Blue R32 on White BBS Jetta A2 coupe by rejden-
Moderator: G0 Karcio
Blue R32 on White BBS Jetta A2 coupe by rejden-
Wszystko zaczeło się jak zwykle całkiem niewinnie mianowicie od tego:
MODEL:
- Jetta A2 coupe CL 1990
SILNIK:
- RP 1.8
MOC:
-90 KM
WYPOSAŻENIE:
- Szyberdach
- regulacja świateł
kilka fot:
ZACZĘŁO SIĘ WPROWADZANIE ZMIAN :
-Całkowite wyprucie środka:
-wyleciały tony piasku uzbieranego tam przez lata, stare wykładziny,połamana podsufitka, twarda deska rozdzielcza,stare fotele,konsola środkowa,klamki otwierania drzwi,stare rygielki ,rączki na suficie ,gałka zmiany biegów,kierownica,manetki kierunków i wycieraczek i kilka innych zmęczonych życiem rzeczy
-Na pierwszy rzut poszły wyszorowane i wyprane czarne wykładziny na podłogę:
-Zamiana deski z twardej na miękką :
schowek dostał mały bajer oryginalny zamek schowka z Porsche :
i po małych przeróbkach i zamontowaniu wygląda to tak:
wersja close:
and open:
-Po wyszorowaniu i doprowadzeniu do ładu i składu w środku wylądowały fotele Recaro z Golfa III GTI EDITION
-Kierownica na miejsce starej Raid HP z nowymi śrubkami w chromie (dzięki Skwaros):
-zamiast radia zaślepka z Votexa:
-środkowa konsola pod elektrykę szyb:
-nowe rygielki Wolfsburg Edition:
-nowe klamki wewnętrzne JOM w chromie:
-poleciało jeszcze kilka dziwnych włączników i przełączników ,została zamontowana skórzana gałka zmiany biegów i skórzany mieszek, zamontowałem elektryke lusterek i ori centralny zamek, zostały zamienione pasy na lepiej wyglądające ,zostały wkręcone brakujące śrubki i mocowania,dołożone czarne ,składane rączki na sufit z wersji GTI i na tym zakończyłem operacje ze środkiem.
Dla przypomnienia foty przed :
i po:
-Teraz trzeba było zająć sie autem z zewnątrz:
Do założenia w garażu czekało kilka fantów:
Gwint Racelanda :
Białe znaczki Wolfsburg :
Nakrętki na wentyle Porsche i BBS
Koła BBS RS White Edition ze śrubkami w złotym chromie
Ori klamki z Porsche:
Ale najpierw trzeba było doprowadzić do ładu i składu szerokie zderzaki z których trzeba było wyjąc wszystkie wkręcone przez poprzedniego właściciela wkręty ,zdjąć dziwne odblaski ala ameryka z przedniego zderzaka ,zamienić zderzak z tyłu na wersje bez haka.
Po tej operacji ,założeniu fantów-trafiła się w międzyczasie lotka na tylną klapę od wersji GT i pierwszym woskowaniu auto prezentowało się tak:
Naciąg na Rs-ie 16x7.5 " opony 165/40
Auto dalej było wyprowadzane na prostą ,pakiet GTI poszedl do odświeżenia strukturą ,podobnie jak góry zderzaków .Dodatkowo przedni zderzak został delikatnie zmodyfikowany i nie ma już miejsca na rejestracje coś ala ameryka
Po kolejnej operacji pacjent ma się coraz lepiej i wygląda tak:
zaszły już kolejne zmiany :
-z przodu wróciły pomarańczowe kierunki ,znaczki przód tył w chromie ,lampy dymione przód i Ori brewka KAMEI na grill.
fotki na dniach.
i stan dzisiejszy drobne prace blacharsko -lakiernicze:
pierwsze foty z placu boju:
chce zrobic to auto raz ,a porzadnie dlatego bedzie troche zabawy blacharka , do wymiany ida progi i tylne lewe nadkole,do tego dojdzie maska w lepszym stanie.
No i się narobiło ,lakiernik popił na imprezie rodzinnej (chyba jakieś chrzciny) i na moje nieszczęście pomylił puchy zamiast czarnego akrylu wylał mi na auto niebieska perłę z Golfa R32...
