Duże spalanie Golf II 1.3 NZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No pawel niestety sporo,ale szczerze mówiąc trudno mi sie z golfem rozstać i tak już dużo za dużo w niego wpakowałem więc nie opłaca mi sie go sprzedać wiec go naprawiam jak coś jest nie tak
Niestety mój golfik nadal pali jak smok , naprawdę już nie wiem co mu jest, nawet już myślałem nad zmiana silnika ale szkoda mi teraz silnik zmieniać bo robiłem w nim cala głowice . Może jeszcze ktoś wie co może być przyczyna??
Re: Duże spalanie Golf II 1.3 NZ
Ustawiałeś w końcu tą mieszankę czy nie?KamylVW pisze:Niestety mój golfik nadal pali jak smok , naprawdę już nie wiem co mu jest, nawet już myślałem nad zmiana silnika ale szkoda mi teraz silnik zmieniać bo robiłem w nim cala głowice . Może jeszcze ktoś wie co może być przyczyna??
Bylem na 4 stacjach diagnostycznych i 2 elektryków coś tam poustawiali ale nadal jest to samo, ma nieraz odbicia ze ładnie chodzi a nieraz brak mu mocy i przerywa:/.
ja tez sonde miałem w porządku. Ale wymieniłem czujnik halla i juz było okej
a ma ktoś może schemat jak powinny być podpięte podciśnienia??A jak podpoiłem miernik to ile powinno pokazywać??
Re: Duże spalanie Golf II 1.3 NZ
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 7&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;KamylVW pisze:a ma ktoś może schemat jak powinny być podpięte podciśnienia??A jak podpoiłem miernik to ile powinno pokazywać??
Pod zdjęciem masz opis jak powinno być podłączony układ podciśnienia.
Napięcie powinno zmieniać się w zakresie 0,2 V - 0,8 V. W żadnym wypadku nie może być stałe. Pamiętaj, że pomiar możesz wykonać dopiero na w pełni rozgrzanym silniku. Mierzysz napięcie między czarnym przewodem od sondy a masą
A jak nic nie pokazuje??A ma ktoś może schemat lub inne zdjęcie żeby był oryginalny filtr powietrza??Po wykręceniu świec zauważyłem że są one czarne:/ i auto nieraz przerywa jak by mu paliwa brakowało.
Wymieniłem sondę lambda na inna i jest znaczna poprawa:) spalanie z 15l spadło do 9-10l, w sezonie zimowym