bagażnik bazowy w 3d-kilka pytań
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na początku może się przywitam, bo to mój pierwszy post
mój problem polega na odpowiednim doborze bagażnika bazowego, po to, by później móc założyć bagażnik na narty. Mam Golfa mk3 w wersji trzydrzwiowej i z szyberdachem, więc mam tylko rynienki. I tutaj moje pytanie, a właściwie prośba:
1. Jak odróżnić odpowiedni dla mnie bagażnik od pozostałych?
2. W jaki sposób zamontować taki bagażnik? w rynienkach są 4 plastikowe "uchwyty", ale nie wydaje mi się, żeby to zabezpieczało bagażnik przed odczepieniem się...
3. Czy montując bagażnik będę musiał wyjąć uszczelkę z rynienek, czy wystarczy ją tylko odsunąć?
Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś odpowiedziałby na wszystkie moje pytania, miło by było gdyby też ktoś mógł dodać odpowiednie zdjęcia zima za pasem, więc liczę na odpowiedzi
mój problem polega na odpowiednim doborze bagażnika bazowego, po to, by później móc założyć bagażnik na narty. Mam Golfa mk3 w wersji trzydrzwiowej i z szyberdachem, więc mam tylko rynienki. I tutaj moje pytanie, a właściwie prośba:
1. Jak odróżnić odpowiedni dla mnie bagażnik od pozostałych?
2. W jaki sposób zamontować taki bagażnik? w rynienkach są 4 plastikowe "uchwyty", ale nie wydaje mi się, żeby to zabezpieczało bagażnik przed odczepieniem się...
3. Czy montując bagażnik będę musiał wyjąć uszczelkę z rynienek, czy wystarczy ją tylko odsunąć?
Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś odpowiedziałby na wszystkie moje pytania, miło by było gdyby też ktoś mógł dodać odpowiednie zdjęcia zima za pasem, więc liczę na odpowiedzi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=284411" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz temat który powinien Ci pomóc , co do rodzaju bagażnika masz przykładową aukcję z allegro
http://allegro.pl/orginalnybagaznik-vw- ... 57448.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu masz temat który powinien Ci pomóc , co do rodzaju bagażnika masz przykładową aukcję z allegro
http://allegro.pl/orginalnybagaznik-vw- ... 57448.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: bagażnik bazowy w 3d-kilka pytań
dzięki wielkie za link oraz za temat, wcześniej jakoś nieskutecznie szukałem :/ więc co do odpowiedniego bagażnika już wiem, ale nadal nie wiem jak wygląda jego montaż, coś się gdzieś przykreca, czy tylko wsuwa się w te plastikowe miejsca?
Montaż jest prosty , zakładasz bagażnik w miejscu oznaczonym strzałkami i skręcasz srubą . Zresztą gdy juz zakupisz bagażnik zobaczysz że jest to proste i nie ma się jak pomylić
właśnie o tę śrubę mi chodziło, a konkretnie o to czy ona tam jest więc mogę już spokojnie kupić, dzięki jeszcze raz
- Paweł Marek
- V.I.P.
jest sruba poniżej kluczyka, połączona z prętem sięgającym na druga stronę, wkręcając ją ścigasz oba uchwyty żeby siedziały w zagłębieniu pod listwą..Uchwyty wciskasz po odchyleniu listwy na której są tez te strzałki.Natomiast nie wiem o jakich plastykowych miejscach piszesz ja tam w 2 autach mam normalną blachę, ale uchwyt bagażnika jest pokryty gumą żeby nie haratał lakieru, trzeba dokładnie lakier z brudu wytrzeć w tym miejscu gdzie zakładasz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ja dokładnie w tych miejscach w których są strzałki mam pod uszczelka takie plastikowe elementy (tak na oko to z 2cm mają), w których jest zrobiony taki rowek...
A jaki konkretnie model masz? Być może różnice wynikają z innego nadwozia?
A jaki konkretnie model masz? Być może różnice wynikają z innego nadwozia?
hmm... a czy Ty nie mówisz może o plastikach trzymających uszczelkę?? bo jak tak, to nie powinieneś jej tak mocno odrywać, żeby odczepiać ją od nich.
Zasada jest taka - wzdłuż całego dachu idą takie dwie rynienki przykryte uszczelkami. delikatnie podwadzasz uszczelkę od wewnętrznej strony dachu i mocujesz bagażnik do tych właśnie rynienek.
Co do samych belek bazowych to polecam thule 404 - najlepiej wykonany i cieszący się najlepszą renomą bagażnik do golfa mk3
Zasada jest taka - wzdłuż całego dachu idą takie dwie rynienki przykryte uszczelkami. delikatnie podwadzasz uszczelkę od wewnętrznej strony dachu i mocujesz bagażnik do tych właśnie rynienek.
Co do samych belek bazowych to polecam thule 404 - najlepiej wykonany i cieszący się najlepszą renomą bagażnik do golfa mk3
dziękuję, będę się za takim rozglądal. A co do tych plastikow...wczoraj widziałem na złomie golfa bez tych uszczelek (szukałem kanapy z zagłówkami) i zauważyłem że że każda rynienka jest podzielona na dwie części, do jednej części od zewnątrz przymocowana jest uszczelka, a druga widać właśnie po lekkim podniesieniu tej uszczelki. Jeśli się uda, to niedługo zamieszcze tutaj zdj tego jak to u mnie wygląda
ok, udało mi się zrobić jakieś zdjęcie, niestety nie jest najlepsze, ale coś widać. chodzi mi o ten element, tyle, że on jest mniej więcej na wysokości tych strzałek, które są bliżej tyłu
chciałem poinformować, że kupiłem bagażnik (thule 404) i rzeczywiście nie było problemów z jego założeniem no i rzeczywiście te plastyki nie są do niczego potrzebne przy montażu bagażnika, więc nie wiem po co one tam są... W każdym razie jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc
czy ktos moglby umiescic instrukcje montazy bagaznika dachowego do mk4 3d ?? kupilem uzywke jednak bez instrukcji