xander_88, chętnie bym usłyszał opinie osób z setupem B-T nt. żywotności jednostek napędowych oraz niezawodności. Obserwuję, że są osoby zadowolone jak również takie, których auta więcej stoją u tunerów/w warsztatach jak jeżdżą. Ja byłem zdecydowanie za B-T, ale jak sam powiedziałeś (i ja się z tym zgadzam), że jak już to okolice 240-260PS z wałkiem i wtryskiem metanolu. Natomiast co do budżetu to ~200PS z ARL+ vs średnio 220PS z GT22 za 6-7K PLN więcej = Ja mam nalatane 74K km więc auto jest świeże i by się jak najbardziej nadawało ale obawiam się, że to nie jest takie piękne wszystko, gdy zależy nam na bezawaryjności i długiej żywotności.xander_88 pisze: ... Jezdzilem ibiza na tym turbo i mialem takie samo zdanie jak Ty . Po pol roku przejzalem na oczy ze tamto auto bylo projektem bardzo budrzetowym jesli wszystko sie odpowiednio zrobi i odda sie auto w "dobre rece" ktore beda wiedzialy co i gdzie polechtac to :
...czasami już mnie nachodzi myśl, że lepiej to w ogóle zacząć oszczędzać na F355 - po €45-50K chodzą - koniecznie Targa. Dźwięk nie do opisania. Chyba jedyne auto, którego nie trzeba "poprawiać". Sorry za OT.