Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[mk4]czym pomalowac plastiki we wnetrzu auta ??
ja uwazam ze jedyna sluszna opcja jest zerwac to ustrojstwo i nałożyc na to jakas hydrografike i bedzie o niebo lepiej
podruc, bardzo mozliwe ze to smierdzialo u Ciebie. Wnioskuje po tym ze z obserwacji mych wyniklo ze te gumowe elemnty (pokryte guma, widomo o jakie chodzi) zle/kiepsko/lipnie/gorzej lub lepiej przyjmują 90% kosmetyków do auta ... I bardzo mozliwe ze w twoim przypadku ktos je kiedys potraktowal czyms dosc mocnym (do mycia plastikow) i przeszly "smrodem" ...
edit:
k juz wiem o co chodzi. spoko ale troche przy drogie i chyba fajny efekt jak ktos chce carbon albo jakis wzorek a jak "zwykly" kolor to chyba nie ma roznicy miedzy samodzielnym umalowaniem
Trza by bylo pol samochodu zedrzec :/ zobacz jakies zdjecie gdzie jest mk4 z deska w 2 kolorach (chyba zawsze tak bylo jak mial berzowe skory) na tym zdjeciu zobaczysz ze to co berzowe to do zdarciapodruc pisze:to może warto zabrać się za schowek pasażera - ten duży?
andy_czarny, masz moze jakas fotke ?andy_czarny pisze:nałożyc na to jakas hydrografike
edit:
k juz wiem o co chodzi. spoko ale troche przy drogie i chyba fajny efekt jak ktos chce carbon albo jakis wzorek a jak "zwykly" kolor to chyba nie ma roznicy miedzy samodzielnym umalowaniem
ex: MK4 245 km/460nm
najlepiej oflokowac a nie malowac duzo lepszy efekt:) jak ktos cche oferuje taka usluge zapraszam
Nie no - flok byłby fajny na boczkach, słupkach... nie wyobrażam sobie "misiowej" konsoli
czy ja wiem robilem juz to w mk4 dal paru osob i bylo fajnie wlasnie flokowali bo ta guma schodzila
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Właśnie oskubałem trochę z laminatu tunel środkowy i mam pytanie: jak wyciągnąć zapalniczkę, bo chciałem przełożyć ze swojego starego plastiku (ta trochę w czasie czyszcenia zamokła). Pozdrawiam
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
U mnie zdieranie gumy z tunelu przy lewarku wyszło tak sobie, jest lepiej po polerowaniu. Konsole środkową do radia i panel klimy kupiłem używane w świetnym stanie, zaś rączki foteli (bez elektryki) nowe, oryginalne po 17zł. I teraz konkluzja: laminat VW nie jest na początku taki zły, dopiero po kilku latach w słońcu zaczyna być podatny na zarysowania, nowych rączek nie sposób uszkodzić, laminat schodzi wyraźnie lepiej w miejscach, gdzie był narażony na działanie promieni słonecznych. Pozdrawiam.
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Panowie a u mnie klapa...Przegrywam walkę z tą wstrętną gumą...Narazie męczę się z usunięciem jej z rączki drzwi kierowcy i za cholere nie chce zejść...Próbowałem wszystkiego co znalazłem w waszych postach cifu,rozpuszczalników,zmywaczy do paznokci,podgrzewałem suszarką,moczyłem w gorącej wodzie,skrobałem wszystkim co miałem i dalej nic.Zeszło w paru miejscach ale od szorowania tylko plastiki porysowałem:/ Pasta tempo nie dała żadnego efektu.A jak oglądam te wasze konsole na zdjęciach to serce sie z zazdrości kraja.Jutro spróbuje mikrofali może to coś da...
Zapraszam do oceny http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=358401
Re: [mk4]czym pomalowac plastiki we wnetrzu auta ??
U mnie też porażka, VW nie popisał się przy tym. Na razie pomalowałem tylko środek konsoli, ale resztę będę próbował polerować, zobaczymy
Pobawiłem się trochę z rączką od kierowcy. Najpierw skrobałem paznokciem tą gumę, potem trochę poszlifowałem papierem wodnym i na końcu polerka filcem + tempo. Efekt na razie średni, w jednym miejscu wyszło zadowalająco, ale reszta jeszcze matowa, zostawiłem to na jutro, bo po ciemku się nie da robić. Jak nie wyjdzie to będę malował.
EDIT: No i pupa, rączka od kierowcy wygrała, tyle co się na czyściłem, szlifowałem, polerowałem to jest przesada, a efekt i tak mierny, guma nie chce zejść i w niektórych miejscach w ogóle połysku nie ma, trzeba będzie pomalować wszystko, tylko teraz mam dylemat, czy mat czy połysk
EDIT: No i pupa, rączka od kierowcy wygrała, tyle co się na czyściłem, szlifowałem, polerowałem to jest przesada, a efekt i tak mierny, guma nie chce zejść i w niektórych miejscach w ogóle połysku nie ma, trzeba będzie pomalować wszystko, tylko teraz mam dylemat, czy mat czy połysk
Też w tej chwili jestem na etapie zdzierania gumy z plastików. Właściwie to został tylko tunel środkowy i wgłębienia na panelu z drzwi kierowcy. Z rączek zdarłem gumę starą, plastikową kartą telefoniczną A potem pasta polerska i jazda. Jak czytałem, sporo osób malowało te elementy. Myślicie, że to koniecznie? Mnie się rączki podobają wypolerowane bez farby.
Mi by się też podobały wypolerowane bez malowania, gdyby się udało to wszystko tak ładnie zrobić Rączka od kierowcy wyszła dupowato, nie wiem może mi zabrakło cierpliwośći do tej gumy i nie zeszła do końca, ale naczyściłem się masakrycznie. Pomaluje wszystko i będzie dobrze
Ok pomalowałem na czarny mat, wyszło podobnie jak w oryginale ta guma. Została mi konsola środkowa ta gdzie jest popielniczka, tylko nie wiem jeszcze jak ją wymontować? Gdzie i od czego zacząć, a na czym skończyć?