Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
hej, zabralem sie za polerke swoich parabol , sciagnalem klar, przepolerowalem jedna i jest naprawde dobrze jak dla mnie tylko mam dylemat jesli chodzi o wneki... jestr tam fajne chropowate aluminium ktore najchetniej zostawilbym w takiej postaci tylko nie wiem czy nie bedzie problem z utrzymaniem ich pozniej w czystosci w takim stanie? podpowiedzcie cos jak mozecie bo nie wiem czy je tez polerowac czy bedzie ok jak tak zostawie i jak sie bedzie utleniac alu to bedzie zly efekt.
xdawidmx
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3337335#3337335
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3337335#3337335
- ShauN
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Panowie mam mały problem, mianowicie wczoraj przez pomyłkę, zamiast wodą z ludwikiem, spryskałem swoje polerowane felgi - preparatem do usuwania owadów z karoserii... Oczywiście doszło do reakcji i wszystko się zmatowiło, cała felga zbielała. Tak to się przedstawia:
Powiedzcie czy da się to uratować poprzez samo przepolerowanie ? Czy trzeba od zera felgę rzeźbić ? A jeżeli można uratować to jak mam to zrobić ? Proszę w miarę o szybką odp. Pozdro
Powiedzcie czy da się to uratować poprzez samo przepolerowanie ? Czy trzeba od zera felgę rzeźbić ? A jeżeli można uratować to jak mam to zrobić ? Proszę w miarę o szybką odp. Pozdro
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Nie potrzebnie czekasz z "akcją ratunkową" ... od razu trzeba było wziąć szmatę w łapę i polerować.. może zejdzie.
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Ale z jakąś pastą polerską?
Jak nie schodzi trzeba papierami przelecieć i wypolerować na nowo.
Jak nie schodzi trzeba papierami przelecieć i wypolerować na nowo.
- ShauN
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Dobra nie zakumałem na początku, wytarłem szybko suchą szmatką ale za późno było.
Co mam zrobić ? Kupić pastę polerską /jaką?/ i ręką jechać czy wiertarkę zatrudnić?
Co mam zrobić ? Kupić pastę polerską /jaką?/ i ręką jechać czy wiertarkę zatrudnić?
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Dajmy na to że Autosolem... do tego potrzebna jest raczej pasta ścierna. A co do tego czy ręcznie czy mechanicznie to sam musisz się przekonać..
- ShauN
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
VWitam ludziska wczoraj zabrałem sie za polerke alusków Ronal R15 i po skończeniu szlifowania papierem 2500 i po użyciu pasty polerskiej Automax (używałem zwykłego filcu, czy musze używać filcu polerskiego), wszystko robiłem ręcznie. Gdy się przyglądałem to widziałem siebie ale jak przez mgłę (ale mgła tak jakby była popękana, nawet nie wiem jak to opisać). Czy to może moja wina, coś nie tak zrobiłem czy może to taki stop alu??
[O==\X/==O]
Slow & Low
Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.
Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem.
Nisko jest wtedy jak już lewarka nie idzie włożyć za cholerę pod auto!
Slow & Low
Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.
Re: Polerowanie aluminium
Dodaj zdjęciaVWmaniekVW pisze:Gdy się przyglądałem to widziałem siebie ale jak przez mgłę (ale mgła tak jakby była popękana, nawet nie wiem jak to opisać)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
postaram sie porobić tego fotki ale nie wiem czy uda sie.
O to fotka tej popękanej mgły chyba dobrze widac
http://img411.imageshack.us/i/p8140010.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
O to fotka tej popękanej mgły chyba dobrze widac
http://img411.imageshack.us/i/p8140010.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
[O==\X/==O]
Slow & Low
Slow & Low
- stevo
- Grupa Pomorze
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Być może pomogły by wysokie obroty. Tzn. jakaś wiertarka, na to filc, i zmiana pasty na Autosol. Powinno pomóc, a po filcu można jeszcze przejechać szmatką bawełnianą i na to też Autosol ...