[mk3][OEM+]z miłości do detali

Moderator: G0 Karcio

Zablokowany
Awatar użytkownika
Baran.
...
...

(prawie) g-style błekitny golf na dużym kole //..:VoyteQ:..

Post autor: Baran. » śr wrz 15, 2010 17:25

Jestem dość długo już na forum i często tu zaglądam do tematu, powiem ci ze naprawdę masz bardzo fajnego golfa, który bardzo dużo pracy pochłonął i moim zdaniem powinien być w Projektach, po 1 zdjęciu z rowerem widzę ze masz taki problem jak ja i pewnie 90% innych golfów 3 drzwiowych, ze są opadnięte.Pozdrawiam

Mój 20Jahre ABF
Obrazek
Fotoporada CA
"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » śr wrz 15, 2010 17:38

Baran. pisze:po 1 zdjęciu z rowerem widzę ze masz taki problem jak ja i pewnie 90% innych golfów 3 drzwiowych, ze są opadnięte.Pozdrawiam
wiesz co, jak go kupiłem to było super równo, podejrzewam że opadły drzwi przez dodatkowe obciążenie wygłuszeniem, dystansem, ciężkimi głośnikami itd...
Baran. pisze:powiem ci ze naprawdę masz bardzo fajnego golfa, który bardzo dużo pracy pochłonął i moim zdaniem powinien być w Projektach
Dzięki wielkie, miło mi że auto Ci się podoba :) a co do pr. to jest odpowiedni dział do zgłaszania propozycji projektów, kto wie, może ktoś przeniesie ;) - ja sam swojego tematu przenosił nie będę ;)
New_Man pisze:..:VoyteQ:.., ten rower na zdjęciach wygląda jakby był tej samej wielkości co samochód :D
bo tak w zasadzie jakiejś wielkiej różnicy nie ma ;) tak z pamięci to
wydaje mi się że kierownica sięga do połowy szyby w drzwiach
New_Man pisze:Ale fajnie się prezentuje :D tylko owiewki brak :P
hehe dzięki :) a owiewka pewnie z biegiem czasu dojdzie (już uruchomiłem kontakty sprowadzające części z US&A)

Obrazek

Awatar użytkownika
vwosiu
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: vwosiu » śr wrz 15, 2010 19:14

dobrze to wygląda, wkońcu inaczej niż sama belka, kosz na dachu czy coś co się wszędzie przewija od jakiegoś czasu,
..:VoyteQ:.. pisze:a owiewka pewnie z biegiem czasu dojdzie
u mnie i tak była pierwsza i wyglądała lepiej :hehe: poważnie to może ty będziesz ją użytkował do prawidłowych celów nie do lansu :hmm:

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » śr wrz 15, 2010 19:20

vwosiu pisze:dobrze to wygląda, wkońcu inaczej niż sama belka, kosz na dachu czy coś co się wszędzie przewija od jakiegoś czasu,
hehe faktycznie bagażnik dachowy ostatnio jest nadużywany :)
vwosiu pisze:u mnie i tak była pierwsza i wyglądała lepiej :hehe:
ja wiem, ja wiem... :pub: ale jak sam mówisz
vwosiu pisze:ty będziesz ją użytkował do prawidłowych celów nie do lansu :hmm:
:helm:

Obrazek

Awatar użytkownika
Zybi236
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Zybi236 » śr wrz 15, 2010 21:19

..:VoyteQ:.., zajebiście z tym rowerkiem na dachu wygląda :bigok:

Mój Ex GTI Edition- RH ZW2, MTS-Technik, Hella Black Magic, H1 Smoked. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180827

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » śr wrz 15, 2010 23:46

szkoda że na zimę ten rower :helm: a tak poważnie to ekstra :bajer: sam mam chęć na coś takiego i właśnie nie do lansu ;) tylko że drażni mnie myśl wydania kuuupy kasy po to żeby użyć tego dosłownie kilka/kilkanaście razy w skali roku podczas jakiegoś wyjazdu ;) zmienię temat lekko.. pamiętasz może ile mniej więcej zużyłeś maty na dajmy na to sztukę drzwi? mam na myśli dekarkę 15cm po 10m oczywiście ;)

była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
jest: Audi 8G cabrio V6

Obrazek
www.vagradom.pl

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » czw wrz 16, 2010 08:33

fakt z rowerem wygląda super, ..:VoyteQ:.., obrabiasz jakoś te zdjęcia że są takie ładne? czy taki sprzęt dobry masz :chytry: , bo ja ostatnio pożyczyłem lustrzankę, ale chyba po prostu nie nadaje się do fotografowania, bo żadne tak ładnie mi nie wyszło,.
POOREK, nie wygłuszaj dekarką, jeszcze kiedyś się opłacało, ale teraz już maty znanych firm jak np STP można kupić dużo taniej jak kiedyś,

