Rp z wałkiem od 2E / PF ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, czy taka modyfikacja coś przyniesie czy tylko pogorszy ?
Jest sens ?
Jest sens ?
-
- Gadatliwa bestia
U mnie sam wałek nic nie pogorszył a czy polepszył...? nie wiem ciężko obiektywnie ocenić. U mnie wałek, kolektor z i cały układ wyd z 2.0 plan głowicy, dolot bez jeża dało tyle że jak siedam do mk3 1.8 czy też mk2 1.8 to czuć że mój troszke jednak mocniejszy a ile to cięzko powiedzieć bez hamowni.
subiektywnie odczucie przyspieszania jest znikome przy 4,5,6,7,8,9,10 koniach widać to jak wcześniej sobie zrobisz tabelę przyspieszania np 80 - 140 na 5 biegu i tu widać różnice . Sam wałek od PF będzie chyba lepszy od 2E znacznie poprawi się napełnianie cylindrów Dłuższy czasu otwarcia zaworów + Głowica od PF lub 2E . tylko teraz tak jak kolega pisze trzeba mu dać powietrza , wywalenie zwężek jeża kryz itp . Kolektor od 2E i cały wydech średnicowo od 2.0 . Po takich zmianach nie dostaniesz dużo KM ale moment powinien pięknie wzrosnąć , i np jak twój RP teraz idzie z bólem 160 to po modach będzie się rozpędzał dobrze do 160 .
Jutro postaram się wsadzić ten wałeczek (PF) i zobaczymy. Poczytałem że można usunąć jeża ale czy nie stracę podgrzewania paliwa ? Czy nie będzie gorzej zapalał ?
ja na początku śmigałem z odpiętym i była tragedia , nie chciał zapalać itp . Teraz mam całkiem odcięty i odpięty , narazie pali bez zająknięcia .
u mnie po zmianie na wałek z 2E zauważyłem, że lepiej sie zbiera do 160 i ma ochote jechac dalej (przedtem trzeba było go prosic ) pozatym nie łapie muła po przekroczeniu 4,5 tys obr, ale za to troche gorszy dół ma..
[img]http://images40.fotosik.pl/210/f17f95fe51056a60.jpg[/img]
-
- Ma gadane
Siemanko
Zeby nie robic smietnika skor przy wałkach jestesmy to czy walki z PB i PF sie roznia jakos znacznie czy te 5 koni roznicy to raczej sprawa programu?
Zeby nie robic smietnika skor przy wałkach jestesmy to czy walki z PB i PF sie roznia jakos znacznie czy te 5 koni roznicy to raczej sprawa programu?
-
- Gadatliwa bestia
-
- Ma gadane
Ahaaa
a jeszcze mam takie pytanko mam tez silnik 1.6 EW w golfie inne chyab ma oznaczene w kazdym badz razie 75 koni gaznik bez kata czy do niego wejdzie walek od pf? a moze inaczej czy walek od pf jest taki sam jak w DX?
a jeszcze mam takie pytanko mam tez silnik 1.6 EW w golfie inne chyab ma oznaczene w kazdym badz razie 75 koni gaznik bez kata czy do niego wejdzie walek od pf? a moze inaczej czy walek od pf jest taki sam jak w DX?
-
- Ma gadane
Ale kto mowil ze w ogole tam ten walek bedzie pytam raczej o jego wymiary i czy to ten sam co DX
swoja droga z samego walka roznice czuc nie wiem jak w 75km ale w 1.8 gaznik 90km mialem zalozony co prawa typowo sportowy walek od swiatka ale wcale nie najostrzejszy i to byla jedyna modyfikacja a czasy przejazdow byly lepsze o 20% ale to bylo dawno temu niestety silnk sie rozlecial
swoja droga z samego walka roznice czuc nie wiem jak w 75km ale w 1.8 gaznik 90km mialem zalozony co prawa typowo sportowy walek od swiatka ale wcale nie najostrzejszy i to byla jedyna modyfikacja a czasy przejazdow byly lepsze o 20% ale to bylo dawno temu niestety silnk sie rozlecial