[mk3]1.8t w golfie syncro
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam czy da rade zamontowac silnik 1.8 t w golfa syncro bez utraty tylniego napedu
pozdrawiam
pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jak najbardziej da rade, jezdza takie wozki
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
wsadzasz 1.8T a skrzynię zostawiasz swoją
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok dziękuje za odpowiedzi.
A do ilu km wytrzyma ta skrzynia seryjna ?
Pozdrawiam
A do ilu km wytrzyma ta skrzynia seryjna ?
Pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
koni duzo jak madrze je dasz i wysoko, zle zadales pytanie bo to nie moc wykancza skrzynie....
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
marianmk2, nie osmieszaj sie z koksem w turbobenzynie, tam nie masz mozliwosci poza bardzo waskim zakresem by uciac elektronicznie moment bez szkody dla silnika. max moment przy ktorym z energiczna jazda co jakis czas lecial dyfer to 350 nm dla wyzszych momentow nalezy zmieniac skrzynie i sprzeglo na wytrzymalsze
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Ok wielkie dzięki za odpowiedź
Cóż teraz szukać tylko silnika i pozostało włożyć
Pozdrawiam ;p
Cóż teraz szukać tylko silnika i pozostało włożyć
Pozdrawiam ;p
Czyli jak to jest z tym 1,8 t PODCHODZI DO TEJ SKRZYNI P&P ? chodzi o Golfa 2
Pytam bo właśnie bawię się w te mroźną zimę golfem 2 syncro i mocy już za mało no i jeszcze pytanie czy ktoś próbował wywalić visco i spiąć wszystko na sztywno ?
No i powiem jedno dwójka w syncro jest wdzięczniejsza i milsza (lepiej się odbija od śniegowych krawężników) niż mk3 z VR6 syncro Wiem bo sprzedałem taką 3 miechy temu
Pytam bo właśnie bawię się w te mroźną zimę golfem 2 syncro i mocy już za mało no i jeszcze pytanie czy ktoś próbował wywalić visco i spiąć wszystko na sztywno ?
No i powiem jedno dwójka w syncro jest wdzięczniejsza i milsza (lepiej się odbija od śniegowych krawężników) niż mk3 z VR6 syncro Wiem bo sprzedałem taką 3 miechy temu
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: [mk3]1.8t w golfie syncro
Silnik podchodzi, co najwyzej sprzeglo trzeba bedzie wzmocnic.
Visco mozna wywalic i jezdic na sztywno, mozna to porownac do terenowki z zapietym centralnym na stale, sam sobie odpowiedz czy to ma sens.
W mkII i mkIII napedy dzialaja tak samo, chyba ze cos bylo nie tak.
Visco mozna wywalic i jezdic na sztywno, mozna to porownac do terenowki z zapietym centralnym na stale, sam sobie odpowiedz czy to ma sens.
W mkII i mkIII napedy dzialaja tak samo, chyba ze cos bylo nie tak.
KFAS pisze:Czyli jak to jest z tym 1,8 t PODCHODZI DO TEJ SKRZYNI P&P ? chodzi o Golfa 2
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
i na asfalcie urywa oski.. bezsens wisko ma bycolozwirski pisze:mozna to porownac do terenowki z zapietym centralnym na stale
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Re: [mk3]1.8t w golfie syncro
Tak zgadza się urywa ośki i zmieli pewnie szybciej wszystko w napędach ale czy nie będzie się łatwiej prowadziło (kontrolowało) auta w poślizgu po śniegu w zakręcie na całej piz...
Zaspawany dyfer też miał nie nadawać się do jazdy na co dzień a jakoś na toyo r888 w e30 śmigałem rok z zaspawanym i dało się więc chodzi mi tu o bardziej równomierny uślizg tylnych kół
Zaspawany dyfer też miał nie nadawać się do jazdy na co dzień a jakoś na toyo r888 w e30 śmigałem rok z zaspawanym i dało się więc chodzi mi tu o bardziej równomierny uślizg tylnych kół
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sprawne wisko ogarnia latanie bokami lepiej niz zaspawane
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT