Golf MK2 TD+ Vs. Audi A4 2.5 V6 TDI
Tak zagadywaliśmy parę razy z kumplem z roboty żeby się sprawdzić z ciekawości.
Kumpel: Audi A4 sedan 2002r 2.5 V6 TDI 180KM.
Ja: SB kręcony.
Cztery podejścia.
Z jedynki on wychodzi o jakieś pół metra przede mnie. Drugi bieg do 80km/h idziemy identycznie. Trzy i wysuwa się o maskę do przodu. Pod koniec trzeciego biegu (około 110-120) mój przedni zderzak jest na 3/4 jego długości. Czwórka i do 150 jest z trzy metry przede mną.
Niby to nie kill ale nie taki był zamiar. Myślałem ze to a4 lepiej poleci. Chłopak zdziwiony wyszedł z samochodu, zresztą ja trochę także.
Kumpel: Audi A4 sedan 2002r 2.5 V6 TDI 180KM.
Ja: SB kręcony.
Cztery podejścia.
Z jedynki on wychodzi o jakieś pół metra przede mnie. Drugi bieg do 80km/h idziemy identycznie. Trzy i wysuwa się o maskę do przodu. Pod koniec trzeciego biegu (około 110-120) mój przedni zderzak jest na 3/4 jego długości. Czwórka i do 150 jest z trzy metry przede mną.
Niby to nie kill ale nie taki był zamiar. Myślałem ze to a4 lepiej poleci. Chłopak zdziwiony wyszedł z samochodu, zresztą ja trochę także.
Niby nie klill ale ciekawe bardzo
Moze A4 nie trzyma mocy...
Jakie mody w SB
Moze A4 nie trzyma mocy...
Jakie mody w SB
no ciekawe ale własnie pochwal sie co masz porobione w sbku bo kolega tez ma sbka i chcemy cos zacząc kombinowac
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
- xxxGlaDxxx
- ...
Z tego co pamiętam to ty masz tylko dawkę i 1.2 bara tak ? To coś mi sie zdaje że to audi miało niezbyt świeży silnik Tak zmodzony SBek raczej nie powinien do pięt dorastać takiemu ałdi Ciekawe ile takie A4 waży ?
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Kurde to powiem ci że mocno się zdziwiłem że SBekiem objechałeś 2,5TDI. Nie chcę cię wprawiać w zły humor, ale to audi musiało mieć coś nie tak z silnikiem chyba(może miało już wyrobione te krzywki na rozrządzie ), no chyba że twój SBek jest dosyć grubo porobiony i ładnie idzie
Myślę że nie więcej jak 1,5TxxxGlaDxxx pisze:Ciekawe ile takie A4 waży ?
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- ___GEN.KOTEK___
- Nowicjusz
Quattro waży ok 1600kg...więc ciężkie, ale bez względu na moc golfa, ze względu na 2ośki powinien na 1wszym biegu odejść już z 2-3m a potem wolniej, ale zdecydowanie powiększać przewagę....chyba, że to nie było quattro, tylko zwykły 2,5tdi i zamiast 180KM( 8,4 do 100km/h) ma wersję 155KM(9,4 do 100km/h)....choć wtedy ze względu na masę to Ty byś pierwszy wyskoczył na starcie.
Re: Golf MK2 TD+ Vs. Audi A4 2.5 V6 TDI
Ja miałem wcale nie mocno podłubanego Sb'ka 1.25bara turbo seria t2, dawka, gov mod i wydech zrobiony i robiłem nim 9.1 sec do 100 spokojnie dawałem rady mk4 asz 130km a taki ałdi to ciężki kloc do tego nie każdy mimo posiadania mocnego auta umie się ścigać
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
- xxxGlaDxxx
- ...
1.2 bara w t2 na parcianej uszczelce ? Wydech przelot ? Nic sie z nim nie działo ?
- ___GEN.KOTEK___
- Nowicjusz
No przecie napisał "miałem"xxxGlaDxxx pisze:1.2 bara w t2 na parcianej uszczelce ? Wydech przelot ? Nic sie z nim nie działo ?
- xxxGlaDxxx
- ...
Tak, a teraz ma ARL-a z plusikiem, więc równie dobrze mógł mk2 sprzedać
kwadrat, nie objechałem lecz nie dałem mu daleko uciec ; ).
Obecnie mam T2 na 1.2 bara, LDA z pinem w agresywną stronę i dawkę.
___GEN.KOTEK____, to na 100% był quattro. Nie wiem , być może był zajechany. Jechałem tym za kółkiem i fajnie czuć jak ciągnie gdy się turbinka włącza ale osiągnąć 80km/h ma biedę na drugim biegu. Nie chcę tu zachwalać mojego "wozidełka" ale naprawdę myślałem, ze to lepiej poleci. A z tym napędem quattro to miał lepszy start dosłownie przez ułamek sekundy.
Dla porównania dosłownie przed chwilą miałem okazję stanąć z dwoma BMW e30 91r. Jedna 1.6 w sedanie, nie wiem ile koni (nawet nie beknął) i z druga 2,5benzyna 170KM kombi która leciała, wydaje mi się, troszkę nieco lepiej niż te quattro, przy około 140-150 odstawił mnie na jakieś dwie, trzy długości.
Obecnie mam T2 na 1.2 bara, LDA z pinem w agresywną stronę i dawkę.
___GEN.KOTEK____, to na 100% był quattro. Nie wiem , być może był zajechany. Jechałem tym za kółkiem i fajnie czuć jak ciągnie gdy się turbinka włącza ale osiągnąć 80km/h ma biedę na drugim biegu. Nie chcę tu zachwalać mojego "wozidełka" ale naprawdę myślałem, ze to lepiej poleci. A z tym napędem quattro to miał lepszy start dosłownie przez ułamek sekundy.
Dla porównania dosłownie przed chwilą miałem okazję stanąć z dwoma BMW e30 91r. Jedna 1.6 w sedanie, nie wiem ile koni (nawet nie beknął) i z druga 2,5benzyna 170KM kombi która leciała, wydaje mi się, troszkę nieco lepiej niż te quattro, przy około 140-150 odstawił mnie na jakieś dwie, trzy długości.
Dokładnie miałem 1.2b na parcianej uszczelce teraz Sb'kiem jeździ brat na 1,4bara i o dziwo z autem nic się nie dzieje zrobił nim ok 20 tyś km, sprzęgło trzymie ładnie
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
bvw08, możesz coś wiecej powiedzieć na temat swojego SB? jakie teraz ma przyśpieszenie. Jestem ciekaw jak wyglądał Twój kill z TDI ASZ
Super wyniki i wcale sie nie dziwie, zdrowy SB lekko dlubniety bardzo pieknie sie zbiera, mialem takiego i nie raz sam sie dziwilem co robil na drodze. Super wyniki szczegolnie z tym BMW jak dla mnie, 1.6 w dieslu i nie zostalo zniszczone przez benzynowe 2.5. Kurcze moj SB poszedl gdzies na slask- czerwony GTD 5d, moze ktos wie co z nim jest i jak chodzi (o ile jeszcze chodzi!) bo mam do niego sentyment i moze gdzies na forum jest cos o nim napisane:D
Focus RS mk3 Nitrous Blue