Ustawienie rozrządu Golf IV 1,4 AKQ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, otóż przyszedł czas na zmianę rozrządu w mojej golfinie ale przed rozpoczęciem prac nasuwam mi się pytanie: Jak ten rozrząd w tym silniku ustawić?. Czy ktoś z was może wie jak albo posiada jakieś schematy ze znakami do tego konkretnego modelu silnika? Znalazłem jakąś serwisówkę w internecie ale nie poruszono tam kwestii wymiany rozrządu. Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
...jak chcesz foty jak ja wymieniałem to podaj adres,co prawda to 1.6 lecz rozrząd jest taki sam i wszystkie procedury ustawiania...
Re: Ustawienie rozrządu Golf IV 1,4 AKQ
O dzięki wam. robidid311 jakbyś mógł mimo wszystko podesłać foty byłbym wdzięczny. Mój adres: [email protected].
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sluchajcie a ja mam pytanie z innej beczki lecz związane z rozrządem. jestem świeżo po wymianie rozrządu lecz po tym zabiegu zaczęło trząść budą. Teraz moje pytanie czy przy wymianie rozrządu trzeba odkręcać łapę silnika??
Ja akurat słyszałem, że jest to wskazane ale żeby po prostu ułatwić sobie montaż rozrządu. A propo czy ktoś z Was jest w stanie wyciągnąć mi nr silnika z nr. VIN.Pan w sklepie mi powiedział że do mojego silnika są dwa typy rolek i tylko po nr. silnika można to sprawdzić.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
...trzeba odkręcic łape,nawet w celu wyjęcia paska,poza tym byłoby bardzo niewygodnie to wszystko robić.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
RicS ja do swojego AKQ kupowałem zestaw rozrządu SKF VKMA01121 i wszystko pasowało
czy to jest najlepszy zestaw do tego silnika ?Waqa pisze:RicS ja do swojego AKQ kupowałem zestaw rozrządu SKF VKMA01121 i wszystko pasowało
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z tego co się dowiadywałem u sprzedawcy a potem u mechanika zestaw bardzo dobry, ale czy najlepszy to nie wiem. ja już zrobiłem na tym zestawie ponad 10tys km i wszystko gra. oczywiscie przy wymianie rozrzadu nie zapomnij o pompie wody.
Chciałbym zrobić blokadę rozrządu do vw golf IV 1.4 16V,czy ktoś ma może wymiary takiej blokady?
-
- Mały gagatek
Potrzebuje Waszej pomocy. Wymieniłem dzisiaj rozrząd i auto nie ma mocy, silnik szarpie na wolnych obrotach i bardziej kopci z tłumika. Zauważyłem ponadto, że po przekręceniu kluczykiem pompka jakoś dziwnie pompuje i słychać jakby jakiś jeszcze dziwny piszczący hałas. O co tu może chodzić?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ustaw poprawnie rozrząd. Co do pompki to może konczy juz swój zywot.