Reset komputera ??

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

BIGkiller
Nowicjusz
Nowicjusz

Reset komputera ??

Post autor: BIGkiller » śr maja 10, 2006 16:03

WITAM
Czy jest możliwość strzelenia resetu komputera w 1Z bez VAG-a. Chodzi mi o wykasowanie wszystkich błędów bo namnożyło mi się ich tam pewnie sporo (niesprawny przepływomierz, uszkodzony czujnik położenia iglicy i pewnie jeszcze parę innych :-) Teraz jak wszystko jest naprawione to wypadałoby to wszystko wykasować - a przynajmniej tak mi się wydaje bo po co zaśmiecać pamięć :-) Aha i jeszcze jedno czy błędy które są zapisane w pamięci (już naprawione)mogą mieć wpływ na jazdę ?
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
robal264
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: robal264 » śr maja 10, 2006 18:17

tzn ja do konca to tak nie wiem,ale ja dla pewnosci odlaczylem wtyczke od kompa (to podlozne z lewej i tyle) jeszcze sobie akumulator odpialem ale nie wiem po co, tak go zostawilem na godz dla pewnosci, jak masz ta kostke do kodow blyskowych to podlacz tam kabelek i zewzyj z masa na 5sek tzn przekrec kluczyk,zewrzyj, wylacz zaplon i juz to usunie bledy o zlym spalaniu itp z reszta do konca nie pamietam w koncu juz mam spokoj z fura i nie musze bawic sie w kasowanie bledow (ciekawe na jak dlugo :) )

P.S. na forum jest porade zerknij tam jak to jest z tymi bledami i kasowaniem
pozrowionka 3maj sie

MK2 GTi By Robal
viewtopic.php?f=62&t=45067

Obrazek

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » śr maja 10, 2006 21:33

robal264 pisze:tzn ja do konca to tak nie wiem,ale ja dla pewnosci odlaczylem wtyczke od kompa (to podlozne z lewej i tyle) jeszcze sobie akumulator odpialem ale nie wiem po co, tak go zostawilem na godz dla pewnosci, jak masz ta kostke do kodow blyskowych to podlacz tam kabelek i zewzyj z masa na 5sek tzn przekrec kluczyk,zewrzyj, wylacz zaplon i juz to usunie bledy o zlym spalaniu itp z reszta do konca nie pamietam w koncu juz mam spokoj z fura i nie musze bawic sie w kasowanie bledow (ciekawe na jak dlugo :) )
BIGkiller, nawet nie próbuj robic tego o czym napisał robal264, bo załatwiesz ECU, a błedów i tak nie wykasujesz - pozostaje VAG.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”