Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie moge dopasowac pilota ktory pracuje na takiej samej czestotliwosci co u mnie w aucie stare piloty czyli 433Mhz, postepowalem zgodnie z instrukcja --->
Dopasowywanie nowego dodatkowego kluczyka - Od modelu z roku 1999
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.
Zaczerpnięte z zaprzyjaźnionego forum vw-passat. Robiłem takie dopasowanie u siebie i działa w 100%. Pozdro
Kluczyk stary to 2 przyciskowy ten nowy to 3 przyciskowy z zestawu exus CL-08 chcialem dopasowac bez zakladania nowego sterownika, czy jest taka mozliwosc ?? Pozdro dzieki za odpowiedzi
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.
Zaczerpnięte z zaprzyjaźnionego forum vw-passat. Robiłem takie dopasowanie u siebie i działa w 100%. Pozdro
Kluczyk stary to 2 przyciskowy ten nowy to 3 przyciskowy z zestawu exus CL-08 chcialem dopasowac bez zakladania nowego sterownika, czy jest taka mozliwosc ?? Pozdro dzieki za odpowiedzi
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
eee. Chyba takie cos nie podejdzie. Najpierw auto musi rozpoznac kluczyk czyli podpiecie kompa i doporgramowanie kluczyka a pozniej dopiero aktywacja. Tak przynajmniej jest w oplu. Tak to sobie kazdy moze doprogramowac kluczyk do obcego auta. druga sprawa to nie tylko liczy sie czestotliwosc bo i w innych markach kluczyki pracuja na 433 MHz i nie da sie ich spasowac a autem innej marki.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Nie moge dopasowac Pilota 433Mhz
napisz dokładniej co kombinujesz bo z tego co wyczytałem to chcesz dopasować pilot od alarmu EXUS do fabrycznego centrala ?sklejku pisze:Nie moge dopasowac pilota ktory pracuje na takiej samej czestotliwosci co u mnie w aucie stare piloty czyli 433Mhz, postepowalem zgodnie z instrukcja --->
– włączyć zapłon;
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
To nie jest alarm to tylko centralka bez alarmu ale ma piloty ktore pracuja na tej samej czestotliwosci, Tak chce dopasowac pilota do fabrycznego Centrala, nie da sie???
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
wg mnie nie - można sprawdzić w VAG czy wogóle widzi tego pilotasklejku pisze:Tak chce dopasowac pilota do fabrycznego Centrala, nie da sie???
a gdybyś wziął pilota od tv o częstotliwości 433MHz to też by ci zamykał? chyba nie- bo to 433MHz to jest częstotliwość nadawania sygnału a sam sygnał przecież jest różny bo tak to przyciskiem zamykania byś i zamykał i otwierał
Kurcze czyli jednak musze ten sterownik zamontowac myslalem ze bez jego montarzu sie obejdzie Ok dzieki za pomoc
Problemem nie jest częstotliwość, tylko transmisja danych. W systemie zmiennokodowym KEELOQ w pamięć każdego pilota oprócz numeru seryjnego przesyłanego jawnie, wprogramowany jest kod producenta, który jest używany do kodowania danych. W przypadku gdy kody te różnią się od siebie niemożliwe jest poprawne odebranie danych z pilota. Jedyne rozwiązanie to kupić oryginalny kluczyk, nawet używany od innego VW i przełożyć do niego grot.
Golf MK2 Pasadena
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=333168
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=333168