Philips DiamondVision
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Philips DiamondVision
One nie dają super idealnie białego światła, to prędzie złudzenie, w nocy może i wygląda na w miarę białe ale w dzień czy w półmroku są mniej żółte niż "normalnie".
Poniżej efekt za dnia w merolku:
Poniżej efekt za dnia w merolku:
Philips DiamondVision
Sa bielsze to fakt, ale niewiele...na fotkach co robią ludzie w nocy to wygląda jakby świeciły wręcz na niebiesko a tak wcale nie jest...
Re: Philips DiamondVision
Zgadza się, światło jest bielsze niż w zwykłej postojówce(nie jest niebieskie) i ładnie się zgrywa z żarówkami typu X-tream albo Bluevision... Dużo jaśniej oświetla tablice rejestracyjną...skaktus pisze:Sa bielsze to fakt, ale niewiele...na fotkach co robią ludzie w nocy to wygląda jakby świeciły wręcz na niebiesko a tak wcale nie jest...
W dzień wiadomo i jedna i druga będzie żółta...
KoRcZuS myśle że bedziesz zadowolony
Philips DiamondVision
Panowie, a kto używał Philips Blue Vision ULTRA ?
Jakaś niby nowa żaróweczka...Ale w cholerkę droga - prawie 90 zł za 2 sztuki H1.
Jakaś niby nowa żaróweczka...Ale w cholerkę droga - prawie 90 zł za 2 sztuki H1.
Nowiutkie, bo ciężko nawet jakiś filmik o tych żarówkach znaleźć...skaktus pisze:Panowie, a kto używał Philips Blue Vision ULTRA ?
Z tego co widziałem to mają tą niebieską powłokę co zwykłe BV czyli podejrzewam ze w złych warunkach będą swiecić podobnie...
Poczekamy troche może ktoś wrzuci jakieś foto jak świecą...
Philips DiamondVision
A jak wypada porównanie Philips X-Treme +80% z Osram Night Breaker plus + 90% porównywał ktoś te żarówki w praktyce które są lepsze
VW MK3 TDI GT special AFN 140ps
Philips DiamondVision
No kolejny gagatek...poczytaj temat o żarówkach dokładnie a się dowiesz... Żadnych żarówek z niebieską bańką do mijania i na długioe bo w nocy na mokrej nawierzchni bardzo gubi się światło. Jak chcesz tanio, dobrej jakości i dobrej trwałości to Tungsram +90% PLUS, to to samo co NightBreaker i nieco słabsze od X-Treme. Dają białe światło, czubek żarówki jest silnie niebieski, ale na wysokości żarnika już bańka jest bez lakieru. Efekt taki że wydaje się że żarówka ma niebieską poświatę, bardzo lekką i nie wpływającą na wsiąkanie światła w asfalt.
Dalej masz NightGiude - też ciekawe, 3 kolorowe. Warte polecenia też są Philips Premium +30% - nieco jaśniejsze od zwykłych.
Osobiście używałem wielu żarówek i po prostu je testowałem i wyszło że najbardziej opłaca się Tungsram. Komplet H1 +90% można kupić już za 20 zł. Śmigam na takich ponad rok czasu i nie zamienię je na inne.
Dalej masz NightGiude - też ciekawe, 3 kolorowe. Warte polecenia też są Philips Premium +30% - nieco jaśniejsze od zwykłych.
Osobiście używałem wielu żarówek i po prostu je testowałem i wyszło że najbardziej opłaca się Tungsram. Komplet H1 +90% można kupić już za 20 zł. Śmigam na takich ponad rok czasu i nie zamienię je na inne.
Philips DiamondVision
Czyli krótko mówiąc Philipsy X-Treme to obecnie najlepsze żarówki na rynku pod każdym względem jeśli chodzi o właściwości świetlne
VW MK3 TDI GT special AFN 140ps
Philips DiamondVision
Pod względem światła niby najlepsze, ale różnice od innych żarówek są znikome a często niezauważalne.
Biorąc pod uwagę cenę żarówek i brak różnic powalających na kolana nie wiem czy warto.
Biorąc pod uwagę cenę żarówek i brak różnic powalających na kolana nie wiem czy warto.
Niby są najlepsze, ale do tego jeszcze dochodzi stan reflektora oraz napięcie w żarówce, bo jeżeli jest słabe to różnica w świeceniu pomiędzy zwykłą a X-tream będzie mała... Jeżeli chcesz wydać prawie 80 zł na żarówki to je kup, będziesz zadowolony, przynajmniej ja jestem, jeżeli się wahasz to weź OSRAM NIGHT BREAKER, świecą podobnie a są o okolo połowe tańsze...maćkowiak pisze:Czyli krótko mówiąc Philipsy X-Treme to obecnie najlepsze żarówki na rynku pod każdym względem jeśli chodzi o właściwości świetlne
Philips DiamondVision
A ja się znów powtórzę, jeśli chcesz Osram Night Breaker, które jak pisze kolega wyżej świecą bardzo podobnie - różnica jest znikoma moim zdaniem i nie warta kasy na X-Treme. A jeśli chcesz jeszcze bardziej oszczędzić, to bierz Tungsram +90%, są identyczne z Night Breaker. Tungsram od wielu lat należy do Osrama. Posiadałem Night Breaker w wersji H1 i porównałem z Tungsram + 90% i nie znalazłem żadnej różnicy...