Przy najbliżeszej okazji to wyprubuje ten patent i dam znać co i jakPinhead pisze:wójaszek
Może dla testów ściągnij sobie dolot zostawiając tylko filtr (zaznaczone na niebiesko). Powinnien się nieco dźwięk poprawić ale może być problem z zasysaniem ciepłego powietrza więc trzeba by potestować. Ale zawsze to lepsze niż dziurawienie filtra w ciemno
[ALL VW] Jak uzyskac dzwiek G60 w kazdym aucie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wójaszek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=217495][img]http://img516.imageshack.us/img516/3865/c6b24316065aee5c.jpg[/img][/url]
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja wyciągnołem to w G60 dzwiek powalił mnie...dodałem jeszcze sportowa wkładke i wogle juz daje czadu...
A kolega w PF-ie wywalił tez to agresja mu sie właczyła i brzmi jak prawdziwe GTI
a na dłuższa mete nic sie nie dzieje ziomek corrado G60 jeździ juz tak długo długo bez dyfuzorka i bez klopotów
pozdro
A kolega w PF-ie wywalił tez to agresja mu sie właczyła i brzmi jak prawdziwe GTI
a na dłuższa mete nic sie nie dzieje ziomek corrado G60 jeździ juz tak długo długo bez dyfuzorka i bez klopotów
pozdro
hmmm ...
widze że ciekawe rzeczy tu piszecie. ja w swoim RP jak go kupiłem 2 lata temu to też miałem w puszcze od filtra wycietą od dołu dziurę ale nie wiedziałem o co chodzi i od razu to zakleiłem za pomocą żywicy i włókna
teraz po czasie czytam że spora ekipa robi dziury specjalnie
ciekawe jak to wpływa na zużycie gazu, sprawdzał już ktoś ??
widze że ciekawe rzeczy tu piszecie. ja w swoim RP jak go kupiłem 2 lata temu to też miałem w puszcze od filtra wycietą od dołu dziurę ale nie wiedziałem o co chodzi i od razu to zakleiłem za pomocą żywicy i włókna
teraz po czasie czytam że spora ekipa robi dziury specjalnie
ciekawe jak to wpływa na zużycie gazu, sprawdzał już ktoś ??
._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
Przy puszcze filtra jak w RP głupotą jest wycinanie dziur. Wystarczy wyjąć dyfuzor i mamy otwór na przedniej ściance filtra dużo większy od średnicy rury z dolotu.
Spalanie gazu idzie w góre jeśli używa się wysokich obrotów. Nie ma wzrostu mocy za darmo A że wysokie obroty robią się mocniejsze i ładnie brzmią to i styl jazdy może się zmienić co przekłada się na spalanie
Spalanie gazu idzie w góre jeśli używa się wysokich obrotów. Nie ma wzrostu mocy za darmo A że wysokie obroty robią się mocniejsze i ładnie brzmią to i styl jazdy może się zmienić co przekłada się na spalanie
=-Pinhead-=
Mam wywalony ten plastik, jego fotki zamieściłem na wcześniejszych stronach tego wątku. Spalanie LPG w mieście jest na poziomie 10-11l/100km w lecie przy dynamicznej jeździe. Na trasie od 9 do 11l/100km. Ekonomicznie nie jeźdze bo nie po to kupiłem 1.8 aby jeździć jak 1.3
Filtr powietrza syfi się tak samo jak z dyfuzorem, bo niby czemu miał by bardziej syfić. Wieksze kawałki (np.liście) i tak zostają w puszcze filtra.
Filtr powietrza syfi się tak samo jak z dyfuzorem, bo niby czemu miał by bardziej syfić. Wieksze kawałki (np.liście) i tak zostają w puszcze filtra.
=-Pinhead-=