Dzisiaj doszły też nowe diwajsy, nowe oryginalne znaczki na tył ,miedzy innymi znaczek Jetta GL w starej czcionce:
Tu po części poskładana:
i filmik:
jetta jeszcze bez listewek i nadkoli ale mnie wiecej tak to sie prezenci:
http://vimeo.com/23265795" onclick="window.open(this.href);return false;
Kawalek plastiku a potrafi sprawic tyle frajdy :
Ori Hella z jetty FAW :
o ile sie nie myle chyba jedyne w Polsce
foto pogladowe:
Kilka fotek w plenerze
tutaj jedno lepszej jakosci:
z zalozona już blendą:
Sorry za jakosc ,ale 2 Mpix mojej Nokii srednio daja rade ,a nic innego nie bylo pod reka
doszla kolejna ukladanka srodka od mk III tym razem z XX jahre ,mysle ,ze pasuja pod przeszycia z foteli:
nowy grill na waskim zeberku:
Prace dalej trwaja ,wlasnie malowane sa lusterka ,listwa pod grill i odswiezana polerka kol.
ciekawa fotka znaleziona na necie :
i kolejna:
MODEL:
- Jetta A2 coupe CL 1990
SILNIK:
- RP 1.8
MOC:
-90 KM
WYPOSAŻENIE:
- Szyberdach
- regulacja świateł
kilka fot:
ZACZĘŁO SIĘ WPROWADZANIE ZMIAN :
-Całkowite wyprucie środka:
-wyleciały tony piasku uzbieranego tam przez lata, stare wykładziny,połamana podsufitka, twarda deska rozdzielcza,stare fotele,konsola środkowa,klamki otwierania drzwi,stare rygielki ,rączki na suficie ,gałka zmiany biegów,kierownica,manetki kierunków i wycieraczek i kilka innych zmęczonych życiem rzeczy
-Na pierwszy rzut poszły wyszorowane i wyprane czarne wykładziny na podłogę:
-Zamiana deski z twardej na miękką :
schowek dostał mały bajer oryginalny zamek schowka z Porsche :
i po małych przeróbkach i zamontowaniu wygląda to tak:
wersja close:
and open:
-Po wyszorowaniu i doprowadzeniu do ładu i składu w środku wylądowały fotele Recaro z Golfa III GTI EDITION
-Kierownica na miejsce starej Raid HP z nowymi śrubkami w chromie (dzięki Skwaros):
-zamiast radia zaślepka z Votexa:
-środkowa konsola pod elektrykę szyb:
-nowe rygielki Wolfsburg Edition:
-nowe klamki wewnętrzne JOM w chromie:
-poleciało jeszcze kilka dziwnych włączników i przełączników ,została zamontowana skórzana gałka zmiany biegów i skórzany mieszek, zamontowałem elektryke lusterek i ori centralny zamek, zostały zamienione pasy na lepiej wyglądające ,zostały wkręcone brakujące śrubki i mocowania,dołożone czarne ,składane rączki na sufit z wersji GTI i na tym zakończyłem operacje ze środkiem.
Dla przypomnienia foty przed :
i po:
-Teraz trzeba było zająć sie autem z zewnątrz:
Do założenia w garażu czekało kilka fantów:
Gwint Racelanda :
Białe znaczki Wolfsburg :
Nakrętki na wentyle Porsche i BBS
Koła BBS RS White Edition ze śrubkami w złotym chromie
Ori klamki z Porsche:
Ale najpierw trzeba było doprowadzić do ładu i składu szerokie zderzaki z których trzeba było wyjąc wszystkie wkręcone przez poprzedniego właściciela wkręty ,zdjąć dziwne odblaski ala ameryka z przedniego zderzaka ,zamienić zderzak z tyłu na wersje bez haka.
Po tej operacji ,założeniu fantów-trafiła się w międzyczasie lotka na tylną klapę od wersji GT i pierwszym woskowaniu auto prezentowało się tak:
Naciąg na Rs-ie 16x7.5 " opony 165/40
Auto dalej było wyprowadzane na prostą ,pakiet GTI poszedl do odświeżenia strukturą ,podobnie jak góry zderzaków .Dodatkowo przedni zderzak został delikatnie zmodyfikowany i nie ma już miejsca na rejestracje coś ala ameryka
Po kolejnej operacji pacjent ma się coraz lepiej i wygląda tak:
zaszły już kolejne zmiany :
-z przodu wróciły pomarańczowe kierunki ,znaczki przód tył w chromie ,lampy dymione przód i Ori brewka KAMEI na grill.
fotki na dniach.
i stan dzisiejszy drobne prace blacharsko -lakiernicze:
pierwsze foty z placu boju:
chce zrobic to auto raz ,a porzadnie dlatego bedzie troche zabawy blacharka , do wymiany ida progi i tylne lewe nadkole,do tego dojdzie maska w lepszym stanie.
No i się narobiło ,lakiernik popił na imprezie rodzinnej (chyba jakieś chrzciny) i na moje nieszczęście pomylił puchy zamiast czarnego akrylu wylał mi na auto niebieska perłę z Golfa R32...
