KR jakie przeróbki na pracę magisterską:)
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam!
Chciałbym zbudować jak najtańszym kosztem golfa, który jeździłby jedynie na LPG (ekonomia i zarazem obejście się bez kropli benzyny- gaz i mechaniczny wtrysk chyba nie za bardzo się lubią:D) i miałby jak największe osiągi. Na bazę przyjąłem golfa mk2 i silnik 1.8 16v KR. Do gazu blos, porting głowicy, generalny remont silnika (tłoki, pierścienie, panewki, wszystko do szlifu...)? Ile mam na to złotówek przeznaczyć:)? Czytałem już kilkadziesiąt tematów na forum związanych z tuningiem KR-a ale teraz chciałbym zebrać wszystko "do kupy". Jakie tłoki, jaki porting przeprowadzić, czy zmieniać wałki rozrządu, jaki olej na dotarcie i po tym okresie do codziennej, aktywnej (dynamicznej:P) jazdy, jakie jeszcze zmiany? Proszę- pomóżcie:)!
Chciałbym zbudować jak najtańszym kosztem golfa, który jeździłby jedynie na LPG (ekonomia i zarazem obejście się bez kropli benzyny- gaz i mechaniczny wtrysk chyba nie za bardzo się lubią:D) i miałby jak największe osiągi. Na bazę przyjąłem golfa mk2 i silnik 1.8 16v KR. Do gazu blos, porting głowicy, generalny remont silnika (tłoki, pierścienie, panewki, wszystko do szlifu...)? Ile mam na to złotówek przeznaczyć:)? Czytałem już kilkadziesiąt tematów na forum związanych z tuningiem KR-a ale teraz chciałbym zebrać wszystko "do kupy". Jakie tłoki, jaki porting przeprowadzić, czy zmieniać wałki rozrządu, jaki olej na dotarcie i po tym okresie do codziennej, aktywnej (dynamicznej:P) jazdy, jakie jeszcze zmiany? Proszę- pomóżcie:)!
-
- V.I.P.
- Kontakt:
A jaki jest temat tej pracy? Na kompletny remont z kilkoma usprawnieniami przyszykuj 5-10k (zależy ile będziesz inwestował w "bajery").
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Moim zadaniem jest stworzenie samochodu bliskiego ideałowi: ekonomiczny, ekologiczny a zarazem z dobrymi osiągami. Co to są wg Ciebie "bajery"?
ta zamontuj 4 silniki elektryczne w każde koło takie po 400Nm da to 1600Nm na kołach i z 700 koni i masz ekonomiczny, ekologiczny a zarazem z dobrymi osiągami
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: KR jakie przeróbki na pracę magisterską:)
Pytałem o temat pracy a nie o to co jest Twoim zadaniem. Blos przy ekologii odpada (brak odcięcia mieszanki przy fazie hamowania silnikiem), dobre osiągi przy blosie również (zwężenie dolotu). Bajery to: wałki, powiększane zawory, wydechy dedykowane, portingi, regulowane koła rozrządu itp.TurboGolf:D pisze:Moim zadaniem jest stworzenie samochodu bliskiego ideałowi: ekonomiczny, ekologiczny a zarazem z dobrymi osiągami. Co to są wg Ciebie "bajery"?
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
RasPl: Tak,i przy okazji wstawię kilkadziesiąt akumulatorów... tak na tylną kanapę, fotel pasażera o bagażniku nie wspominając silnik ma być spalinowy, bugalon: nie mam jeszcze tematu pracy wszędzie czytałem, że jeżeli ma nie być zbyt odczuwalnej straty mocy na LPG, najlepiej wstawić właśnie blos-a. Co innego sugerujesz? jak największy parownik ? Z tych "bajerów" to chyba skuszę się jedynie na porting głowicy. Jakie tłoki? Oryginalne czy jakieś inne?
mi to się wydaje że albo ekologia albo osiągi
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- V.I.P.
- Kontakt:
zamiast blosa lepiej postawić całość na digim 1 i sekwencyjny wtrysk gazu wstawić, nawet najprostszego staga - kompletna instalacje do samodzielnego montażu można wyrwać poniżej 1000 PLN.
Poza tym zadajesz dziwne pytania jak na kogoś kto chce pisać prace magisterską. Nie można przecież pisać o czymś pracy, nie znając chociażby podstaw tematyki, którą praca ma zawierać.
Poza tym zadajesz dziwne pytania jak na kogoś kto chce pisać prace magisterską. Nie można przecież pisać o czymś pracy, nie znając chociażby podstaw tematyki, którą praca ma zawierać.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Blosa mam za grosze od znajomego więc raczej na niego się skuszę, ale co z resztą?
- kołodziej
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gaz jest do zapalniczek:) zrob sama benzyne jezdzij po 80km/h bedzie mialo palil:P a jak ma byc eklogicznie to wstaw z 4 katy
A tak na powaznie jak sie uparles na te zlo zwane gazem to przerob kr na digi i jak kolego pisal wstaw sekwencje
A tak na powaznie jak sie uparles na te zlo zwane gazem to przerob kr na digi i jak kolego pisal wstaw sekwencje
MOJA ŚLIWKA;)Fire&Ice http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=302792
Re: KR jakie przeróbki na pracę magisterską:)
Gaz jest dobry dla mądrych i oszczędnych sam montuje 9a do vento -only lpg jeżeli ma ty być projekt w pełni użyteczny to musisz pomyśleć o podgrzewaniu reduktora mixer rurowy o dużej średnicy powinien dobrze współpracować z kr:ceny dla 9a
Panewki ok 200zł
Pierścienie 250zł
uszczelka pod głowicą od 45 do 150zł
To są very cheap xD marnych marek
Panewki ok 200zł
Pierścienie 250zł
uszczelka pod głowicą od 45 do 150zł
To są very cheap xD marnych marek
w 9a nie opłaca się montować tanich uszczelek bo i tak zaraz je trzeba robić znów
już za późno kupiona ta za 45zł ale głowica po planie więc licze że to troche pojeździ