Mechanizm podnoszenia szyb - nie działa!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mój problem jest następujący. Jakiś czas temu przestał mi działać mechanizm podnoszenia szyb od strony kierowcy. Kiedy wciskam przycisk to zachowuje się tak jakby szyba była jednocześnie dosunięta i odsunięta. Ani drgnie. Przewody w drzwiach są ok. Dzisiaj z wielkim trudem wytargałem wszystko z drzwi. Rozebrałem i nie zauważyłem nic szczególnego, mechanizm tylko "cyka" i tyle. Czy to będzie spalony silniczek czy coś innego? Jak myślicie? I czy do mechanizmu Mk3 podejdzie silniczek od Mk4 tudzież Mk5? Z góry dzięki za odpowiedź.
Mój problem jest następujący. Jakiś czas temu przestał mi działać mechanizm podnoszenia szyb od strony kierowcy. Kiedy wciskam przycisk to zachowuje się tak jakby szyba była jednocześnie dosunięta i odsunięta. Ani drgnie. Przewody w drzwiach są ok. Dzisiaj z wielkim trudem wytargałem wszystko z drzwi. Rozebrałem i nie zauważyłem nic szczególnego, mechanizm tylko "cyka" i tyle. Czy to będzie spalony silniczek czy coś innego? Jak myślicie? I czy do mechanizmu Mk3 podejdzie silniczek od Mk4 tudzież Mk5? Z góry dzięki za odpowiedź.
Sproboj na wyciagnietym mechanizmie z drzwi czy dziala moze ma za ciezko na prowadnicach a jesli nie to silniczek uwalony ( u mnie sie stopil szczotkotrzymacz )
Jak wspominałem wytargałem wszystko i silniczek nie chce zagadać. Prawdopodobnie może to być jak u Ciebie szczotkotrzymacz, bo wyglądał nie za ciekawie. Tylko teraz czy podejdzie tutaj silniczek od mk4 tudzież mk5? Na allegro silniczka od mk3 nie uświadczy.
z tego co mi wiadomo nie pasuja inna budowa.. slabo szukasz na allegro http://moto.allegro.pl/silniczek-mechan ... 20825.html" onclick="window.open(this.href);return false; to jedna z nielicznych aukcji sprawdz czy wogole zasilanie tam dochodzi zeby sie nie okazalo ze cos innego a nie silniczek
A wyglądają podobnie. . . Chyba faktycznie słabo szukałem, dzięki. Jeśli o zasilanie chodzi to dochodzi na bank. Nie próbowałem go jeszcze odpalić na krótko, zajmę się tym jutro. Ale raczej bedzie do wymiany. A tutaj mamy mechanizm tylny, także nie powinien być bardzo wyrobiony. Dzieki raz jeszcze.
- Paweł Marek
- V.I.P.
subito, jeśli jesteś pewien że dochodzi do silnika plus i masa tymi najgrubszymi dwoma kablami w wiązce oraz słyszysz cykanie przekaźników to pewnie tak jaki piszesz sam silniczek się stopił lub spalił, chociaż jest jeszcze możliwość uszkodzenia przekaźniczków - wypalenia styków
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Właściwie to doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie chyba kupić cały mechanizm. Z tego co zauważyłem to plastiki na uchwytach dosyć się wyrobiły i nie jest to już tak stabilne. Tylko żeby dostać coś w dobrym stanie i za umiarkowanie rozsądną cenę. Ma ktoś jakiś pomysł, tudzież owy mechanizm na zbyciu?
- Paweł Marek
- V.I.P.
te rzeczy są w cenie zobacz sobie na allegro - chociaż tylny może za 150 znajdziesz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Poszukaj na allegro osób, które sprzedają golfy na części. Podzwoń po jakiś szrotach. Niedawno miałem ten sam problem, kupiłem używkę silniczek i cały mechanizm za 100zł.
OLD VW IT'S BETTER THAN NEW BMW
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=418876
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=418876
No to powiedzcie mi jeszcze gdzie znajdę w Krakowie jakiś dobrze zaopatrzony szrot VW.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kanarkowa, zakopiańska, dużo jest szkoda wyliczać wejdź w jakiś spis branżowy i dzwoń
Pawle, imienniku mój! Ale czy polecasz jakąś konkretną lokalizacje? Zależy mi żeby to szybko załatwić bo samochód wiadomo potrzebny.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ostatnio byłem na Kiełkowskiego z rok temu to były http://katalog.pf.pl/Krak" onclick="window.open(this.href);return false;ów/Emu-Przedsiębiorstwo-Produkcyjno-Handlowo-Usługowe-Sklep-Motoryzacyjny-F4591283G0B8140-m19.html
Z tym że akurat Kraków cholernie jest drogi , chcesz taniej to albo allegro albo dzwoń od razu na szrot do Jasienicy koło Bielska sprzedają wysyłkowo nie ogłaszają wszystkich towarów w necie ale mają chyba największa ofertę w rejonie
Z tym że akurat Kraków cholernie jest drogi , chcesz taniej to albo allegro albo dzwoń od razu na szrot do Jasienicy koło Bielska sprzedają wysyłkowo nie ogłaszają wszystkich towarów w necie ale mają chyba największa ofertę w rejonie
No i kupiłem nowy mechanizm. Tzn używany. Ale oczywiście nie może być wszystko dobrze bo teraz kiedy próbuje zamknąć szybę, dosuwa się ona do połowy a następnie zjeżdża spowrotem w dół. Nic jej nigdzie nie trzyma nie ma ciasno, sprawdzałem. Macie pomysł w czym może być problem? Bez szyby jeździ bez problemu z góry na dół. Zauważyłem też że w tym mechanizmie jest trochu mniejszy silniczek ale to chyba nie ma żadnego znaczenia.