AAZ Wyciek paliwa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AAZ Wyciek paliwa.
Witam, jutro planuję montaż innej pompy wtryskowej do mojego AAZ, wiem jaka jest zalecana wartość początku tłoczenia, może macie inne osobiste sugestie co do ustawień, aby nie klepał no i dobrze palił na ciepłym, 80 mm?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
AAZ Wyciek paliwa.
Jak masz seryjną pompę i nic nie modzisz,to ustawiaj 0,80 +/-0,02,czyli tak jak ma być.karol8114 pisze:może macie inne osobiste sugestie co do ustawień, aby nie klepał no i dobrze palił na ciepłym, 80 mm?
Jeżeli przyspieszysz-będzie mocniej klepał,a jak opóźnisz-będzie ciszej,ale mocniej będzie kopcił i więcej spali
Re: AAZ Wyciek paliwa.
Dzięki, myślałem za fabryka mówi 90. Wiem jakie są następstwa wczesnego i późnego początku tłoczeniu, co ciekawe ostatnio miałem ustawiony kąt wtrysku na słuch
Witam serdecznie, chyba pech mnie prześladuje, nowa pompa okazała się do bani, silnik odpalił ale nie wkręcał się na obroty no i '' kulawo'' pracował, nie piszcie czy odpowietrzyłem, czy dobrze rozrząd ustawiony itd, piszcie kto ma na sprzedaż ori pompę do AAZ
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
AAZ Wyciek paliwa.
Pewnie stała ze 2 lata i zastała siękarol8114 pisze:silnik odpalił ale nie wkręcał się na obroty no i '' kulawo'' pracował
Łopatki pompy wstępnej zapieczone,regulator odśrodkowy też,a o tłoko-rozdzielaczu,to pewnie szkoda gadać...
karol8114 jutro zrobię parę telefonów i popytam.
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
jakis czas temu wstawialem zastana pompe to zanim ja wstawilem wymoczylem ja w nafcie 2 dni,rozkrecilem, przeczyscilem, ropą zalalem, wstawilem do auta z godzinke nie chcial sie wkrecac na obroty, postał na jałowym rozgrzał sie i wszystko ok;)Michaś_1977 pisze:Pewnie stała ze 2 lata i zastała siękarol8114 pisze:silnik odpalił ale nie wkręcał się na obroty no i '' kulawo'' pracował
Łopatki pompy wstępnej zapieczone,regulator odśrodkowy też,a o tłoko-rozdzielaczu,to pewnie szkoda gadać...
karol8114 jutro zrobię parę telefonów i popytam.
AAZ Wyciek paliwa.
Tak jak mówisz, gdyby nowa pompa kosztowała do 1000 zł nawet bym się nie zastanawiał, no ale nowa 3 tyś.Michaś_1977 pisze:Pewnie stała ze 2 lata i zastała się
Witam wszystkich, wiadomo że zawsze ciagne temat do końca, dziś nastąpił montaż kolejnej pompy, niby wizualnie to samo, ale... inna śruba od regulacji dawki, ma przelot na plombę, rozkręciłem LDA a tam ku mojemu zaskoczeniu jest śruba do regulacji siły naciągu sprężyny, jakby trybik, bost pin? jeszcze takiego nie widziałem, ani to stożek ani ori, na początku ma troszkę stożka a dalsza długość bez stożka ( wkrótce zarzucę fotkę) i teraz pytanie, czy to może pompa z SB? w AAZ chyba nie było regulacji siły naciągu sprężyny. W niższym poście opiszę jak moje wrażenia, a teraz to co mam na sprzedaż, chyba wystawię to na aledrogo, jeśli jesteście zainteresowani gratami dzwoncie. 512 480 171, 0 to fotki !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AAZ Wyciek paliwa.
No a teraz o wrażeniach, jedzie się zupełnie inaczej, lepiej zbiera się z dołu, ciągnie jak trzeba, ale przy 120 km/h brakuje jakby paliwa i myślę że to właśnie wina bost pin, bo w dalszej cześć brakuje mu stożka, jak i na zimnym i gorącym silnik odpala dobrze, a z tłumika? nic, wszystko spalone, zero dymu. Silnik jakby ma szybsze obroty, myślę że trochę dawka jest zwiększona.
Jeśli jesteście zainteresowani gratami http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-aaz-i1245307371.html" onclick="window.open(this.href);return false;
AAZ Wyciek paliwa.
niekarol8114 pisze:i teraz pytanie, czy to może pompa z SB?
bo nie jest od AAZ nr pompy podajkarol8114 pisze:w AAZ chyba nie było regulacji siły naciągu sprężyny