Szyba się nie zamyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szyba się nie zamyka
Cześć, mam problem z prawą szybą z przodu, mianowicie nie chce ona się zamykać, szyba zawsze otwiera się normalnie ale jeśli idzie już o jej zamknięcie to nie zawsze się to udaje(jest to szyba elektryczna oczywiscie). Najczęściej można ją zamknąc po zgaszeniu silnika zaraz po skończonej jeździe ale to też nie zawsze. Czy ktoś spotkał się już z tym problemem?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Szyba się nie zamyka
zerknij najpierw na kable w gumie do drzwi, bywają połamane nawet wewnątrz izolacji. A na dalszym etapie sprawdź jak szyba się zachowuje z kluczyka w drzwiach i z włączników w obu drzwiach, jak sprawdzisz to napisz czy coś stwierdziłeś.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szyba się nie zamyka
A wieć zamykając " na kluczyk" szyba dość często się zamykała ale powoli, dużo wolniej niż wtedy kiedy akurat załapała i zamykałem ją na kluczyk. Może to chodzi o bezpieczniki?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Szyba się nie zamyka
Nie nie o bezpiecznik. Możliwe że szyba ma za duży opór, z powodu załamania linki w pancerzu lub na ślimaku, lub z powodu złego ustawienia szyby w uchwytach - może iść pod skosem. Na razie myślę spróbuj zdjąć taopicerkę i prawidłowo ustawić szybę w uchwytach żeby szła tak, że jej górna krawędż ma być równolegle do górnej ramki drzwi. To nie wyklucza awarii modułu szyby ale od czegoś musisz zacząć
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.