wyciek ze skrzyni biegow [mkII]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymieniałem symeryngi wczoraj w skrzyni płaciłem za nie po 12zł. musisz odkrecić półossie od flansz i najlepiej ściągnąś z przegubów zewnętrzych nie bedą wtedy przeszkadzać potem wszystko oczyść, w samym środku flanszy bedą takie metalowe otoczone guma kaptórki kiepsko sie je wyciąga najlepiej je przebić i dopiero wyjąć ale potem tzreba założyc nowe bo olej ze skrzymi bedzie wypłukiwał smar z przegubów wewnętrzych. flansze zabezpieczone są segierami też kiepsko sie je wyciąga, jak segier zeskoczy to flansza sama spadnie wypchnięta przez dosyś silną sprzężyne. wymiany symeryngów nie musze opisywać. przy zakładaniu flansz spowrotem zaczynaja sie schody ciężko docisnąć ją tak żeby założyć segier spowrotem, jak zrobiłem sobie taki jak by ściągacz wyglądam mniej więcej tak że przewieciłem w miare gruby płaskownik i przesadziłem przez niego śrube M10 dosyć długą ok 10 do 15cm na śrube nakręć jeszcze nakrętkę żeby w razie czego nakrętką pociągnąć, płaskownik musi być dłuższy niż średnica flanszy. jak już wciśniesz flansze zpowrotem to pozostanie ci tylko założenie segiera i tego kapturka no i przykręcić półosie. tyle moge pomóc Pozdrawiam miłej zabawy.