MK 4 1.6 SR ZIMNY nie chce odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Posiadam Golficzka 98r z silnikiem 1.6 Sruuuuu. Jak postoje cały dzien w pracy na dworze to nie chce odpalic.Kreci kreci kreci i za 5-6-7 razem zaskoczy przez kilka sekund cały sie telepie(nierowna praca) i wskakuje normalnie na obroty i jest ok. Jak odpalam rano w garazu to nie ma problemu.Tylko to sie dzieje teraz jak jest zimno lub jak postoi cała noc pod chmurka to Z ODPALANIEM MASAKRA.
Gdzie szukac przyczyny,od czego zacząć
HILFEEEEEEE
Gdzie szukac przyczyny,od czego zacząć
HILFEEEEEEE
dodam ze przy kreceniu to tak jakby chciał zaskoczyc ale nie moze
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od tego bym zaczął...najlepiej podłączyć VAGa na zimnym silniku i sprawdzić jakie czujnik podaje temperatury na zegary i na ECUzikr6 pisze:czujnik temperatury
swiece i przewody wymieniałem rok temu.Akumulator sprawny mam nadzieje bo jak tyle czasu kreci to chyba jest okMKTRZY pisze:kiedy wymieniałeś świece, kable ??? akumulator sprawny ???
czujnik temperatury cieczy chłodzącej ?? wymieniny był moze z dwa lata temu(komp zadnego błedu nie pokazuje)zikr6 pisze:A czujnik temperatury sprawdzałeś?
podaj blizej jak mozesz w jakim bloku pomiarowym to sprawdzic ?? co i jak robicQto pisze:od tego bym zaczął...najlepiej podłączyć VAGa na zimnym silniku i sprawdzić jakie czujnik podaje temperatury na zegary i na ECU
Problem rozwiazany przy pomocy grega
czujnik temperatury tak jak pisaliscie pokazywał na zimnym silniku 40 stopni. No i jeszczez wyszło ze aku słabe bo ma troche ponad 11 V .
Tak wiec wydatek na swieta po choinke mam
Jeszcze raz dzieki za pomoc
Jesli temat komus pomoze to niech zostanie a jak uwazacie ze usunac to wszystko w rekach moderatorów
czujnik temperatury tak jak pisaliscie pokazywał na zimnym silniku 40 stopni. No i jeszczez wyszło ze aku słabe bo ma troche ponad 11 V .
Tak wiec wydatek na swieta po choinke mam
Jeszcze raz dzieki za pomoc
Jesli temat komus pomoze to niech zostanie a jak uwazacie ze usunac to wszystko w rekach moderatorów