[mk3][OEM+]z miłości do detali
Moderator: G0 Karcio
(prawie) g-style błekitny golf na dużym kole //..:VoyteQ:..
Jestem dość długo już na forum i często tu zaglądam do tematu, powiem ci ze naprawdę masz bardzo fajnego golfa, który bardzo dużo pracy pochłonął i moim zdaniem powinien być w Projektach, po 1 zdjęciu z rowerem widzę ze masz taki problem jak ja i pewnie 90% innych golfów 3 drzwiowych, ze są opadnięte.Pozdrawiam
wiesz co, jak go kupiłem to było super równo, podejrzewam że opadły drzwi przez dodatkowe obciążenie wygłuszeniem, dystansem, ciężkimi głośnikami itd...Baran. pisze:po 1 zdjęciu z rowerem widzę ze masz taki problem jak ja i pewnie 90% innych golfów 3 drzwiowych, ze są opadnięte.Pozdrawiam
Dzięki wielkie, miło mi że auto Ci się podoba a co do pr. to jest odpowiedni dział do zgłaszania propozycji projektów, kto wie, może ktoś przeniesie - ja sam swojego tematu przenosił nie będęBaran. pisze:powiem ci ze naprawdę masz bardzo fajnego golfa, który bardzo dużo pracy pochłonął i moim zdaniem powinien być w Projektach
bo tak w zasadzie jakiejś wielkiej różnicy nie ma tak z pamięci toNew_Man pisze:..:VoyteQ:.., ten rower na zdjęciach wygląda jakby był tej samej wielkości co samochód
wydaje mi się że kierownica sięga do połowy szyby w drzwiach
hehe dzięki a owiewka pewnie z biegiem czasu dojdzie (już uruchomiłem kontakty sprowadzające części z US&A)New_Man pisze:Ale fajnie się prezentuje tylko owiewki brak
- vwosiu
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dobrze to wygląda, wkońcu inaczej niż sama belka, kosz na dachu czy coś co się wszędzie przewija od jakiegoś czasu,
u mnie i tak była pierwsza i wyglądała lepiej poważnie to może ty będziesz ją użytkował do prawidłowych celów nie do lansu..:VoyteQ:.. pisze:a owiewka pewnie z biegiem czasu dojdzie
hehe faktycznie bagażnik dachowy ostatnio jest nadużywanyvwosiu pisze:dobrze to wygląda, wkońcu inaczej niż sama belka, kosz na dachu czy coś co się wszędzie przewija od jakiegoś czasu,
ja wiem, ja wiem... ale jak sam mówiszvwosiu pisze:u mnie i tak była pierwsza i wyglądała lepiej
vwosiu pisze:ty będziesz ją użytkował do prawidłowych celów nie do lansu
..:VoyteQ:.., zajebiście z tym rowerkiem na dachu wygląda
Mój Ex GTI Edition- RH ZW2, MTS-Technik, Hella Black Magic, H1 Smoked. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180827
- POOREK
- VWGolf.pl Killer
szkoda że na zimę ten rower a tak poważnie to ekstra sam mam chęć na coś takiego i właśnie nie do lansu tylko że drażni mnie myśl wydania kuuupy kasy po to żeby użyć tego dosłownie kilka/kilkanaście razy w skali roku podczas jakiegoś wyjazdu zmienię temat lekko.. pamiętasz może ile mniej więcej zużyłeś maty na dajmy na to sztukę drzwi? mam na myśli dekarkę 15cm po 10m oczywiście
była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
jest: Audi 8G cabrio V6
www.vagradom.pl
"Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych." [*]
www.vagradom.pl
fakt z rowerem wygląda super, ..:VoyteQ:.., obrabiasz jakoś te zdjęcia że są takie ładne? czy taki sprzęt dobry masz , bo ja ostatnio pożyczyłem lustrzankę, ale chyba po prostu nie nadaje się do fotografowania, bo żadne tak ładnie mi nie wyszło,.
POOREK, nie wygłuszaj dekarką, jeszcze kiedyś się opłacało, ale teraz już maty znanych firm jak np STP można kupić dużo taniej jak kiedyś,
POOREK, nie wygłuszaj dekarką, jeszcze kiedyś się opłacało, ale teraz już maty znanych firm jak np STP można kupić dużo taniej jak kiedyś,
dzięki ale to tylko efekt ubocznyZybi236 pisze:..:VoyteQ:.., zajebiście z tym rowerkiem na dachu wygląda
eee tam, do końca listopada można jeździć, czasem nawet w grudniuPOOREK pisze:szkoda że na zimę ten rower
hmmm... wydaje mi się że prawie całą rolkę na jedne drzwi, ale tak jak arturek320 napisał teraz nie jest to już tak opłacalne jak kiedyśPOOREK pisze:zmienię temat lekko.. pamiętasz może ile mniej więcej zużyłeś maty na dajmy na to sztukę drzwi? mam na myśli dekarkę 15cm po 10m oczywiście
wiesz co, zdjęcia robiłem z ręki kompaktem, a obróbka nawet jak jest to bardzo delikatna (niewielkie rozciągnięcie histogramu, co delikatnie uwydatnia barwy - ale to jest niwelowanie niedoskonałości zwykłego kompaktu a nie przerabianie zdjęcia)arturek320 pisze:..:VoyteQ:.., obrabiasz jakoś te zdjęcia że są takie ładne? czy taki sprzęt dobry masz , bo ja ostatnio pożyczyłem lustrzankę, ale chyba po prostu nie nadaje się do fotografowania, bo żadne tak ładnie mi nie wyszło,.
