MKII by el Kozako [EditionBlack] THE END
Moderator: G0 Karcio
- el Kozako
- Forum Master
MKII by el Kozako [EditionBlack] THE END
el Kozako gewindeglebenvon16zoll [EditionBlack]
Witam
Auto posiadam od jesieni 2009r
MODEL: VW Golf II "made to be" GTI 1991r - bazowo GL
SILNIK: EV typ E (1986r) 1.8 8v K-Jetronic, skrzynia 2Y ze szperą - generator po generalce w kwietniu 2010r, skrzynia po generalce sierpień/wrzesień 2010r + nowe sprzegło LUK 210mm
MOC: myślę że seria - 112 KM
MODY POD MASKA: wkładka filtra K&N, sylikonowe przewody świec, świece NGK, nowe sprzęgło 210mm Luk i generalny remont skrzyni biegów - sierpień/wrzesień 2010r
ZAWIESZENIE: Gwint TA - tył wyoutowane helpery i gleba -> Low & Slow rozpórki: P - alu JOM z regulacją, T - stalowa fi 38 mojej produkcji
UKŁAD HAMULCOWY: przód SWAP z g60, tył tarcze i zaciski GTI MKII
KOLA: Dezent 7,5J i 9J R16 ET 25 P i T, opony P 195/40, T 215/40, dystanse P 5mm, T 10mm
NADWOZIE: 3d, wycięte: ranty nadkoli P i T, ori grill z CL z czerwonym paskiem, szerokie zderzaki, Pakiet GTI, ORI hokej GTI, lotka Votex, ORI znaczki Wolfsburg starego typu + trochę taśmy dwustronnej i srututek (dla niewtajemniczonych opasek zaciskowych )
WNĘTRZE: miękka deska, MFA, gałka G60, naba i drewniana kierownica sportowa z klaksonem wolfsburg edition (własna robota), rygle wolfsburg edition, stołki od MK IV GTI -własnoręcznie zeSWAPowane, szyby elektryczne (prawie ), centralny zamek, kluczyki scyzoryki - ogólnie wnętrze do dopieszczenia - black edition
AUDIO: od szwagra (było) teraz jest Chinol z polskim rodowodem
PLANY: gruntowna renowacja blach i lakieru, moto carbs, poliuretanowe elementy zawieszenia, jak go mam nadzieję już nie długo na stale zagarażuje to jeszcze większa gleba-bo na razie śmigam nim na co dzień, a tak to sobie będzie 'leżał" w garadge
ZREALIZOWANE PLANY:
++ w końcu go kupiłem
Tak to się zaczęło:
fele BBS 047, wąski hokej, listwy drzwiowe bez znaczków, lotka GTI, seryjny zawias, niekompletne plastiki, grill no name, kilka poważnych przecieków w podszybiu i taśmy dwustronnej odrobina no i wszystkie zimmeringi silnika cieknące:crazy: potem okazało się, że mimo "gigantycznej mocy" generalka silnika polegała na wymianie dosłownie wszystkiego - lata robią swoje.
A teraz jest tak:
i na zielonej traffce
Pozdro:D
Witam
Auto posiadam od jesieni 2009r
MODEL: VW Golf II "made to be" GTI 1991r - bazowo GL
SILNIK: EV typ E (1986r) 1.8 8v K-Jetronic, skrzynia 2Y ze szperą - generator po generalce w kwietniu 2010r, skrzynia po generalce sierpień/wrzesień 2010r + nowe sprzegło LUK 210mm
MOC: myślę że seria - 112 KM
MODY POD MASKA: wkładka filtra K&N, sylikonowe przewody świec, świece NGK, nowe sprzęgło 210mm Luk i generalny remont skrzyni biegów - sierpień/wrzesień 2010r
ZAWIESZENIE: Gwint TA - tył wyoutowane helpery i gleba -> Low & Slow rozpórki: P - alu JOM z regulacją, T - stalowa fi 38 mojej produkcji
UKŁAD HAMULCOWY: przód SWAP z g60, tył tarcze i zaciski GTI MKII
KOLA: Dezent 7,5J i 9J R16 ET 25 P i T, opony P 195/40, T 215/40, dystanse P 5mm, T 10mm
NADWOZIE: 3d, wycięte: ranty nadkoli P i T, ori grill z CL z czerwonym paskiem, szerokie zderzaki, Pakiet GTI, ORI hokej GTI, lotka Votex, ORI znaczki Wolfsburg starego typu + trochę taśmy dwustronnej i srututek (dla niewtajemniczonych opasek zaciskowych )
WNĘTRZE: miękka deska, MFA, gałka G60, naba i drewniana kierownica sportowa z klaksonem wolfsburg edition (własna robota), rygle wolfsburg edition, stołki od MK IV GTI -własnoręcznie zeSWAPowane, szyby elektryczne (prawie ), centralny zamek, kluczyki scyzoryki - ogólnie wnętrze do dopieszczenia - black edition
AUDIO: od szwagra (było) teraz jest Chinol z polskim rodowodem
PLANY: gruntowna renowacja blach i lakieru, moto carbs, poliuretanowe elementy zawieszenia, jak go mam nadzieję już nie długo na stale zagarażuje to jeszcze większa gleba-bo na razie śmigam nim na co dzień, a tak to sobie będzie 'leżał" w garadge
ZREALIZOWANE PLANY:
++ w końcu go kupiłem
Tak to się zaczęło:
fele BBS 047, wąski hokej, listwy drzwiowe bez znaczków, lotka GTI, seryjny zawias, niekompletne plastiki, grill no name, kilka poważnych przecieków w podszybiu i taśmy dwustronnej odrobina no i wszystkie zimmeringi silnika cieknące:crazy: potem okazało się, że mimo "gigantycznej mocy" generalka silnika polegała na wymianie dosłownie wszystkiego - lata robią swoje.
