Gaśnie, świecą się świece żarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam
Panowie co może być przyczyną? Auto gaśnie w czasie jazdy i zapalają się świece żarowe i się świecą. W tym czasie rozrusznik kręci ale nie mogę zapalić auta. Dopiero po jakimś czasie (1min) przekręcam kluczyk i świece normalnie gasną i mogę zapalić i jechać. Silnik 1z.
Pozdrawiam
Panowie co może być przyczyną? Auto gaśnie w czasie jazdy i zapalają się świece żarowe i się świecą. W tym czasie rozrusznik kręci ale nie mogę zapalić auta. Dopiero po jakimś czasie (1min) przekręcam kluczyk i świece normalnie gasną i mogę zapalić i jechać. Silnik 1z.
Pozdrawiam
Przekaźnik świec żarowych nr 103 do sprawdzenia
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mały gagatek
Re: Gaśnie, świecą się świece żarowe
jak gaśnie w czasie jazdy i mrygnie kontrolka świec najczęściej upalone styki przekaźnika 109. Jak ostygnie można odpalic auto. Trzeba przelutować jego nóżki po jego rozebraniu- na forum jest na to porada.fenestro00005 pisze:Przekaźnik wyjąłem i bez niego normalnie pali.
-
- Mały gagatek
Tak.
109 wyjąłem i tak samo się dzieje jak mi zgaśnie. Muszę go naprawić, Dzięki pozdrawiam
109 wyjąłem i tak samo się dzieje jak mi zgaśnie. Muszę go naprawić, Dzięki pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Chyba za wcześnie pochwaliłem.
Zmieniłem całkiem przekaźnik 109 i dalej gaśnie..
Może jeszcze jakieś pomysły?
Zmieniłem całkiem przekaźnik 109 i dalej gaśnie..
Może jeszcze jakieś pomysły?
trzeba podpiąć pod auto Vag-Coma i wtedy się dowiesz co jest powodem po stronie elektrycznej.
-
- Mały gagatek
Skoro już sprawdzałeś przekaźniki 103 oraz 109 to zobacz też same gniazda - czy przekaźniki dobrze w nich siedzą , a styki są czyste i mocno trzymają ...
-
- Mały gagatek
Wszystko posprawdzane. Może do tego przekaźnika 109 idzie jakaś informacja o błędzie i rozłącza zapłon?
Najlepiej by było - gdybyś taki zdobył i podmienił...
-
- Mały gagatek
Przecież napisałem że dziś kupiłem nowy, wracam zadowolony a tu fail W tym przekaźniku jest tylko cewka i załącznik. Jak sam palcem załączę ten włącznik to pod maską coś słychać się włącza( co?) Jak jest zapalony paznokciem odrywam przełącznik w przekaźniku, gaśnie i świecą się świece, puszczę go, świece gasną, mogę zapalić samochód. Od starego przekaźnika zdjąłem obudowę.
Ja tam info o nowym zakupie nigdzie nie widzę zobacz kolego jak już to chcesz wyeliminować , w jakim stanie jest przewód masowy idący od aku do budy auta ... i w jakim stanie sama bateria ...
Witam kolegę. Jeśli wymiana przekaźnika 109 nie pomogła to problem tkwi tylko w sterowniku fabrycznego alarmu. Na jego płytce również znajdują sie 2 przekaźniki w których dochodzi do pękania lutów. (Gdy wyciągniemy już tą płytkę warto poprawić wszystkie ważniejsze połączenia)
Tutaj link z poradą jak rozwiązać ten problem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=75824" onclick="window.open(this.href);return false;
Rok temu też walczyłem z tym problemem w swojej byłej MK3. Wymieniłem przekaźnik i nic, dopiero fotoporada kolegi Jaszczura pozwoliła mi całkowicie rozwiązać problem z gaśnieciem, tak że na 100% musi być też w Twoim przypadku ta płytka ze sterownikiem alarmu fabrycznego.
Pozdrawiam.
Tutaj link z poradą jak rozwiązać ten problem: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=75824" onclick="window.open(this.href);return false;
Rok temu też walczyłem z tym problemem w swojej byłej MK3. Wymieniłem przekaźnik i nic, dopiero fotoporada kolegi Jaszczura pozwoliła mi całkowicie rozwiązać problem z gaśnieciem, tak że na 100% musi być też w Twoim przypadku ta płytka ze sterownikiem alarmu fabrycznego.
Pozdrawiam.
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;