dziś gdy wracałem z wekendu rozległ sie przejmujący dzwięk i zapaliła mi sie kontrolka oleju. Te dwa sygnały (swietlny czerwony i dzwiękowy) występowały razem.
Juz raz mi sie coś podobnego trafiło. W zieme jak jechalem toruńską usłyszałem ten sam dzwięk. Rozległ sie on jednak tak krótko że nie zdązyłem dostrzec niczego innego.
Tym razem trwało to (swiecenie i piszczenie) z 10 sekund. Jak uruchamiam Gofra to nic złego sie na desce nie swieci. Wszystkie kontrolki w normie...
Zaczynam sie martwić
mk3 kontrolka oleju plus sygnał. help
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 kontrolka oleju plus sygnał. help
felgi juz sa, wprawdzie nie bbs ale są ładne...czekamy na lato.
wilkor, temat ten jest szeroko opisany na forum ale Ci to streszczę:
1. Jaki masz olej ? Jeśli nie minerał po pora już na minerał. Generalnie zmień olej wraz z filtrem.
2. Jeśli nie minie (lub zamiennie z pkt. 1) sprawdż czujnik ciśnienia oleju.
3. Jeśli pkt 1 i 2 wykonane pomyślnie a dalej piszczy to zostaje pomiar ciśnienia oleju no i prawdopodobnie remoncik silnika...
1. Jaki masz olej ? Jeśli nie minerał po pora już na minerał. Generalnie zmień olej wraz z filtrem.
2. Jeśli nie minie (lub zamiennie z pkt. 1) sprawdż czujnik ciśnienia oleju.
3. Jeśli pkt 1 i 2 wykonane pomyślnie a dalej piszczy to zostaje pomiar ciśnienia oleju no i prawdopodobnie remoncik silnika...
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....