A teraz jest tak:
i na zielonej traffce
Pozdro:D
Ostatnio zmieniony śr lip 27, 2011 23:48 przez el Kozako, łącznie zmieniany 67 razy.
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
-
- MKII POWER : )
- Auto: 2xMk2GTI
Golf II StreetRodGrimReaperCzrnyLudEtc. GTI 8v by el Kozako
Ładna sztuka , ja bym wrzucił Wesemy z krzyzem na przod lub soczewke i ciemne kierunki ... no ewentualnie moglbys sie pokusic o jakis naciag z przodu to juz by bylo miodnie pozdro
Ogólnie dobrze wygląda ale przydało by się nieco niżej dołóż jeszcze jakieś -40 i bd galante
- el Kozako
- Forum Master
Niestety nie da się już niżej, bo na tyle jest 9 cali na feli 16 i oponie 205/45 i dystansie 5mm - dam niżej to mi będzie auto siedziało na rancie nadkola, z przodu opona niższa na wiosne będzie
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf 2 Edition Blue
- Silnik: R32
Ładie modzisz i golfinka za to ładnie wyglada
Ps.ja na tyle na 9j mam 195 naciagnieta i barzo ładnie wyglada
Ps.ja na tyle na 9j mam 195 naciagnieta i barzo ładnie wyglada
Edition Blue R32 - jest
viewtopic.php?f=87&t=598505
Fire And Ice Matej890 - był
viewtopic.php?f=87&t=348076
viewtopic.php?f=87&t=598505
Fire And Ice Matej890 - był
viewtopic.php?f=87&t=348076
- el Kozako
- Forum Master
He he he h bliźniak
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
- el Kozako
- Forum Master
Golf II StreetRodGrimReaperEditionBlackEtc GTI by el Kozako
Nowsze Foty
Uploaded with ImageShack.us
Na przód na wiosnę jednak założę Yokohamy 175/50 R16 będzie dobry stożek i dystanse
PS:
pilnie poszukuje pakietu g60/gti może ktoś coś wie??
Na przód na wiosnę jednak założę Yokohamy 175/50 R16 będzie dobry stożek i dystanse
PS:
pilnie poszukuje pakietu g60/gti może ktoś coś wie??
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
- el Kozako
- Forum Master
Ma ktoś na zbyciu pakiet GTI lub g60 do MKII ??
Ostatnio zmieniony czw lut 17, 2011 12:51 przez el Kozako, łącznie zmieniany 1 raz.
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Na tej feli jest kozak, trzeba przyznać, ale jest małe ale... Jeśli mogę od siebie, a chyba mogę to:
Jak zobaczyłem pierwszą fotę to zamarłem - przecież tu brakuje logo w grillu... Myślę weź no chłopie wsadź tu grill z czarnym znaczkiem, bo straszy taki goły..
I stało się najgorsze...
Otworzyłem kilka kolejnych fotek i już nie zamarłem, ale umarłem... Kolego, ja rozumiem, że są gusta i guściki i że o tym się nie dyskutuje, ale do cholery albo jeździmy autem dla ludu czyli volkswagenem, albo samochodem wodza III Rzeszy Adolfa czyli porsche... No już nie przesadzajmy, bo to się ani kupy ani dupy nie trzyma. Wątpię, żeby komukolwiek się to podobało.
Chcesz mieć czerwony pasek to ze znaczkiem, ale już nie czarny a chrom i wygląda to ładnie.
To porsche jak dla mnie to tragedia i wyśmiałbym każdego z czymś takim, bo zalatuje wiochą i to na grubasie
Tak btw. poprzednie fotele już poszły? Czy do sprzedania(ile?)?
