AJM Umarł !!!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
witam Rafal widze ze juz rozwiazales problem bomi tu tomek nawijal zebym zerknal w towj temat ale juz koeldzy pomogli. Kto by przypuszczal ze to taka przyczyna. Moze twoj ajm jest juz lekko zmodzony a ty o ty mnie wiesz nawet Pozdrawiam i oby jak najmniej problemow.
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Re: AJM Umarł !!!!!!
Witam,po dojechaniu do domu wylaczylem silnik i rano juz nie dalem rady odpalic.
Po pierwsze wszelkie kontrolki gasna tak jak bylo to normalnie,jak krece chwile rozrusznikiem pojawia sie kontrolka od opleju i miga na czerwono po czym wyskakuje komunikat oil presure stop motor,wskazowka obrotomierza delikatnie sie podnosi, a starajac sie go odpalic na easy start`a zaczyna on zaskakiwac ale to tylko na chwile.Po podlaczeniu komputera ( trzech ) nic niewskazaly. Normalnie amba fatima , a naj bardziej smieszne jest to ze moj mechanik mial wypadek na rowerze i niemam pod reka "zaufanej" osoby.
Jest to silnik PD z pompowtryskami wiec z tego co wyczytalem,nie padl zaden przekaznik sterujacy nimi gdzy takowego "one" nie posiada,styki z komputerem sprawdzone,byly lekko zasniedziale , lecz juz wszystko zostalo wyczyszczone.
Pomocy
Po pierwsze wszelkie kontrolki gasna tak jak bylo to normalnie,jak krece chwile rozrusznikiem pojawia sie kontrolka od opleju i miga na czerwono po czym wyskakuje komunikat oil presure stop motor,wskazowka obrotomierza delikatnie sie podnosi, a starajac sie go odpalic na easy start`a zaczyna on zaskakiwac ale to tylko na chwile.Po podlaczeniu komputera ( trzech ) nic niewskazaly. Normalnie amba fatima , a naj bardziej smieszne jest to ze moj mechanik mial wypadek na rowerze i niemam pod reka "zaufanej" osoby.
Jest to silnik PD z pompowtryskami wiec z tego co wyczytalem,nie padl zaden przekaznik sterujacy nimi gdzy takowego "one" nie posiada,styki z komputerem sprawdzone,byly lekko zasniedziale , lecz juz wszystko zostalo wyczyszczone.
Pomocy
Re: AJM Umarł !!!!!!
Witam,
przyczyn moze byc duzo, ale ja bym jeszcze sprawdzil ustawienie kola od paska rozrzadu, skoro wszystkie styki poczysciles a silnik dalej nie pali moze tu jest przyczyna. Na kole sa trzy sruby sprawdz czy nie sa luzne i w jaki polozeniu jest kolo, u mnie po zamianie rozrzadu ustawiłem według instrukcji to tez nie zapalil ale jak przesunołem tak jak bylo wczesniej to zapalil od strzala. Sprawdz roznierz czy paliwo dochodzi moze tu byc przyczyna, a
komunikat oil presure stop motor to normalne przy dluzszym kreceniu.
przyczyn moze byc duzo, ale ja bym jeszcze sprawdzil ustawienie kola od paska rozrzadu, skoro wszystkie styki poczysciles a silnik dalej nie pali moze tu jest przyczyna. Na kole sa trzy sruby sprawdz czy nie sa luzne i w jaki polozeniu jest kolo, u mnie po zamianie rozrzadu ustawiłem według instrukcji to tez nie zapalil ale jak przesunołem tak jak bylo wczesniej to zapalil od strzala. Sprawdz roznierz czy paliwo dochodzi moze tu byc przyczyna, a
komunikat oil presure stop motor to normalne przy dluzszym kreceniu.
AJM Umarł !!!!!!
tutaj akurat nie masz racji, zarówno silniki VP jak i PD posiadają ten sam przekaźnik 109, który zasila sterownik silnika - napomknąłem tak tylko w kwestii wyjaśnienia tej informacji mogącej innych wprowadzić w błąd. Jeśli jednak kontrolka świec żarowych zapala się i gaśnie po przekręceniu kluczyka w stacyjce to przekaźnik 109 działa prawidłowo a skoro Vag nie sypnął żadnym błędem to przyczyny szukałbym w układzie zasilania pompowtrysków w paliwo czyli ssak pompy w baku, filtr paliwa itd.Jaroo81 pisze:Jest to silnik PD z pompowtryskami wiec z tego co wyczytalem,nie padl zaden przekaznik sterujacy nimi gdzy takowego "one" nie posiada