Obecnie mam MFA bo licznik bez can. Niedługo może wskoczy komputer z can i licznik 1/2 fis immo3 a może nawet full fis to dam znać jaki jest komunikat u mnie.wojtek06061989 pisze:...........jak to już założysz to napisz jaką informację wyświetla ci fis bo spotkałem sie juz z 2 wersjami podobnie z resztą jak z inf o otwartej klapie bagażnika tam też spotkałem 2 różnie brzmiące inf (oczywiście mówię o języku angielskim)
A i dobrze to wyjaśniłeś z tymi kontrolkami pozdro
[MK4] aktywacja kontrolki pasów wraz z czujnikiem w zapięciu
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: [MK4] aktywacja kontrolki pasów wraz z czujnikiem w zapi
- Pretorianin
- sknera z SDI
Witam.
Jak i gdzie mogę sprawdzić czy mój wóz ma komputer pokładowy?(Golf 4 SDI 99r.)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego thomas1919 świetna robota z tą rozbiórka spinki moje gratulacje, ja też oglądałem ta od MK3 ale nie wiedziałem czy da się to rozebrać... a masz moze samo zdjęcie tego mikro styku?? wiesz żeby może dopasować podobny i móc dokładać do spinek bez tego elementu
kolego no raczej to wystarczy spojrzeć miedzy obrotomierz a prędkościomierz i stwierdzić czy jest tam taki czerwony wyświetlacz ewentualnie czy na obrotomierzu w miejscu standardowego zegarka jest pokazywane coś innego np spalanie, lub też to manetce od wycieraczek czy ma z boku przyciskiPretorianin pisze:Jak i gdzie mogę sprawdzić czy mój wóz ma komputer pokładowy?(Golf 4 SDI 99r.)
Na pierwszej stronie masz zdjęcia z komputerem. Jeżeli masz licznik podzielony to masz 1/2 FIS, możesz mieć również komputer MFA wówczas będziesz miał wyświetlacz tam gdzie zegarek. czyli w obrotomierzu.Pretorianin pisze:Witam.
Pozdrawiam.
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Niestety nie miałem pod ręką aparatu cyfrowego tylko komórkę i dlatego kiepskie zdjęcia. Sam mikrostyk nie miał nr ale zrobię dokładne zdjęcia przy najbliższej okazji lepszym aparatem. Myślę, że w spince np od MK5 też będzie taki sam mikrostyk i sposób zakładania ale to tylko gdybanie.wojtek06061989 pisze:.. a masz moze samo zdjęcie tego mikro styku?? wiesz żeby może dopasować podobny i móc dokładać do spinek bez tego elementu
aukcja 1347700009 od mk5 powinno być to samo jak w mk4 do przekładki tylko, że za 50zł spinka (są dwie).
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
tutaj można pytać o takie zapinki koleś ma auta z USA
http://allegro.pl/maska-passat-b3-golf- ... 21242.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/maska-passat-b3-golf- ... 21242.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Dzisiaj w końcu montowałem full fis i przesyłam komunikatwojtek06061989 pisze:....jak to już założysz to napisz jaką informację wyświetla ci fis bo spotkałem sie juz z 2 wersjami podobnie z resztą jak z inf o otwartej klapie bagażnika tam też spotkałem 2 różnie brzmiące inf (oczywiście mówię o języku angielskim).....
podobny do tego tzn. mocowanie jest inne a switch okwojtek06061989 pisze:.. a masz moze samo zdjęcie tego mikro styku?? wiesz żeby może dopasować podobny i móc dokładać do spinek bez tego elementu
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
heh no to mamy takie same komunikaty tyle tylko że ja mam 1/2 FIS , a jesli można zapytać full FIS masz oryginał od MK4 czy może kombinowałeś i od passata masz??
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
wojtek06061989 pisze:heh no to mamy takie same komunikaty tyle tylko że ja mam 1/2 FIS , a jesli można zapytać full FIS masz oryginał od MK4 czy może kombinowałeś i od passata masz??
Od Passata B5 kupiłem VDO, obudowa VDO od MK4 i jeszcze ringi od passata. Wgrałem eprom od MK4.
Witam wszystkich! Mam pytanie czy mikrostyk/czujnik z golfa V bedzie pasowac do golfa IV? bo znalazłem zapinke z mk5 i sie zastanawiam co z tym fantem zrobic?
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
dan992 pisze:Witam wszystkich! Mam pytanie czy mikrostyk/czujnik z golfa V bedzie pasowac do golfa IV? bo znalazłem zapinke z mk5 i sie zastanawiam co z tym fantem zrobic?
Jak widać parę postów wyżej jest odpowiedz może nie na 100% było to sprawdzone ale myśle warto to sprawdzić i dać znać w temaciethomas1919 pisze: aukcja 1347700009 od mk5 powinno być to samo jak w mk4 do przekładki tylko, że za 50zł spinka (są dwie).
Ja wczoraj aktywowałem kontrolke, a po sesji będę próbował dopasować uniwersalny mikrostyk z elektronicznego.
Pytanie - mikrostyk naturalnie otwarty czy zamknięty? tzn on ma dawać mase po włożeniu pasa, czy przerywać jej obwód?
Pytanie - mikrostyk naturalnie otwarty czy zamknięty? tzn on ma dawać mase po włożeniu pasa, czy przerywać jej obwód?
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
po włożeniu przerywaćShmatan pisze:Pytanie - mikrostyk naturalnie otwarty czy zamknięty? tzn on ma dawać mase po włożeniu pasa, czy przerywać jej obwód?
wojtek06061989, dziękował się zrobi cieplej, się skończy sesja, to będe myślał