Reanimacja N75 czyli Adam Slodowy series ;)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
Re: Reanimacja N75 czyli Adam Slodowy series ;)
no nie mam 1Z, mam AHU, czyli tam niby trochę inny, więcej niutonów chyba ma....
więc?
więc?
:-)
czyszczenie i wymiana sprezynki to nie to samo co nowka
rozebralem przeczyscilem i myslalem ze jest ok
gdy pojechalem do tunera wyszlo ze mam niedoladowanie
po wymianie zaworka na nowy ori wszystko bylo ok
rozebralem przeczyscilem i myslalem ze jest ok
gdy pojechalem do tunera wyszlo ze mam niedoladowanie
po wymianie zaworka na nowy ori wszystko bylo ok
Zebra, ale po wymianie sprężynki już miałeś zlikwidowany problem not lauf czy dalej to postępowało ?
u mnie notlauf nie wystepowalTofik90 pisze:Zebra, ale po wymianie sprężynki już miałeś zlikwidowany problem not lauf czy dalej to postępowało ?
zrobili mi logi i wyszlo niedoladowanie
-
- Nowicjusz
witam mam problem tak jak kilka postów wcześniej. pierwszy i drugi bieg idzie ładnie na trzecim się zastanawia a czwórka i piątka muli jak nie wiem co. myślałem że to N75 więc go wyczyściłem zgodnie z instrukcją sponsa ale nic to nie dało. mam silnik 90km ALH, wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?
Witam. Mam golfa 3 tdi 1Z. Moj problem polega na tym ze samochod nie ma wogole mocy. Wrazenia z jazdy sa takie ze silnik chodzi jak by wogole nie mial turbiny jest poprostu mulowaty jak cholera. mozliwe ze to zaworek n75?
blutucz
ten silnik tak ma, nie oczekuj od 1Z oszałamiających osiągów, jest bardzo mułowaty.
Rozumiem ze wszystko ma swoje granice ale moje 90km zachowuje sie jak by conajmniej polowa sobie gdzies poszla ;/
blutucz
blutucz, jak zrobisz logi, to się dowiesz co jest... zaworek n75 jest jedną z opcji zawsze
Zrobiłem regenerację według porady turbo wstawało dobrze po naprawie ale leciał olej z tego zaworka i nie mogłem go podkleić(allegro ) i jest nowy, dobra porada aby się na 100% utwierdzić w przekonaniu iż winny jest n75...
Nie chce zakładać nowego tematu, więc mam pytanie Mam notfaule przy ok 3,5 tys pod obciążeniem pedał w podłogę i jazda pod dużą górkę, ale jeżeli pominę n75 to wszystko jest ok auto jedzie normalnie. Wymieniłem wszystkie wężyki przeczyściłem n75 i wymieniłem sprężynkę w nim i dalej jest to samo. Może elektromagnes w nim padł, albo co gorsza sztanga turbiny? Proszę o pomoc bo już chwilę się z tym męczę i nic Dodam że mam silnik 1z 90 ps
Kolego matias31 z tym problemem to do działu problemy, ale wyglada na to że twój N75 nie jest w pełni sprawny. Najlepiej go podmień od kogoś na próbę. Dodam że mój po regeneracji działał jakiś czas ale znowu padł i kupiłem nowy. Na alledrogo można kupić nowego za ok.120zł Pierburg.
Mam Vaga, serwisuje Nokie.
Czesc mam pytanie czy n75 powinien cykac jak tak to w jakim momecie mam silnik ALH i czy mozna zamienic N75 na N18 pozdrawiam i dzieki za pomoc z góry.