 pisze: Temperaturę sprawdzę jutro ale nie chcę za bardzo bawić się wagiem bo nie znam angielskiego a nie chciał bym tam nic poprzestawiać ,ograniczam się do sprawdzania błędów.
Nie przestawisz ot tak sobie ze gdzies cos klikniesz. Nie ma sie czego bac bo musisz najpierw wejsc w logowanie a pozniej w adaptacje czy odrazu przekodowania i podac kod wiec nie jest to tak hop siup i juz zmienione. Podgladac parametry i przemieszczac sie miedzy blokami mozesz bez obaw.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Mały gagatek
Gdzie jest ten mikrostyk
Ałtko chodzi okazało się że to wina rozebranych drzwi i wyciągniętego zamka.
Alarm wykrył to jako włamanie i zablokował pompę paliwa dlatego nie szło uruchomić samochodu nie wiem dlaczego na tej stronie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false; z której korzystałem nic nie było że może zaistnieć taka sytuacja zaoszczędziło by mi to wielu kłopotów.
A co do błędu to czujnik bendzie do wymiany ,mechanik mówił że jeśli zle podaje temperaturę to na wtryski idzie raz większa a raz mniejsza dawka paliwa i z tond te szarpania.
Alarm wykrył to jako włamanie i zablokował pompę paliwa dlatego nie szło uruchomić samochodu nie wiem dlaczego na tej stronie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090" onclick="window.open(this.href);return false; z której korzystałem nic nie było że może zaistnieć taka sytuacja zaoszczędziło by mi to wielu kłopotów.
A co do błędu to czujnik bendzie do wymiany ,mechanik mówił że jeśli zle podaje temperaturę to na wtryski idzie raz większa a raz mniejsza dawka paliwa i z tond te szarpania.