pushkin77 pisze:podłączam się pod pytanie.... napisz.. narysuj.. zrób zdjęcieAtomic10 pisze:A tak na marginesie to jak mozna źle założyć pasek. Opisz to dokładniej prosze bo jakos nie moge sobie tego wyobrazić
Można. Tylko trzeba byc wybitnym MECHANIKIEM
Facet puścił pasek idący od koła pasowego(te napędzające od silnika) górą, nad pompą wodną. I tym sposobem pompa kręciła się w drugą stronę. Koło od silmika i alternato szły w dobrym kierunku. Wybitny gość. Ta nauczka kosztowala mnie coś koło 1000PLN. Chyba mu pomnik postawie
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 08 Maj, 2006 ]
Ja płaciłem za czujnik 38-48 PLN. Nie pamiętam dokładnie. Tyle tego ostatnio nakupiłem, ze pogubilem sie w cenachPienios pisze:Panowie przyłaczam sie do tematu. Miałem podobny problem z temp kiedyś po wymianie termostatu trzyaml wysoką nawet na trasie przez dluzsza chwile. Okazało sie ze walniety jest czujnik załaczający wentylator po wymianie bylo ok i nawte upalne dni nie przkarcalo 90. Tej zimy walnal mi ponownie termostat ( wykrzywil sie nie wiem dlaczego) po wymianie niestety z czesem trzymal coraz nizsz temp wiec wymienilem niedawnoznowu termostat okazalo sie ze jest to samo tzm mam na maks 70 stopni i wentylator sie wlacza. Wiec sprawdziłem rzeczywista temp silnika i okazalo sie ze wynosi ok85 a gdy wentyaltor aie wlacza 90 wiec jest ok tylko czujnik sie zepsul. Narazie go nie wymieniam a tak na mrginesie moze ktos sie orientuje ile takie cudo kosztuje w ogóle. A moze kots ma do sprzedania??????:):D