pytanie - inna skrzynia do VR6

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Vr6zach

Post autor: Vr6zach » śr maja 10, 2006 11:53

Ja osobiście kupiłem przez allegro skrzynie od golfa 4 TDI 110 kucy facet sam pisze w aukcji ze pasuje do vr6 dlatego wziełem Załozylem I moge tylko powiedziec Żebyscie sie nie zastanawiali tylko kupywali skrzynie od TDI 110 koni golf4 itp...
Autko naprawde sie szybko zbiera ale zegar staje na 220 !!!!!!!!! tylko ciekawe jak dlugo pojezdzi narazie mam ja tydzien i 1 zlot juz przelatała i jest ok !!!

Pzdr

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » śr maja 10, 2006 20:22

to niezłe, w zyciu bym nie zgadł ze taka skrzynka bedze pasować.
A jak radzi sobie w przyspieszaniu taka skrzynia, bo diesle maja inne przelozenia?
Np czy lepiej przyspiesza sie na nie czy gorzej?

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » czw maja 11, 2006 03:38

Ralfii_VR pisze:to niezłe, w zyciu bym nie zgadł ze taka skrzynka bedze pasować.
A jak radzi sobie w przyspieszaniu taka skrzynia, bo diesle maja inne przelozenia?
pewnie jak wszystkie krotkie skrzynie, obrotomierz moment zamkniety, ale biegami trzeba powachlować, :pub:

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » czw maja 11, 2006 09:20

Borys pisze:
Ralfii_VR pisze:to niezłe, w zyciu bym nie zgadł ze taka skrzynka bedze pasować.
pewnie jak wszystkie krotkie skrzynie, obrotomierz moment zamkniety, ale biegami trzeba powachlować, :pub:
czyli krótka to dobra np na 1/4 bo skrzynie sportowe w benzynie sa krotkie a to = lepsze osiagi.
Dobrze rozumuje :grin: ?

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » czw maja 11, 2006 13:12

Ralfii_VR pisze:
Borys pisze:
czyli krótka to dobra np na 1/4 bo skrzynie sportowe w benzynie sa krotkie a to = lepsze osiagi.
Dobrze rozumuje :grin: ?
w sumie to ja juz sam nie wiem, :jezor:

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw maja 11, 2006 21:29

pracuje w firmie gdzie spawaja aluminium i widzialem jak spawali juz skrzynie(fuchy) moze u ciebie da rade pospawac?

Vr6zach

Post autor: Vr6zach » pt maja 12, 2006 18:25

co do skrzyni tej co ja mam to oczywiscie ze sie szybciej zbiera ale do 220 przyspieszy i juz dalej nie pojedzie A jak ktoś potrzebuje obudowe przednia do skrzyni to mam 3 do sprzedania całe :)

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » pt maja 12, 2006 20:18

Vr6zach pisze:co do skrzyni tej co ja mam to oczywiscie ze sie szybciej zbiera ale do 220 przyspieszy i juz dalej nie pojedzie A jak ktoś potrzebuje obudowe przednia do skrzyni to mam 3 do sprzedania całe :)
czyli na 1/4 mili skrzynia ta byla by rewelacyjna, tam wiecej niz 160km/h na budziku nie bedzie :food:

Vr6zach

Post autor: Vr6zach » wt maja 16, 2006 08:46

ralfi no na 400 mysle ze jest calkiem spoko ta skrzynka od tdi ale pamiętajcie jak bierzecie juz ta skrzynie to tylko o symbolu EGS bo inne maja minimalne inne przełożenia ...

Awatar użytkownika
Ralfii_VR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ralfii_VR » wt maja 16, 2006 09:25

jak mi sie wypluje obecna skrzynia biegów uderze do ciebie o kokretne info, bo pewnie ta od tdi duzo wytrzymalsza bo tam Nm tez wieksze :okej:

wara99

Post autor: wara99 » wt maja 16, 2006 15:02

o ile sie nie myle to w vr-ach nie cala skrzynia sie rozwala tylko 2 tryby w mechanizmie róznicowym bo tak cos pamietam kumpel stale to wymienial i od diesla tez te elementy pasowaly

Vr6zach

Post autor: Vr6zach » śr maja 17, 2006 23:44

ALe jest jeden malutki problem z ta skrzynia od TDI BO NIEPASUJE NA SRUBY DO SILNIKA.... OGULNIE NIBY NIE PASUJE ALE JEST PATENT JAK MAMY STARA SKRZYNIE OD VR6 BO CHYBA KAZDY MA CHOCIAŻ 1 :) TO ODKRECAMY OD NIEJ SAMA PRZEDNIA OBUDOWE I PRZYKRECAMY JA DO SKRZYNI OD TDI I MAMY SKRZYNIE DO vR6 JA TAK WŁASNIE MAM ZROBIONE I Z TEGO CO DOSZLIŚMY DO WNIOSKU TO NAWET SKRZYNIE OD 1,8 ABS BY PRZYPASOWALA ITP CO MAJA TAKI SAM TYL JAK VR6 :okej: tylko TU JEST JESZCZE KWESTIA DOBRAC TYŁ Z DOBRYMI PRZEŁOŻENIAMI ..JA MAM OD golfa 4 tdi 110 koni symbol EGS (BARDZO WAŻNE) bo jest pare skrzyni do 110 konego o różnych symbolach a to oznacza ze maja inne przełożenia (((((TYLKO mi nie gadac że to nie prawda :ass:

Pozdro :)

A jak macie dziure w starej obudowie od vr6 to poprostu to pospawajcie BO JEST SPAWALNE...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”