Problem z abs-em i nie tylko :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie, coś dziwnego dzieje się u mnie w samochodzie, mianowicie zaczęło się od tego że kontrolka od absu czasami zaczynała świecić, następnie za jakiś czas nie dość że świciła to jeszcze zaczynała migać kontrolka od ręcznego, aż wkońcu teraz cały czas świeci abs i miga czerwona od ręcznego. Ostatnio samochód troche postał (niejeździłem a 2 tygodnie)i dalej jest to samo a na dodatek dzieją sie jeszcze inne rzeczy gdy włącze świata to świeci mi kontrolka od przeciwmgielnego mimo że go nie włączam, wbije bieg wsteczny takze ta kontrolka, ale za troche jest ok, chciałem zapytac czy moze mial ktoś podobny przypadek albo czy chociaż ktoś domyśla się co może być tego przyczyną. Byłem wczesniej z tym u mechanika kazał zastawić samochód a mi był potrzebny i nie zostawiłem. Na pierwszy rzut oka ocenił ze może być padnięty sterownik absu, ewentualnie coś z instalacją. Myślicie że faktycznie może sie tak dziać przez ten sterownik ?? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Sprawdż bezpieczniki na aku czy nie są zaśniedziałe i kostki za pompą ABS czy mają dobry styk . Do sprawdzenia również poziom płynu hamulcowego
Re: Problem z abs-em i nie tylko :(
Bezpieczniki sprawdzałem, ale wydają się ok, a tą kostkę od pompy to jak sprawdzić ??(Sorki że pytam ale nigdy czegoś takiego nie robiłem:)) dodam jeszcze że jak podłączyłem samochód pod kompa to raz łączył się, a raz nie, a jak już sie połączył to pisało że za niskie napięcie, zapomniałem jeszcze dodać że zaświeciła się również kontrolka od poduszek
Re: Problem z abs-em i nie tylko :(
A co do płynu to że sprawdzałem i dolałem prawie na maksa ale nie pomogło