Auto nie odpala na benzynie, zaś na gazie pali.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
wlasnie ja mam to samo tylko z 2.0 8v na gazie pali a na benzynie wogole i tez nie wiem co jest grane umnie pompke paliwowa slychac wymienilem filtrya wogole paliwo nie leci do silnika bo patrzylem
Pompkę słychać, a paliwo nie leci ? Sprawdź odłączając przewód paliwowy przy filtrze paliwa i w butelkę go. Wtedy przekręcasz na zapłon i pompka powinna podać paliwo ( przy załączeniu zapłonu pompka nabija ciśnienie w układzie paliwowym ), bo może jakoś tam pompka chodzi, ale nie podaje paliwa.
Jeżeli paliwo nie poleci to wymień pompę paliwa, a jeśli paliwo leci, to może coś z przekaźnikiem odłączającym wtryski , a może coś jeszcze odcinającego wsadzili gazownicy ( np. jak w silnikach gaźnikowych, takie coś co kierowało paliwo w przewód zwrotny do baku ).
Jeżeli paliwo nie poleci to wymień pompę paliwa, a jeśli paliwo leci, to może coś z przekaźnikiem odłączającym wtryski , a może coś jeszcze odcinającego wsadzili gazownicy ( np. jak w silnikach gaźnikowych, takie coś co kierowało paliwo w przewód zwrotny do baku ).
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
poulzuj nakretki na wtryskach i zobacz czy leci tam paliwo podczas krecenia
-
- Mały gagatek
po problemie, sęk tkwił w sterowniku tryskiem ;> koszt sterownika 15zł, montaż 45zł (jak się nie umie samemu to się płaci) ale wolałem nie pchać pazurów do przewodów instalacji gazowej. (może komuś temat się przyda)
pozdrawiam
pozdrawiam
mam podobny problem, tylko auto jeździ na benzynie ale nie chce odpalać, jak ten sterownik wygląda i gdzie się znajduje ?