Uszczelnaicze trzonków zaowrów
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Słyszałem że najlepiej do 16 włożyć z ASO nie orientuje się ktoś ile kosztuje komplet ? A może Erling by wystarczył ?
nie wiem dlaczego akurat z ASO byłyby najlepsze ale orjętowałem sie i kosztuje ok 20 pln sztuka tak więc x 16
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
no tak słyszałem, a polecasz coś co długo wytrzyma?? bo teraz wymieniłem z ponad pól roku temu wszystkie uszczelki i już ta pod głowica siadła więc chce wymienić znów wszystko włożyć coś dobrego co wytrzyma trochę. Co prawda te co miałem to chyba jakiś chłam był do firma FAI
Ja zawsze stosowałem Goetza a jak Goetz czegos nie robi to Elringa i narazie bez problemów
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Ja do ABF wybrałem uszczelkę Reinz, bo jest cała metalowa i zrobiona z kilku warstw, tak jak oryginalna.
Uszczelka Elringa miała tylko metalowe pierścienie wkoło cylindrów, a jej reszta była zrobiona z jakiegoś "paździerzu" dlatego ją wymieniłem.
Reinz do ABF kosztował mnie coś koło 100zł. Elring koło 70zł.
A o uszczelniacze dobre można zapytać kogoś kto zajmuje się remontem głowic, kogoś sprawdzonego...
Uszczelka Elringa miała tylko metalowe pierścienie wkoło cylindrów, a jej reszta była zrobiona z jakiegoś "paździerzu" dlatego ją wymieniłem.
Reinz do ABF kosztował mnie coś koło 100zł. Elring koło 70zł.
A o uszczelniacze dobre można zapytać kogoś kto zajmuje się remontem głowic, kogoś sprawdzonego...
głowice oddaje tylko do planowania, niedawno remont robiłem, do 9a też ta reinz-a będzie metalowa :>
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Pojeździj po sklepach, popytaj, zorientuj się...
Ja usłyszałem od zaufanego mechanika, że jeśli ma być porządna uszczelka, to Reinz...
Ja usłyszałem od zaufanego mechanika, że jeśli ma być porządna uszczelka, to Reinz...
jak chcesz żeby uszczelniacze długo pożyły to wymień prowadnice. Tylko tyle i aż tyle
ja wymieniłem i wraz cos puszcza, chyba się przegrzały
dobra rada, co z nowych gumek jak luz na prowadnicy zostaje i zależnie jak duży jest tak długo uszczelniacze pożyją, a firma geotze, elring te znam i są oktoffic pisze:jak chcesz żeby uszczelniacze długo pożyły to wymień prowadnice. Tylko tyle i aż tyle
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
geotze płaciłem ok 60zł komplet prowadnice ja zostawiałem w spokoju bo sam bym ich nie wycisną a robociznę se liczą