nagrzewnica golf III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nagrzewnica golf III
pytanie o wymiane nagrzewnicy w golfie AAA golf posiada climatronik.ile sobie wolnego brac na te prace i czy trzeba konsole odkrecac czy jest jajkis lepszy pomysł
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wolnego to dzień do dwóch i bez wyjęcia całej konsoli się nie obejdzie..... a w trakcie wymiany to różne dziwne rzeczy wychodzą.... jak masz wilgoć to pradopodobnie będziesz musiał wymieniac "gąbkowe poszycia" na regulatorach nawiewu powietrza.... pracohłonne ale trzeba zrobić bo się okaże że zamiast zimnego leci Ci letnie albo ciepłe powietrze.... powodzenia
[ Dodano: Wto Maj 16, 2006 15:04 ]
aha.. a jak masz climatronic to niewiem czy przypadkiem nie trzeba bedzie rozszczelić układu w celu wyjęcia tunelu nawiewu powietrza... to jeszcze Ci pozniej dojdzie nabicie czynnika chłodzącego....
oczywiscie nie zaszkodzi majac to całe ustrojstwo na wierzchu wymc i zdezynfekować preparatem antygrzybowym
[ Dodano: Wto Maj 16, 2006 15:04 ]
aha.. a jak masz climatronic to niewiem czy przypadkiem nie trzeba bedzie rozszczelić układu w celu wyjęcia tunelu nawiewu powietrza... to jeszcze Ci pozniej dojdzie nabicie czynnika chłodzącego....
oczywiscie nie zaszkodzi majac to całe ustrojstwo na wierzchu wymc i zdezynfekować preparatem antygrzybowym
wielkie dzieki myślalem ze rozejdzie sie po kościach a tu widze ze bez kraty piwa i jakiejs pomocy to cieżkobedzie.prace chyba zaczne w czwartek bo piątek mam wolny i chyba sie przyda mam nadzieje ze klimy nie bede musiał rozszczelnic
[ Dodano: 16 Maj 2006 18:15 ]
rozumiem ze klima nie ma wpływu na rodzaj nagrzewnicy
[ Dodano: 16 Maj 2006 18:15 ]
rozumiem ze klima nie ma wpływu na rodzaj nagrzewnicy
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zależy co rozumiesz pod pojeciem "rodzaj" ???
zarówno wymiennik klimy jak i nagrzewnica są zabudowane w jednym kanale "wentylacyjnym" i nie jestem pewny czy aby nie będziesz musiał jej rozszczelnic... ale to już pytanie do tych co maja klime... ja tylko nagrzewnice wymieniałem i roboty od hu.... jest ....... a z klimą to będzie od HU....
powodzenia
zarówno wymiennik klimy jak i nagrzewnica są zabudowane w jednym kanale "wentylacyjnym" i nie jestem pewny czy aby nie będziesz musiał jej rozszczelnic... ale to już pytanie do tych co maja klime... ja tylko nagrzewnice wymieniałem i roboty od hu.... jest ....... a z klimą to będzie od HU....
powodzenia
W swoim Mk3 klimy nie posiadam, ale mialem takowa w Mk2.pushkin77 pisze:zarówno wymiennik klimy jak i nagrzewnica są zabudowane w jednym kanale "wentylacyjnym" i nie jestem pewny czy aby nie będziesz musiał jej rozszczelnic.
Niby bylo to w jednym tunelu, tylko ze byl od razlaczany (spiety na takie blaszki...) i po odlaczeniu tunelu w ktorym jest nagrzewnica chlodniczka klima zostawala w drugiej czesci...
Jesli w Mk3 jest podobnie to nic sie nie rozszczelni, bo nie ma prawa...
tez tak mailem w mk2inek01 pisze:W swoim Mk3 klimy nie posiadam, ale mialem takowa w Mk2.pushkin77 pisze:zarówno wymiennik klimy jak i nagrzewnica są zabudowane w jednym kanale "wentylacyjnym" i nie jestem pewny czy aby nie będziesz musiał jej rozszczelnic.
Niby bylo to w jednym tunelu, tylko ze byl od razlaczany (spiety na takie blaszki...) i po odlaczeniu tunelu w ktorym jest nagrzewnica chlodniczka klima zostawala w drugiej czesci...
Jesli w Mk3 jest podobnie to nic sie nie rozszczelni, bo nie ma prawa...
i nei sadze zeby trzeba bylo rozszczelniac kliem zeby zwykla nagrzewnice wymienic.. to 2 jakby osobne systemy... ale i tak sie z nagrzewnica namordujesz
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
troche mnie pocieszyliście ale prace przekładam na przyszły tydzien.dam znac jak poszło.wielkie dzięki
[ Dodano: 30 Maj 2006 09:40 ]
witam prace ukończone czas pracy około 10h na spokojnie .konsole na bank trzeba było wyjac.kostek przy tej wersji jak w statku kosmicznym.problem był z odzieleniem obudowy nagrzewnicy od reszty obudowy gdzie znajduje sie chlodnica klimy.problemem sa spinki ktoreznajduja sie z tyłu i nie mozna do nich dojsc.ale mam nadzieje ze juz nie bede musial tego robic.
[ Dodano: 30 Maj 2006 09:40 ]
witam prace ukończone czas pracy około 10h na spokojnie .konsole na bank trzeba było wyjac.kostek przy tej wersji jak w statku kosmicznym.problem był z odzieleniem obudowy nagrzewnicy od reszty obudowy gdzie znajduje sie chlodnica klimy.problemem sa spinki ktoreznajduja sie z tyłu i nie mozna do nich dojsc.ale mam nadzieje ze juz nie bede musial tego robic.