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » czw wrz 16, 2010 08:49

Zybi236 pisze:..:VoyteQ:.., zajebiście z tym rowerkiem na dachu wygląda :bigok:
dzięki :) ale to tylko efekt uboczny
POOREK pisze:szkoda że na zimę ten rower :helm:
eee tam, do końca listopada można jeździć, czasem nawet w grudniu
POOREK pisze:zmienię temat lekko.. pamiętasz może ile mniej więcej zużyłeś maty na dajmy na to sztukę drzwi? mam na myśli dekarkę 15cm po 10m oczywiście ;)
hmmm... wydaje mi się że prawie całą rolkę na jedne drzwi, ale tak jak arturek320 napisał teraz nie jest to już tak opłacalne jak kiedyś

arturek320 pisze:..:VoyteQ:.., obrabiasz jakoś te zdjęcia że są takie ładne? czy taki sprzęt dobry masz :chytry: , bo ja ostatnio pożyczyłem lustrzankę, ale chyba po prostu nie nadaje się do fotografowania, bo żadne tak ładnie mi nie wyszło,.
wiesz co, zdjęcia robiłem z ręki kompaktem, a obróbka nawet jak jest to bardzo delikatna (niewielkie rozciągnięcie histogramu, co delikatnie uwydatnia barwy - ale to jest niwelowanie niedoskonałości zwykłego kompaktu a nie przerabianie zdjęcia)
Pozatym tutaj dochodzi umiejętność dobrania parametrów aparatu, bo zdjęcia z automatu tak ładnie nie wychodzą... no i drobne sztuczki oszukujące aparat, jak np. robienie zdjęć z lampą błyskową w dzień - porównaj sobie pierwszą fotkę (bez lampy) z następnymi - różnica jest widoczna gołym okiem ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » czw wrz 16, 2010 09:43

..:VoyteQ:.. pisze:robienie zdjęć z lampą błyskową w dzień - porównaj sobie pierwszą fotkę (bez lampy) z następnymi - różnica jest widoczna gołym okiem

faktycznie jest dużo ładniejsze, będę musiał się trochę pobawić aparatem no tyle że jak mówisz umiejętności dobrania parametrów aparatu, ja to chyba nie mam, zawsze robię z automatu :otepienie:

Awatar użytkownika
POOREK
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: POOREK » pt wrz 17, 2010 00:23

jak masz lustro lub jakiś nie najgłupszy kompakt/hybrydę to rób na pół-automacie z zaniżoną ekspozycją ;) wtedy uzyskujesz więcej braw, zdjęcia się nie 'przepalają', lekka korekta na kompie i jest rewelka :bigok:

z tą matą to i tak więcej liczyłem :helm: jak rolka to nie ma tragedii ;) a te maty.... ciężko je podobno uformować ;) nie wiem jak reagują na zmiany temperatury? nie jestem przekonany jakoś... :-k

dodano:
apropos jeszcze dopiszę żeby później nie bałaganić ;) jeśli mówicie o tych matach STP takich jak te: http://allegro.pl/stp-silver-mata-do-wy ... 96644.html" onclick="window.open(this.href);return false; http://allegro.pl/mata-tlumiaca-silnent ... 03615.html" onclick="window.open(this.href);return false; to wcale nie wychodzą taniej ;) bo dekarka 10mx15cm za 60 zł dajmy na to ma łączną powierzchnie 1m x 1,5m :) a w takim układzie jeśli te maty mają po około 25cm x 37,5 to potrzebuję takich mat około 16 na taką powierzchnie :) przy dobrych wiatrach, zakupie w hurcie 40szt, jedna mata wychodzi po 11 zł jakoś.... 11zł x 16....? gdzie logika? albo 53cm x 75cm to potrzeba 4 maty po.... 56,90 zł za sztukę ?! :bajer: chyba że coś pomyliłem to niech mnie ktoś oświeci...? :helm:

była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
jest: Audi 8G cabrio V6

Obrazek
www.vagradom.pl

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » pt wrz 17, 2010 09:24

POOREK pisze:jak masz lustro lub jakiś nie najgłupszy kompakt/hybrydę to rób na pół-automacie z zaniżoną ekspozycją
yyyyy pół automat? :kac: chyba zaraz wezmę instrukcję obsługi, bo nic nie rozumiem :helm:
POOREK pisze:to wcale nie wychodzą taniej
ja nie miałem na myśli taniej, bo dekarka zawsze będzie najtańszym materiałem , kiedyś ceny za maty były dużo większe, czyli Ci wychodzi 200 zł to jest właśnie dobra cena , kilka lat temu tego byś nie zrobił za tyle,
POOREK pisze:a te maty.... ciężko je podobno uformować ;) nie wiem jak reagują na zmiany temperatury? nie jestem przekonany jakoś... :-k
ja mam wygłuszone matami APP miękkimi , też nie jakaś rewelka bo to nie jest za lekki materiał, 2 zimy już przeżyły, ostatnio boczek ściągałem i nic się z nią nie dzieje, a przy układaniu wiadomo że trzeba podgrzać, by się dobrze przykleiła i uformowała, ja robiłem to domowym sposobem czyli suszarką,
ale twój wybór, bardzo dużo osób wygłusza matą dekarską i nie narzeka,

no dobra bo w sumie temat o aucie a my tu śmietnik robimy matami :helm:

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » pt wrz 17, 2010 09:55

arturek320 pisze:yyyyy pół automat? :kac: chyba zaraz wezmę instrukcję obsługi, bo nic nie rozumiem :helm:
Pełny automat ustawia wszystko za Ciebie, większość aparatów ma też tryb półautomatyczny (np. w sony nazywa się "program"), tam dalej przesłona, czas otwarcia itd ustawiają się same, ale masz wpływ na różne ustawienia (typu światło, kontrast, kolory)

Obrazek

Awatar użytkownika
A r t u r
,
,
Kontakt:

Post autor: A r t u r » pt wrz 17, 2010 10:19

aha, to będę musiał się trochę pobawić, dzięki za rady :pub:

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » sob wrz 18, 2010 15:28

Uaktualniłem i trochę przemeblowałem pierwszy post, wydaje mi się, że są tam już uwzględnione wszystkie modyfikacje ;) dodałem też trochę materiałów, np schemat instalacji car audio

zapraszam do lektury ;)

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zakończone projekty”