mk3 1.9td dymi na biało
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 1.9td dymi na biało
Witam. pojawił mi się taki problem że na autostradzie 30 km od Wrocławia przycisnąłem mojego golfa do 165km/h zaraz zwoliniłem do 130 i zaczął mocno kopcić na biało temp. w normie dwa razy się zatrzymałem ale nic to nie pomogło. Zajechałem do wrocka przez całe miasto dymił, a później po pół godzinnej przerwie siadam w auto jade z 2 km i nic nawet dymka nie puścił. Później stał jeszcze 4 h i wracałem spowrotem do domu sto kilometrów z prędkością nie przekraczającą 120km/h i było wszystko ok. Co to może być ? Z góry dzięki.
mk3 1.9td dymi na biało
zauważyłem teraz także że mam małą piane w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego.
Re: mk3 1.9td dymi na biało
ale to nie dymi cały czas. Może być tak że niekiedy gdzieś tam przepuszcza?
Musze już tą uszczelkę wymienić czy mogę tak jeździć dopóki gorzej nie bedzie?
mk3 1.9td dymi na biało
Repeat11, jak będziesz jeździł z uszkodzoną uszczelką to potem zniszczenia będą znacznie większe
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
mk3 1.9td dymi na biało
jak dostaje wiekszego cisnienia( badz ciepła) to przepuszcza , do pewnych obrotow (niewysokich) mozesz jezdzic , gorzej bedzie jak zacznie ciagle przepuszczac wtedy tylko wymiana...Repeat11 pisze:Może być tak że niekiedy gdzieś tam przepuszcza?
Nie chciałbym spekulować, ale podobny przypadek spotkał mojego kolegę w silniku benzynowym, mechanik obstawił na uszczelkę, po założeniu nowej uszczelki okazało się że problem pozostał, po ponownym zdjęciu głowicy i sprawdzeniu na szczelność wykazało pęknięcie. Może po ściągnięciu daj ją na sprawdzenie szczelności.
mk3 1.9td dymi na biało
Jak juz zdejmiesz glowicę to odrazu zrób zawory zmień uszczalniacze i planowanie o sprawdzeniu szczelności nie wspominan bo to podstawa
mk3 1.9td dymi na biało
Pytając się znajomych mechaników powiedzieli że oni zazwyczaj wymieniają uszczelkę i wszystko gra. Bez żadnego sprawdzania głowicy. Możliwe to jest?
mk3 1.9td dymi na biało
Zrobisz jak uważasz, ja bym sprawdził na szczelność.P.s. nie zapomnij dać znać co było, temat ciągniemy do końca.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
mk3 1.9td dymi na biało
Wszystko jest możliwe ,tylko w tym przypadku trzeba robić drugi raz .Spytaj ich czy jak ,okaże się pęknięta ,zrzucą ci i zrobią jeszcze raz gratisRepeat11 pisze:Pytając się znajomych mechaników powiedzieli że oni zazwyczaj wymieniają uszczelkę i wszystko gra. Bez żadnego sprawdzania głowicy. Możliwe to jest?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
mk3 1.9td dymi na biało
Oczywiście że napisze co było. W piątek biorę się za to sam. I okaże się co tam w nim się dzieje. Dzięki.