BENZYNA W OLEJU GOLF II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
BENZYNA W OLEJU GOLF II
W moim golfie II benzyna silnik 1.6 do oleju dostaje sie benzyna, silnik słabnie i gaśnie. nastepnego dnia jak jest zimny odpala a potem po rozgrzaniu gasnie. Co to może być????????
witam!!! sprawdz przewód podciśnienia który łączy 4lub 3 gar z serwem namulców
jesli będzie przełamany silnik dostaje lewego powietrza i nie pali na ten gar po rozgzraniu lub dodaniu gazu. zapal i kolejno obserwuj zmiany w pracy przy zdejmowaniu kapturków ze swiec. Jesli zaobserwujesz ze po zdjeciu któregoś przewodu nie ma zmizny w pracy silnkia znaczy to właśnie to co napisałem
naprawa 10 zł.
POWODZENIA!!!
[ Dodano: Sro Maj 17, 2006 15:39 ]
a benzyna do oleju dostaje sie dlatego ze w tym garze nie jest spalana
jesli będzie przełamany silnik dostaje lewego powietrza i nie pali na ten gar po rozgzraniu lub dodaniu gazu. zapal i kolejno obserwuj zmiany w pracy przy zdejmowaniu kapturków ze swiec. Jesli zaobserwujesz ze po zdjeciu któregoś przewodu nie ma zmizny w pracy silnkia znaczy to właśnie to co napisałem
naprawa 10 zł.
POWODZENIA!!!
VW jest Bogiem, GLOF nałogiem, PRĘDKOŚĆ zabawą, a SZCZĘŚCIE podstawą!!!
[ bo inaczej to srogie mandaty czekają ;) ]
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ile jest tej benzyny w oleju Aniu,tzn, jak duzo przybywa na bagnecie?anna pisze:do oleju dostaje sie benzyna
[ Dodano: Sro Maj 17, 2006 21:15 ]
zbycho pisze:witam!!! sprawdz przewód podciśnienia który łączy 4lub 3 gar z serwem namulców
naprawa 10 zł.
POWODZENIA!!!
[ Dodano: Sro Maj 17, 2006 21:17 ]
P.S. Do tych co kumają - jak tam jest pompa paliwa zrobiona?Od wałka rozrządu ?
Jeśli jest od wałka napędzana to trzeba zacząć właśnie od sprawdzenia pompki, jeśli membrana jest nieszczelna to jest to najprostsza droga benzyny do oleju.P.S. Do tych co kumają - jak tam jest pompa paliwa zrobiona?Od wałka rozrządu ?
Ostatnio zmieniony wt paź 03, 2006 21:57 przez krzycho85, łącznie zmieniany 3 razy.
WITAM!! NO I JAK POMOGŁO COŚ???
JEST TEM JEDEN PRZEWÓD PODCIŚNIENIA ZROBIE ZDJECIE TO ZAMIESZCZE SPRAWDZISZ SOBIE OD RAZU CZY JEST OK. JESLI BIERZE LEWE POWIETRZE TO BĘDZIESZ CZUŁA PRZYKŁADAJĄC RĘKĘ DO TEGO WĘZYKA
[ Dodano: Pią Maj 19, 2006 14:34 ]
OTO ZDJĘCIE TA CZĘŚC KTÓRĄ ZAZNACZYŁEM JEST PLASTIKOWA ALE ŁĄCZY SIĘ Z GUMOWYM KAWAŁKIM I TAM SPRAWDZ TYLKO DOBRZE BO NA OKO MOŻE BYC NIWIDOCZNE
A TAK APROPO NIE JEZDZIJ ZA DUŻO Z TĄ USTERKĄ BO MASZ PRZEMIESZANY OLEJ Z BENZYNĄ I SŁABE SMAROWANIE SZKODA SILNIKA
JEST TEM JEDEN PRZEWÓD PODCIŚNIENIA ZROBIE ZDJECIE TO ZAMIESZCZE SPRAWDZISZ SOBIE OD RAZU CZY JEST OK. JESLI BIERZE LEWE POWIETRZE TO BĘDZIESZ CZUŁA PRZYKŁADAJĄC RĘKĘ DO TEGO WĘZYKA
[ Dodano: Pią Maj 19, 2006 14:34 ]
OTO ZDJĘCIE TA CZĘŚC KTÓRĄ ZAZNACZYŁEM JEST PLASTIKOWA ALE ŁĄCZY SIĘ Z GUMOWYM KAWAŁKIM I TAM SPRAWDZ TYLKO DOBRZE BO NA OKO MOŻE BYC NIWIDOCZNE
A TAK APROPO NIE JEZDZIJ ZA DUŻO Z TĄ USTERKĄ BO MASZ PRZEMIESZANY OLEJ Z BENZYNĄ I SŁABE SMAROWANIE SZKODA SILNIKA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie dziękuję, przewód był pęknięty i to 'coś' u podstawy chyba też. Przewód syn wymienił, powietrze żeczywiście ciągnęło, coś tam jeszcze podkleił i mam nadzieję że będzie ok. Już drugi raz uzyskałam pomoc na forum. I raz dot. filtru Filtrona w golfie III. Po wywaleniu i założeniu Mana 'jak świętą ręką odjął' buzer nie buczy, kontrolka się nie świeci i ciśnienia wróciło do normy. Dzięki Zbyszku za zdjęcia i za całokształt. Zyczę wszystkim miłego wekendu. Po nim się odezwę o napiszę czy jest ok. Pozdrowienia.
