BORA tylna klapa się nie otwiera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie mam pojęcia, ale jeśli już będziesz wiedział co dokładnie która część to polecam zapytać się o cenę części w serwisie vw, czasami jest taniej niz na allegro, no i możesz kupić nawet małą część, o którą ciężko na allegro bo każdy sprzedaje tylko np. cały zamek
Podczepię się pod temat, mam taki problem jak klapa tylna się lekko zatrzaśnie nie do końca to zamek w ogóle nie reaguje, nawet jak się zamknie ją siła. Jedynie co pomaga to wejście do bagażnika rozebranie tapicerki i otwarcie za pomocą cięgna. Siłownik ten odpowiadający za otarcie jest wtedy w pozycji zamkniętej. Po otarciu i mocnym zamknięciu normalnie działa. Tylko jeśli klapa się cała nie domknie powtarza się problem. Co może być przyczyną? Dodam że Bora kombi.
Re: BORA tylna klapa się nie otwiera
Witam Wszystkich Borowiczów
Na forum jestem nowy co pewnie widać po ilości postów.
Proszę o informację,w jaki sposób mogę otworzyć awaryjnie bagażnik.
Niestety przez pilot z centralnego zamka jak i przez kluczyk nie potrafię otworzyć bagażnika. Czy istnieje jakiś przycisk ew. wajcha która otwiera bagażnik?
Na forum jestem nowy co pewnie widać po ilości postów.
Proszę o informację,w jaki sposób mogę otworzyć awaryjnie bagażnik.
Niestety przez pilot z centralnego zamka jak i przez kluczyk nie potrafię otworzyć bagażnika. Czy istnieje jakiś przycisk ew. wajcha która otwiera bagażnik?
Tylko przez ściągnięcie osłony wewnętrznej klapy (najprawdopodobniej wtedy ją uszkodzisz)czocza pisze: Czy istnieje jakiś przycisk ew. wajcha która otwiera bagażnik?
Ba.........................
można spróbować otworzyć awaryjnie - dostać się do komfortu, wypiąć wtyczkę 23 pinową i jeśli to jest samochód z rocznika po 2001 to dać na chwilę + na kabelek czerwono/niebieski w pinie 18 tej wtyczki. Jeśli silniczek siłownika jest sprawny a przewody w przelotce klapy nie są przetarte - otworzy ci się klapaczocza pisze:Niestety przez pilot z centralnego zamka jak i przez kluczyk nie potrafię otworzyć bagażnika.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5