Dzisiaj doszły też nowe diwajsy, nowe oryginalne znaczki na tył ,miedzy innymi znaczek Jetta GL w starej czcionce:
Tu po części poskładana:
i filmik:
jetta jeszcze bez listewek i nadkoli ale mnie wiecej tak to sie prezenci:
http://vimeo.com/23265795" onclick="window.open(this.href);return false;
Kawalek plastiku a potrafi sprawic tyle frajdy :
Ori Hella z jetty FAW :
o ile sie nie myle chyba jedyne w Polsce
foto pogladowe:
Kilka fotek w plenerze
tutaj jedno lepszej jakosci:
z zalozona już blendą:
Sorry za jakosc ,ale 2 Mpix mojej Nokii srednio daja rade ,a nic innego nie bylo pod reka
doszla kolejna ukladanka srodka od mk III tym razem z XX jahre ,mysle ,ze pasuja pod przeszycia z foteli:
nowy grill na waskim zeberku:
Prace dalej trwaja ,wlasnie malowane sa lusterka ,listwa pod grill i odswiezana polerka kol.
ciekawa fotka znaleziona na necie :
i kolejna:
Ostatnio zmieniony śr sie 03, 2011 00:03 przez rejden, łącznie zmieniany 27 razy.
- Alvaro_
- Niskopodłogowiec
- Auto: Leon Fr
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Black on White Jetta A2 coupe by rejden
Hehe no przydałby się opis jakiś, ale i foto własnoręczne, bo pomyślimy jeszcze, że tylko z allegro
...bardzo grzecznie wyglądała na początku, jak samochód 60-letniego lekarza
!Nowe oryginalne części VAG!
Historie serwisowe VAG
Historie serwisowe VAG
rejden, nie wariuj pokaz jak wyglada teraz a nie jakies stare zdjecia wrzucasz
[url=http://img44.imageshack.us/i/78364923020618124315.png/][img]http://img44.imageshack.us/img44/781/78364923020618124315.png[/img][/url]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2953415#2953415
Szału Nie Ma...
Szału Nie Ma...
- Alvaro_
- Niskopodłogowiec
- Auto: Leon Fr
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
powoli może i do tego dojdziersmati pisze:nie wariuj pokaz jak wyglada teraz a nie jakies stare zdjecia wrzucasz
Re: Black on White Jetta A2 coupe by rejden
idealnie trafiles_małyTM_ pisze:...bardzo grzecznie wyglądała na początku, jak samochód 60-letniego lekarza
wszystko o aucie juz w pierwszym poscie ,przypadkiem podczas konstrukcji tematu dalem na wyslij zamiast podglad.
No no niezly marat powoli z niej wychodzi powodzenia w modach pzdr
W Golfie Modnie W Golfie Wygodnie
Bandzior --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=353195" onclick="window.open(this.href);return false;
Bandzior --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=353195" onclick="window.open(this.href);return false;
ino trzeba ten tylni blotnik ogarnąć
[url=http://img44.imageshack.us/i/78364923020618124315.png/][img]http://img44.imageshack.us/img44/781/78364923020618124315.png[/img][/url]
Szału Nie Ma...
Szału Nie Ma...
- Mateusz (GTD)
- Miero Team
- Kontakt:
Nie gustuje w Jettach ale ta mi się podoba naprawdę troszkę poprawek i będzie naprawdę fajnie
EX
Czarny GTD
Nowa zabawka
Czerwone G60
Z samochodem jak z kobietą... Nie jest sztuką zwracać na siebie uwagę tonami szpachli, spolierów i neonów... Sztuką jest zrobić to bez nich.
Czarny GTD
Nowa zabawka
Czerwone G60
Z samochodem jak z kobietą... Nie jest sztuką zwracać na siebie uwagę tonami szpachli, spolierów i neonów... Sztuką jest zrobić to bez nich.
- popielasty
- Gadatliwa bestia
całkiem nieźle się prezentuje zawsze podobały mi się czarne jetty, a tu jeszcze coupe
musze przyznać że jettka kozak. daj mu obrysy w blotnik i będzie malina
Re: Black on White Jetta A2 coupe by rejden
dzieki ,jeszcze sporo do zrobienia ,ale powoli do celu ,narazie zbieram do niej fanty pozniej malowanie i pozostaje cieszyc sie autem i dbacAbuDabi pisze:No no niezly marat powoli z niej wychodzi powodzenia w modach pzdr
malowanie zaplanowane na marzec-kwiecien ,narazie czas na mniejsze mody ,doprowadzanie wszystkiego do ladu i skladursmati pisze:ino trzeba ten tylni blotnik ogarnąć
hehe to mamy podobnieAlvarees pisze:zderzak bez wnęki mi się podoba
dzieki ,poprawek jeszcze sporo ,ale juz jakos to zaczyna wygladac choc do celu daaaaaaaaaaaalekoMateusz (GTD) pisze:Nie gustuje w Jettach ale ta mi się podoba naprawdę troszkę poprawek i będzie naprawdę fajnie
nie chce robic ameryki na szerokim z ameryka jedna srebrna coupe w pl wystarczy,u mnie zagoscil zderzak bez rej z przodu tylko i wylacznie z powodu wygladu,lotka Kamei-a wlasnie wrocila od plastikarza pojdzie w czarny mat i przod zrobi sie jeszcze bardziej bojowy.adikpn pisze:musze przyznać że jettka kozak. daj mu obrysy w blotnik i będzie malina