CIESZE SIĘ ZE MOGŁEM POMÓC!!! PRZYPUSZCZAM ZE TO "COŚ" U PADSTAWY TO JEST TO GUMA NA KTÓREJ JEST ZAMOCOWANY CAŁY ZESPÓŁ WTRYSKOWY, TAKI GUMOWY PŁASKI PROSTOKĄT PRZYKRĘCONY SRUBAMI (4 -MA). JESLI O TYM SAMYM MÓWIMY TO KLEJENIE TEGO NIE JEST DOBRYM POMYSŁEM. JAK TZREBA MOGE DAĆ NAMIARY DO KUPIENIA BO NIE WSZĘDZIE SIE DOSTANIE. oKOŁO 55ZŁ. A W SERWISIE VW TO 200 MI KRZYKNĘLI. WYMIAN OLEJU KONIECZNA!!!
POZDRAWIAM!!!
[ Dodano: Pią Maj 19, 2006 16:05 ]
toma1985 SPRAWDZ PRZEWODY I ZMIEN ŚWIECE (TO RACZEJ NAPEWNO NIE MA WPŁYWU NA ZAPACH OLEJU) WEŻ WIECZOREM ODPAL AUTKO I POPRYSKAJ PRZEWODY WN PŁYNEM DO MYCIA SZYB (TYLKO W CIEMNYM POMIESZCZENIU) ŁADNIE ZOBACZYSZ WSZYSTKI PRZEBICIA. BEDZIE NIEZŁE DISCO
MOZE BYC TAK ZE BENZYNA DOSTAJE SIE DO OLEJU W MAŁYCH ILOŚCIACH A SILNIK ZUZYWA OLEJ I NIE BARDZO WIDZISZ WZROST NA MIARCE (ALE TO JUZ NAJGORSZA EWENTUALNOŚĆ)
pozdrawiam!!!
POZDRAWIAM!!!
[ Dodano: Pią Maj 19, 2006 16:05 ]
toma1985 SPRAWDZ PRZEWODY I ZMIEN ŚWIECE (TO RACZEJ NAPEWNO NIE MA WPŁYWU NA ZAPACH OLEJU) WEŻ WIECZOREM ODPAL AUTKO I POPRYSKAJ PRZEWODY WN PŁYNEM DO MYCIA SZYB (TYLKO W CIEMNYM POMIESZCZENIU) ŁADNIE ZOBACZYSZ WSZYSTKI PRZEBICIA. BEDZIE NIEZŁE DISCO
MOZE BYC TAK ZE BENZYNA DOSTAJE SIE DO OLEJU W MAŁYCH ILOŚCIACH A SILNIK ZUZYWA OLEJ I NIE BARDZO WIDZISZ WZROST NA MIARCE (ALE TO JUZ NAJGORSZA EWENTUALNOŚĆ)
pozdrawiam!!!
pompka paliwa jak jest uszkodzona to ma za mały wydatek paliwa ale moim zdaniem ujawniało by się to przy dużych obrotach. noo chyba ze jest całkiem walnieta
sprawdz kopułke i palc moze masz ponadpalane te stuki i do wymiany sie kwalifikuja
POWODZENIA!!!
sprawdz kopułke i palc moze masz ponadpalane te stuki i do wymiany sie kwalifikuja
POWODZENIA!!!