Pomyśl nad zmianą jarmarków na Hella Black, albo Red&Black z GT/GTI to od razu tyłek nabierze wyglądu
Jak zobaczyłem pierwszą fotę to zamarłem - przecież tu brakuje logo w grillu... Myślę weź no chłopie wsadź tu grill z czarnym znaczkiem, bo straszy taki goły..
I stało się najgorsze...
Otworzyłem kilka kolejnych fotek i już nie zamarłem, ale umarłem... Kolego, ja rozumiem, że są gusta i guściki i że o tym się nie dyskutuje, ale do cholery albo jeździmy autem dla ludu czyli volkswagenem, albo samochodem wodza III Rzeszy Adolfa czyli porsche... No już nie przesadzajmy, bo to się ani kupy ani dupy nie trzyma. Wątpię, żeby komukolwiek się to podobało.
Chcesz mieć czerwony pasek to ze znaczkiem, ale już nie czarny a chrom i wygląda to ładnie.
To porsche jak dla mnie to tragedia i wyśmiałbym każdego z czymś takim, bo zalatuje wiochą i to na grubasie
Tak btw. poprzednie fotele już poszły? Czy do sprzedania(ile?)?
Pomyśl nad zmianą jarmarków na Hella Black, albo Red&Black z GT/GTI to od razu tyłek nabierze wyglądu
- el Kozako
- Forum Master
Tak z gustami bywa , znaczek ori w niklu w szufladce leży i czeka w pogotowiu może go kiedyś wcmyknę z powrotem z resztą logo Porsche to w germańskich projektach dość popularny element, np. dekielki w felach, albo klakson i tym się bardziej kierowałem przy tym znaczku
co do foteli to niestety już poszły na części pod te z MKIV - to były stołki z cabrio, oba z regulacją wysokości, ale ich stan niestety nie był najlepszy - koty se na jednym mieszkały przez dwa lata a wcześniej było błękitne Recaro z g60 (fotele i kanapa), ale sprzedający postanowił sobie je zostawić przy sprzedaży - mówi się trudno
a Helle Black co mam - tez w tym białym siedzą, bo mam problemy z elektryką i cianko w nich kierunki widać - więc dla BHP są yugole z białego
Jestem obecnie w trakcie stukania kasy na dystanse na tył 25/30mm przykręcane - co by żeby tylne koła jeszcze wystrzelić z nadkoli 5mm z tyłu dam na przód jak nowe oponki dorwę
i szukam tego zas....go pakietu
co do foteli to niestety już poszły na części pod te z MKIV - to były stołki z cabrio, oba z regulacją wysokości, ale ich stan niestety nie był najlepszy - koty se na jednym mieszkały przez dwa lata a wcześniej było błękitne Recaro z g60 (fotele i kanapa), ale sprzedający postanowił sobie je zostawić przy sprzedaży - mówi się trudno
a Helle Black co mam - tez w tym białym siedzą, bo mam problemy z elektryką i cianko w nich kierunki widać - więc dla BHP są yugole z białego
Jestem obecnie w trakcie stukania kasy na dystanse na tył 25/30mm przykręcane - co by żeby tylne koła jeszcze wystrzelić z nadkoli 5mm z tyłu dam na przód jak nowe oponki dorwę
i szukam tego zas....go pakietu
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
el Kozako, owszem, dekielki są z emblematem porsche, ale sa na felgach z porsche Ale nie na grillu
No, ale przynajmniej psychicznie jesteś zadowolony, bo masz swoje małe porsche
No, ale przynajmniej psychicznie jesteś zadowolony, bo masz swoje małe porsche
- el Kozako
- Forum Master
He jak plan się powiedzie i uda mi się 200 kucy w przyszłym roku wszczepić to założę znów znaczek VW, bo wtedy porsche będzie mi mogło nagwizdać
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
- Yasiu
- edition one
- Kontakt:
fajny gofer zmiany na +
jednak może ja jestem inny, ale dla mnie stara tapicera, pół kubły w kraciasty materiał są duuuuużo lepsze od obecnych, trzymaja klimat ale to moje zdanie
powodzenia w dalszych modach
jednak może ja jestem inny, ale dla mnie stara tapicera, pół kubły w kraciasty materiał są duuuuużo lepsze od obecnych, trzymaja klimat ale to moje zdanie
powodzenia w dalszych modach
mój mkII GTI Edition One
viewtopic.php?f=87&t=246062&start=210" onclick="window.open(this.href);return false;
V.A.G Korps -----------------> http://www.facebook.com/VAGkorps" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=87&t=246062&start=210" onclick="window.open(this.href);return false;
V.A.G Korps -----------------> http://www.facebook.com/VAGkorps" onclick="window.open(this.href);return false;
- el Kozako
- Forum Master
Tak cały czas kombinuje nad przednimi oponami, znalazłem przed chwilką 165/45 R16 i tera będę walczył z wizją 175/50 R16
R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch