Problem z pompka cz mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- witasbdg89
- Nowicjusz
Problem z pompka cz mk3
Witam mam pytanie mam pneumatyczna pompke od centralki (ori) i jak zamykam czy otwieram to slychac ze tyka ale centralny nie chodzi a instalacja jest szczelna poniewaz jak sam dmucham w wezyk to otwiera i zamyka prosze o pomoc
- witasbdg89
- Nowicjusz
Problem z pompka cz mk3
no jak sam dmuchalem w te wezyki i ciagnalem powietrze to zamyka i otwiera zamki. jak usiade w srodku i ryglem od kerowcy zamykam i otwieram to pompka tylka ale nie zamyka i nie otwiera a z kluczyka jak dlugo przytrzymam to otwiera i zamyka szyby ale zamki sie nie ruszaja
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z pompka cz mk3
witasbdg89, masz już odpowiedź powyżej. Pompka jest pod prawą tylną lampą, wyjmij obejrzyj wtyk kable możesz rozebrać bo czasem wystarczy czyszczenie ścieżek na płytce albo kup sobie sprawna używaną. Opisywano na forum milion razy używaj wyszukiwarki!
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- witasbdg89
- Nowicjusz
Problem z pompka cz mk3
No wlasnie używam ale nikt nie pisal o podobnych problemach sciezki wygladaja dobrze kostke mialem zasniedziala w srodku to wymienilem na inna pompka nie wyglada nawet zeby byla zalana i chcialbym zeby ktos sie wypowiedzial bo moze pompka jest sprawna tylko problem w elektryce ze tyla a nie zamyka
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z pompka cz mk3
przynajmniej raz w miesiącu odkąd siedzę na forum,witasbdg89 pisze:nikt nie pisal
Znajdziesz schemat też na forum albo na volskswagen.msk.ru. Pompka ma dużo kabli ale sprawdzisz tylko czy jest masa na brązowym i stały plus na czerwono czarnym bodajże. Jeśli tak to podanie dodatkowego plusa na kabel zielony otwiera, a na szary zamyka central. Nie zadziała to zepsuta.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- witasbdg89
- Nowicjusz
Problem z pompka cz mk3
No i wlasnie na zielonym mam ale nie otwiera a na szarym nie mam pradu jak zamykam