Pozatym tutaj dochodzi umiejętność dobrania parametrów aparatu, bo zdjęcia z automatu tak ładnie nie wychodzą... no i drobne sztuczki oszukujące aparat, jak np. robienie zdjęć z lampą błyskową w dzień - porównaj sobie pierwszą fotkę (bez lampy) z następnymi - różnica jest widoczna gołym okiem
..:VoyteQ:.. pisze:robienie zdjęć z lampą błyskową w dzień - porównaj sobie pierwszą fotkę (bez lampy) z następnymi - różnica jest widoczna gołym okiem
faktycznie jest dużo ładniejsze, będę musiał się trochę pobawić aparatem no tyle że jak mówisz umiejętności dobrania parametrów aparatu, ja to chyba nie mam, zawsze robię z automatu
- POOREK
- VWGolf.pl Killer
jak masz lustro lub jakiś nie najgłupszy kompakt/hybrydę to rób na pół-automacie z zaniżoną ekspozycją wtedy uzyskujesz więcej braw, zdjęcia się nie 'przepalają', lekka korekta na kompie i jest rewelka
z tą matą to i tak więcej liczyłem jak rolka to nie ma tragedii a te maty.... ciężko je podobno uformować nie wiem jak reagują na zmiany temperatury? nie jestem przekonany jakoś...
dodano:
apropos jeszcze dopiszę żeby później nie bałaganić jeśli mówicie o tych matach STP takich jak te: http://allegro.pl/stp-silver-mata-do-wy ... 96644.html" onclick="window.open(this.href);return false; http://allegro.pl/mata-tlumiaca-silnent ... 03615.html" onclick="window.open(this.href);return false; to wcale nie wychodzą taniej bo dekarka 10mx15cm za 60 zł dajmy na to ma łączną powierzchnie 1m x 1,5m a w takim układzie jeśli te maty mają po około 25cm x 37,5 to potrzebuję takich mat około 16 na taką powierzchnie przy dobrych wiatrach, zakupie w hurcie 40szt, jedna mata wychodzi po 11 zł jakoś.... 11zł x 16....? gdzie logika? albo 53cm x 75cm to potrzeba 4 maty po.... 56,90 zł za sztukę ?! chyba że coś pomyliłem to niech mnie ktoś oświeci...?
z tą matą to i tak więcej liczyłem jak rolka to nie ma tragedii a te maty.... ciężko je podobno uformować nie wiem jak reagują na zmiany temperatury? nie jestem przekonany jakoś...
dodano:
apropos jeszcze dopiszę żeby później nie bałaganić jeśli mówicie o tych matach STP takich jak te: http://allegro.pl/stp-silver-mata-do-wy ... 96644.html" onclick="window.open(this.href);return false; http://allegro.pl/mata-tlumiaca-silnent ... 03615.html" onclick="window.open(this.href);return false; to wcale nie wychodzą taniej bo dekarka 10mx15cm za 60 zł dajmy na to ma łączną powierzchnie 1m x 1,5m a w takim układzie jeśli te maty mają po około 25cm x 37,5 to potrzebuję takich mat około 16 na taką powierzchnie przy dobrych wiatrach, zakupie w hurcie 40szt, jedna mata wychodzi po 11 zł jakoś.... 11zł x 16....? gdzie logika? albo 53cm x 75cm to potrzeba 4 maty po.... 56,90 zł za sztukę ?! chyba że coś pomyliłem to niech mnie ktoś oświeci...?
była: Czarna pomarańczka in Hawaii Style
www.vagradom.pl
www.vagradom.pl
yyyyy pół automat? chyba zaraz wezmę instrukcję obsługi, bo nic nie rozumiemPOOREK pisze:jak masz lustro lub jakiś nie najgłupszy kompakt/hybrydę to rób na pół-automacie z zaniżoną ekspozycją
ja nie miałem na myśli taniej, bo dekarka zawsze będzie najtańszym materiałem , kiedyś ceny za maty były dużo większe, czyli Ci wychodzi 200 zł to jest właśnie dobra cena , kilka lat temu tego byś nie zrobił za tyle,POOREK pisze:to wcale nie wychodzą taniej
ja mam wygłuszone matami APP miękkimi , też nie jakaś rewelka bo to nie jest za lekki materiał, 2 zimy już przeżyły, ostatnio boczek ściągałem i nic się z nią nie dzieje, a przy układaniu wiadomo że trzeba podgrzać, by się dobrze przykleiła i uformowała, ja robiłem to domowym sposobem czyli suszarką,POOREK pisze:a te maty.... ciężko je podobno uformować nie wiem jak reagują na zmiany temperatury? nie jestem przekonany jakoś...
ale twój wybór, bardzo dużo osób wygłusza matą dekarską i nie narzeka,
no dobra bo w sumie temat o aucie a my tu śmietnik robimy matami
Pełny automat ustawia wszystko za Ciebie, większość aparatów ma też tryb półautomatyczny (np. w sony nazywa się "program"), tam dalej przesłona, czas otwarcia itd ustawiają się same, ale masz wpływ na różne ustawienia (typu światło, kontrast, kolory)arturek320 pisze:yyyyy pół automat? chyba zaraz wezmę instrukcję obsługi, bo nic nie rozumiem
aha, to będę musiał się trochę pobawić, dzięki za rady
Uaktualniłem i trochę przemeblowałem pierwszy post, wydaje mi się, że są tam już uwzględnione wszystkie modyfikacje dodałem też trochę materiałów, np schemat instalacji car audio
zapraszam do lektury
zapraszam do lektury