LEDy do każdego auta, światła dzienneNSSC/SERWIS ELEKTRONIKI
Moderatorzy: QQxQ, Adek99, Borys
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
[MK3] Oświetlenie LED pokręteł nawiewu - NOWA WERSJA
[b]#Dziadek#[/b], wyciągasz licznik według instrukcji i jak z tyłu za wyświetlaczami są żaróweczki to wiadomo, że będzie na żaróweczkach, a jak nie to na diodach :)
[b]Dziadek[/b], masz licznik z pierwszego okresu produkcji.Słupki na wskazówki, podświetlanie wyświetlaczy od spodu na żarówkach.
Panowie coś zrobiłem chyba nie tak, diody podłączyłem według instrukcji ładnie świeci efekt fajny ale za to pojawił się inny problem. Zegarek nie pokazuje godziny a liczby na przebiegu są zlane i nic nie idzie z nich wyczytać wygląda to tak http://img411.imageshack.us/img411/228/zdjcie030a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Błagam pomóżcie :(
Błagam pomóżcie :(
Re: [MK3] Oświetlenie LED pokręteł nawiewu - NOWA WERSJA
Teraz to juz po robocie Kolego. Jesli wylaly sie wyswietlacze to klapa bedzie
ale to w sumie nie wygląda tak jakby się rozlało. tylko tak jakby część się wyświetlała część nie to apropo przebiegiegu. Troszeczkę żarówka led się nie dopasowała planuje podgiąć blaszki i lepiej to skręcić może to coś pomoże. ale dlaczego nie ma czasu tego nie wiem może przypadkiem odwrotnie założyłem? Może niepotrzebnie ściągałem zieloną folie. Gdzieś w ogóle można kupić takie zegarki?
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
[b]#Dziadek#[/b], mogą być różne powody, mogł sie wyswietlacz zepsuć a mogla jakas elektroniczna czesc .. mialem podobna sytuacje. tzn u mnie przestało wyswietlac przebieg, najpierw czesc liczb znikneła a potem caly wyswietlacz bladł. Coś było widać po przekręceniu kluczyka ale po chwili coraz bardziej znikało
przypuszczam, że to nie jest zlane teraz wziąłem małe ekraniki pod światło i widać wszystkie napisy tj. napis total i cyfry 888.... jak by się wylało przypuszczam, że na ekraniku była by plama a tego objawu nie ma po prostu część napisów zanikło jakby dokładnie coś tam w liczniku nie stykało
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
przemyj gumki spirytusem dla pewnosci i sprawdz czy nie są odwrotnie założone. Na pewno sie nie przesunęły bo tam wszystkie otwory są dopasowane tak wiec jedynie moze byc cos odwrotnie założone.#Dziadek# pisze:przypuszczam, że to nie jest zlane teraz wziąłem małe ekraniki pod światło i widać wszystkie napisy tj. napis total i cyfry 888.... jak by się wylało przypuszczam, że na ekraniku była by plama a tego objawu nie ma po prostu część napisów zanikło jakby dokładnie coś tam w liczniku nie stykało
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Zapraszam do mojego wątku w dziale GIEŁDA
Kurde bo ktoś musiał kiedyś już te liczniki ruszać i w jednym zamiast gumki mam wsadzony kawałek plastiku może to przez to? może jest jakaś alternatywa tej gumki?
Udało się naprawić usterkę winowajcą była gumka a raczej jej brak brak ten nadrobiłem kawałkiem gumy i przebieg ożył. Wkrótce swoim temacie przedstawię efekty swoich prac a kolega [b]achamerski[/b], Dostanie wielkiego pozytywa :)
a mam pytanie keidy mozna sie spodziewac podswitlenie cliamotronic led?:)
- achamerski
- Ma gadane
- Kontakt:
trudno okreslic, ale aktualnie pracuję nad prostym w montazu zestawem do oswietlenia panelu climatronika w taki sposób aby przyciski były w innym kolorze niz wyswietlacz. Nie wiem czy cos z tego wyjdzie. Jak sie uda to zestaw bedzie w przedazy najwczesniej w styczniu. Bede informował na swojej stronie i oczywiscie pojawi sie nowa aukcja na allegro.adrian43 pisze:a mam pytanie keidy mozna sie spodziewac podswitlenie cliamotronic led?:)
LEDy do każdego auta/ŚWIATŁA DZIENNE/indywidualne projekty/RABATY dla forumowiczów.
Polecam , zestaw pełna profeska :)
http://img593.imageshack.us/img593/7223 ... 156227.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widać na fotce jest super jasne , muszę troszkę zmniejszyć jasność i będzie dobrze, w planach mam poprawę podświetlenia licznika na diody smd ,bo to które mam teraz na zwykłych zamiast żarówek to troszkę za słabe jest.
http://img593.imageshack.us/img593/7223 ... 156227.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widać na fotce jest super jasne , muszę troszkę zmniejszyć jasność i będzie dobrze, w planach mam poprawę podświetlenia licznika na diody smd ,bo to które mam teraz na zwykłych zamiast żarówek to troszkę za słabe jest.
jak tam praca nad podswietleniem panelu cliamotrnic?:)