Świst turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Przewodnik
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Świst turbiny
Witaj kolego po czyszczeniu mojeje turbinki też mam delikatny swist, nawet fajnie to brzmi jeżdze juz tak poł roku i nic sie nie dzieje jak gasze tez go słychac i to sporą chwile, zrób logi dynamiczne jeśli auto przyspiesza i turbinka pompuje nie masz się co przejmować, olej w dolocie to normalna sprawa, zależy tylko jak długo to 150ml sie tam zbierało,
NIE SZATA ZDOBI CZŁOWIEKA LECZ LOGO NA MASCE VW I WSZYSTKO JASNE !!!!
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Sprzedam przednie wzmocnienie golf 4 bez klimy,
Świst turbiny
Więcej poxyliny
Powered by www.g-lab.pl stage 1-140KM/320Nm , stage 2-150KM/340Nm ,stage 3-180KM/400Nm ,stage 4-200KM/410Nm
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
jaaano pisze:Więcej poxyliny
ty bys pewnie klientowi wymienil z tego powodu pompe vacum, co?
frycowe klient by musial zaplacic
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
Świst turbiny
podepne się pod temat. otóż po porannym odpaleniu jak samochód jest zimny słyszalny jest szum(delikatnie jakby metaliczny) miedzy 1600-1900obr. jak się rozgrzeje to szum jest mniejszy(już nie metaliczny). auto przyśpieszenie ma, żadnej chmury dymu nie puszcza. ten dźwięk słyszalny jest i dochodzi z prawej strony kabiny(sprzed pasażera) a wstające turbo słyszę jakby bardziej centralnie(zza radia).
oto moje logi sprzed miesiąca: http://vaglog.rtnet.pl/robert14-83_102255.html" onclick="window.open(this.href);return false;
prosze o porady
oto moje logi sprzed miesiąca: http://vaglog.rtnet.pl/robert14-83_102255.html" onclick="window.open(this.href);return false;
prosze o porady
-
- Gadatliwa bestia
Świst turbiny
jest ktoś w stanie coś zaproponować? jakieś sugestie i pomysły???
ostatnio wymieniałem olej i komplet filtrów i mechanik stwierdził że turbo zdrowe ale EGR puszcza delikatnie olej spod grzybka(czy EGR może dawać takie objawy jak wyżej opisałem???)
ostatnio wymieniałem olej i komplet filtrów i mechanik stwierdził że turbo zdrowe ale EGR puszcza delikatnie olej spod grzybka(czy EGR może dawać takie objawy jak wyżej opisałem???)
Świst turbiny
U mnie słychać świst, ale właśnie po odpuszczaniu gazu, jak zdejmę nogę z gazu po uprzednim gwałtowniejszym przyspieszeniu.
Co to może być?
Co to może być?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Świst turbiny
rafalheba, a katalizator masz? Bo coś takiego występuje jak jest wycięty kat.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Świst turbiny
Heh- właśnie miałem próbę wycięcia katalizatora i myślałem, że się nie udała (tak mi powiedział mechanik), ale jak widać chyba jednak ukradli...
Jakieś konsekwencje tego mogą być?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Świst turbiny
Jak masz wycięty katalizator to będzie turbo świszczeć, przecież katalizator działa jak tłumik .. Z drugiej strony nie wiem, czym tu się przejmować, moje turbo świszczy dokąd mam auto i już nie jeden spec mechanik mówił, że za chwilę klęknie, a mimo 5 lat i prawie 150kkm oraz podniesionego ciśnienia doładowania po modzie od ~80kkm działa ... W logu nic nie widać lekki bost na dole, kapkę brakuje do zadanego ciśnienia doładowania ...rafalheba pisze:Heh- właśnie miałem próbę wycięcia katalizatora i myślałem, że się nie udała (tak mi powiedział mechanik), ale jak widać chyba jednak ukradli...
-
- Gadatliwa bestia
Świst turbiny
a co jeśli po porannym odpaleniu - w czasie jazdy ok 1km słychać takie grzechotanie(sztućce obijane o siebie-tak to najlepiej wytłumaczyć ) które po tym 1km ustaje- wydaje mi się że wtedy przełączy się jakiś przekaźnik(ale nie jestem pewien). grzechotanie nie zanika stopniowo tylko tak jakby ustało całkowicie w jednej chwili...
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Świst turbiny
Mi zaczęło świstać w zakresie obrotów 2000 - 2300 po wymianie środkowego tłumika. Od razu jak wyjechałem z warsztatu, słyszałem gwizd dość głośny. I tak będzie gwizdać do następnej wymiany tego tłumika, czasem tłumik niefortunnie staje się gwizdkiem. Przy pewnych obrotach następuje rezonans i gwizda.
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Popychacze hudrauliczne zaworów?robert14-83 pisze:a co jeśli po porannym odpaleniu - w czasie jazdy ok 1km słychać takie grzechotanie(sztućce obijane o siebie-tak to najlepiej wytłumaczyć ) które po tym 1km ustaje- wydaje mi się że wtedy przełączy się jakiś przekaźnik(ale nie jestem pewien). grzechotanie nie zanika stopniowo tylko tak jakby ustało całkowicie w jednej chwili...
-
- Gadatliwa bestia
Świst turbiny
Tylko że ten dźwięk słychac jak ruszę samochodem(pod obciążeniem)- popychacze klepałyby zaraz po odpaleniu na biegu jałowym.....